28. Divadlem to začíná

37 3 1
                                    

|18.1.1999|

Po tom co Minervě McGonagallové řekli, že to mají nacvičené, dohodli se, že to 18. ledna zahrají. Ten den se jídlo učit nebude, neboť představení bude trvat okolo čtyř hodin. Ale jinak představení bude dnes a tak se podíváme do nebelvírské věže za Ginny, Ari a Hermionou.

Ráno bylo v nebelvírské věži pro někoho dosti klidné a pro někoho ne. V pokoji dívek to klidně nebylo, museli vstávat brzo, aby se stihly připravit, zopakovat text a přišli včas. Sice podobné to bylo i v zmijozelském pokoji Pansy, Daphne, Astorie, Tessi a Evie.

Hned jak se Hermiona vzbudila - jako první - začala číst knihu, protože měla ještě chvíli času a nechápala proč to všichni tak řeší. Jenže se to té knihy začetla bylo už půl šesté ráno a to měli být dvacet minut vzhůru její spolubydlící a kamarádky zároveň. Věděla, že budou naštvané, ale když ona se jen začetla a zapomněla na hodiny.

První se rozhodla vzbudit Ari, protože ta nebude tak naštvaná jak Ginny, a protože je Ginny jako Molly tak ji jen tak nikdo nechce naštvat. Teda až na zmijozely, pro ty to je ohromná zábava. Když vzbudila Ari, která se na ni jen zamračila a odešla do koupelny se chystat, přešla Hermiona k Ginnině posteli a začala ji budit. Nebylo to zrovna až tak těžké když ji řekla, že je půl šesté a pět minut, za což ještě schytala od Ginny několik nadávek a takovou menší přednášku o tom, že když se na něčem domluví má se to dodržet.

Když vyšla z koupelny Ari, vešla tak Ginny a Mia si sedla na postel a rozhodla se dočíst pár posledních stránek knihy, kterou četla.

"Neměla by si se chytat?" zeptala se Ari, která seděla z zrcadla a česala si vlasy Hermiony.

"Jo, ale chci dočíst tu knihu"

"Jak myslíš" odověděli Ari a to zrovna vyšla z koupelny Ginny.

"Co tu jen tak sedíš Mio, začni se chytat!" oznámila jen tak Ginny Hermioně a ta si povzdechla, neboť věděla, že odporovat nemá smysl. Hermiona teda odešla do koupelny a Ginny vytáhla oblečení, které si večer nachystali.

"Jak se těšíš Gin?"

"Docela dost, ty?"

"Hodně, ale mám i strach, že se spletu"

"Já taky, ale to asi každý, teda kromě Blaise ten je šašek pořád" řekla Ginny a stím se obě zasmály, když z koupelny vyšla Hermiona.

"O čem jste mluvily?" optala se jich.

"Jak se těšíme, a že Blaise je šašek" odpověděla ji Ginny a Hermiona se zasmála.

***

"Zbývá nám patnáct minut" řekla Hermiona když se blížily k velké síni. Ginny s Ari se na ni hodily otrávený pohled, kterým ji říkaly, že kdyby je vzbudila dřív nemuseli by tak spěchat.

Deset minut před začátkem došly do velké síně, sedly si k nebelvírskému stolu a začaly snídat do chvíle než vešel Blaise a neoznámil, že amji všeho nechat a připravovat scénu než přijdou ostatní s profesory a ředitelkou Minnienkou.

Po velice dlouhé hodině kdy chystali scénu, dojídali snídani, přípravovali se a opakoval text ostatní Bradavičtí studenti a profesoři s Minnie začali teprve probouzet. Ano pro ně začal teprve teď nový den zatímco pro naše 'herce' začal už před dvěmi hodinami.

