19.

302 17 9
                                    

"Gemmo, poběž!"

Křikl za mnou Rick, když jsem vybočila z řady, abych dorazila chodce na zemi. Nůž vydal odporný mlaskavý zvuk, když jsem ho vytrhla z jeho lebky a zacouvala zpět do kruhové formace tvořenou mnou, Rickem, Darylem, T-dogem, Maggie a Glennem. Ostatní zůstali na louce a zbavovali se mrtvých přes plot. Původně jsem chtěla zůstat s nimi, abych se po téměř celé probdělé noci tolik nenamáhala, ale poměr nejmíň tuctu mrtváků proti našim pěti lidem se mi ani trochu nezamlouval. Přísahám, že moje tvrdohlavost mě jednou vážně dostane do hrobu.

Bez větších potíží se nám podařilo dostat se až pod most, který nad našimi hlavami spojoval dva bloky věznice k sobě. Tady jsme se ovšem museli zastavit, protože přímo za rohem na nás číhala dosti početná skupinka mrtvých kámošů. Bylo jich víc než by se dalo v tak malém počtu lidí zvládnout najednou. Rick se proto rozhodl použít stejnou taktiku, jako když jsme obsazovali louku. Zavřít úniková vrátka a pozabíjet zbytek.

Několikrát jsem vydechla a prudce zamrkala, když se mi na moment lehce zamlžilo před očima a já neviděla nic jiného než barevné šmouhy. Musela jsem u toho potlačit nutkání zapřít se o vedlejší zeď. Maggie si mé chvilkové vrávoravé chůze evidentně všimla.

"Je ti dobře?"

"Jasně. Proč by nebylo?" Zalhala jsem. Maggie si mě sjela pohledem. Nedostatek spánku mě zatím ještě neotupoval natolik, abych si myslela, že neprokoukla mou lež, ale očividně se mi jí ani nechystala nějak vymluvit.

Místo toho nás obě zaujal rachot zpoza kontejnerů na druhé straně betonového plácku. Uviděla jsem dva mrtváky oblečené v neprůstřelné kombinéze s chrániči a helmou se štítem přes obličej. Vypadali jako členi zásahovky, ale jejich šouravá chůze byla v porovnání s jejich nebezpečným vzhledem téměř komická. Co však nebylo k smíchu, byli další dva, kteří se z čista jasna objevili přímo před námi.

"Do hajzlu." Ujelo mi, když Daryl vystřelil jednomu z chodců na hlavu, ale šíp místo, aby prošel skrz, narazil do štítu a zanechal na něm pouze pár škrábanců.

Rick, T-dog a Daryl okamžitě vyrazili vpřed. Než jsme se k nim vůbec mohli připojit, odřízl nás od nich další chodec, který se vyloupl ze stínů dveří, které vedli někam do věznice, a jeho hlavu pro změnu kryla plynová maska. Maggie se na něj okamžitě vrhla, zatímco já a Glenn jsme jí kryli záda. Mrtváci, kteří se doteď zdržovali u plotu, k nám hladově natahovali své kostnaté ruce a hlasitě chrčeli. Pozabíjela jsem každého, který mi přišel pod ruku, ale dva mi proklouzli pod mostem a namířili si to k Rickovi a Darylovi. Ostatní byli stále zaměstnaní chodci s chrániči, nebylo o čem přemýšlet. Vyběhla jsem proti nim a dvěma přesnými ranami je poslala na milost. Hlava se mi při tom rychlém pohybu znovu zamotala, ale rychle jsem se z toho otřepala. Otočila jsem se zpět na ostatní a v tu ránu jsem se zarazila a počítala. Jedna plynová maska a tři helmy s ochranným štítem.

"Do háje kde je ten pátý?" Zeptala jsem se sama sebe a odpověď přišla hned záhy. Hnijící prsty mrtváka se mi zakously do ramene a prudkým škubnutím mě strhli k zemi. Jeho tělo mě zavalilo jako těžká hromada kamení.

Skvěle, připomeňte mi někdo, čí stupidní nápad byl mě dnes pustit do přímého boje s chodci. Jasně, že můj. Zanadávala jsem si do idiotů a snažila se vyprostit zaklíněnou ruku s nožem. V ten okamžik mě zasáhlo silné déjà vu. Moje ospalá mysl si se mnou zákeřně pohrávala a já viděla to, co tu nebylo. Mrkala jsem a zmítala se, abych se zbavila přeludu, ale obličej mrtváka se nepřestával měnit a Nickova tvář byla stále na místě. I přes to se mi nějak podařilo vykroutit ruku, nadzvednout ochranný štít a dřív než se mi Nickovi čelisti stihli zakousnout do masa, jsem mu zabořila čepel nože do hlavy. Chodcovo chrčení ustalo a Nickova tvář zmizela. Jediné, co přetrvávalo, byla úzkost, která se mi uhnízdila v žaludku.

The Guardian Angel [TWD]Where stories live. Discover now