Jen co nachystali scénu vešla dveřmi ředitelka Miňínka spolu s profesorem Snapem alias Snapíkem, Křiklanem alias Kříká a Prýtovou alias Pomýnkou. Celá jména profesorů jsou Srabus Snapík (Severus Snape), Horá Kříká (Horácio Křiklan), Pomýnka Prýťa (Pomona Prýtová), Ara Sinis (Aurora Sinistra), Minnie McDonald (Minerva McGonagall), Síba Trela (Sybila Trelawney), Rubík Bagrid (Rubeus Hagrid), Finta Kratká (Fillius Kratiknot), Bíňa Líňa (Binns), všemi oblíbený profesor, který je sice obraz a rád dává rady do života a to je Glóbus Preclík Vůl Hřeben Brumík (Albus Percivar Wulfric Brian Brumbál), a další, ale nač psát všechny profesory.

Tři zmiňovaní profesoři se šli podívat jak jsou daleko s nachystáním scény. Ovšem, že když viděli, že mají vše nachystáno oznámili jim, že jsou pro studenty a, že začnou hrát. Nejenže tom začali všichni - kromě Blaise leč ten je šašek a Draca neb ten je prostě Malfoy a to se k Malfoyům nehodí - stresovat.

O chvíli později do velké síně vstoupili všichni studenti, profesoři, duchové a část obrazů jenž si to prostě nemohla nechat ujít podívat na představení.

***
"Kiro, kde jsi Kiro!" volal Herbert alias Harry, hledajíct Kiru jenž hrála Ginny.

"Tady Herberte!" volala uplakaná Kira..

"Ach, Kiro tak jsem se k tebe bál" řekl Herbert Kiře když ji pevně objímá.

"Já měla takový strach, že už tě neuvidím" plakala a všichni museli uznat, že to hrají velice dobře.

***

"Forbio" pokýval na pozdrav Leo jenž hrál Seamus.

"Co chceš?!" zasyčela na Lea Forbia, kterou hrála Ari.

"Prišel jsem tě navštívit, ale jak vidím nemáš dobrou náladu" ušklíbl se na ni Leo.

"A DIVÍŠ SE MI?! KDYBY SI SE DO TOHO NEPLET TEN PLÁN MOHL VYJÍT!" řvala přes celý hrad Forbia, ale Leo nevypadal nijak překvapeně ani vyděšeně.

"Tak či tak by to nevyšlo" pokrčil rameny.

"Jdu mi z očí!" sykla a on protočil oči a odešel.

***
"Tak přece vše má dobrý konec" usmála se Leila neboli Hermiona

"To víš, že ano" odvětil ji Conor neboli Ron.

A závěrem hry se ti dva políbili na zásnubní oslavě Aileen a Williama jenž hráli Tessi a Dean.

***

Konec. Ticho. A pak najednou velký, hlasitý potlesk doprovázeny několika výkřiky jak skvělé to bylo, při čemž několik studentů a profesorů v celé s Minnie brečeli. A vypadalo to, že kdydy mohli brečet duchové a obrazy hned by se přidali ke skupině brečících diváků.

Všechni 'herci' se postavili do řady před diváky a ukolinili se. Usmívali se a byli šťastní, že hra neboli divadlo mělo úspěch. A to velký.

Celý den nidko nemluvil o ničem jiném a Všechni chtěl pokračování. Když Blaise řekl Miňínce, že už má skoro další divadelní hru napsanou Miňínka Minnie málem omdlela kdyby ji Kříka a Snapík nechytili. No a ostatních? Ti tleslali a podporovali další hru.

***
Když se konečně převlékli z kostýmů a v případě dívek se i přelíčily společně si zašli na maslový ležák ke třem košťatům. Jo Míňa Minnie jim to povolila. A tak celý zbatek dne oslavovali a oslavovali. A tak celý zbatek dne oslavovali a oslavovali. A pak se málem ani nedostali zpátky do Bradavic jak to se soukromou 'oslavou' přehnali.

Malém jsem zapomněla, že je pátek a já mám vydávat novou kapitolu😅.

Snad vás to pobavilo a chudák Brumbál a ostatní profesoři.

Další kapitola v neděli!

Gigi❤️

𝐊𝐨𝐥𝐞𝐣𝐧í 𝐩ř𝐚𝐭𝐞𝐥𝐬𝐭𝐯í❌ [NEDOKONČENO] Where stories live. Discover now