5.

397 20 6
                                    

Hned ráno si pro mě do pokoje přišla Carol, že se mnou prý chce Rick se zbytkem skupiny mluvit. Souhlasně jsem kývla a zamířila do koupelny, abych se zkulturnila. Oblékla jsem si černé džíny a šedé tílko, které mi tu včera nechala jedna z Hershelových dcer. Myslím, že to byla Beth. Sešla jsem schody a došla až do obývacího pokoje, ze kterého se na mě dívalo více než tucet páru očí. Některé z nich jsem už znala nebo jsem o nich alespoň slyšela od Sophie. Rick už stál u jednoho z křesel a rukou mi naznačoval, abych si sedla.

Nebylo to tak hrozné, jak jsem čekala. V podstatě jsem řekla všechno, co jsem včera večer řekla Darylovi, Rick jim potom začal povídat něco ohledně pátrací strategie, takže jsem potom neměla moc co dělat. Jen jsem tam seděla a čekala, než na mě přijde řada a v duchu si odříkávala jména osob v místnosti. Všichni mi připadali celkem v pohodě, tedy až na Shaena. Ani nevím proč, ale něco mi na něm zkrátka nesedělo, k tomu všemu z něj přímo vyzařovalo, že mi nevěří. Tak to jsme dva. Z myšlenek mě vytrhl až Rick se svou otázkou.

"Gemmo, potřebovali bychom vědět, kdy a kde si ji viděla naposledy." Přejela jsem pohledem všechny v místnosti a zastavila se až u Carol, u které jsem až teď zjistila, že je Sophiina matka. Teď už nebylo divu, proč na mě včera byla tak laskavá. Byla jsem pro ni nadějí, že se znovu shledá se svou dcerou.

"Naposledy jsem jí viděla před třemi nebo čtyřmi dny na té louce, kde mě našel Daryl, ale nevím jak je to odsud daleko."

"Tak půl kilometru východně od toho potoka kde jsem byl včera." Ozval se Daryl. Věnovala jsem mu mírný úsměv, když na mě kývl jako by mi říkal 'nemáš zač'.

Potom se mě zeptal ještě na pár otázek, než přešel k tomu, kdo dnes půjde hledat. První se přihlásil Daryl, ale Rick mu to rozmlouval, protože byl stále zraněný. Ale bylo jasné, že ho jen tak nepřemluví.

Zvedla jsem se z křesla a přešla k Rickovi. "Já půjdu s ním."

Rick se na mě otočil a hodil po mě zmatený pohled. "A co tvá hlava."

"Hershel řekl, že už jsem v pořádku a já mu věřím. Jsem v pohodě." Ohradila jsem se. Než Rick stačil něco namítnout, ozval se Shane.

"Tak moment ty necháš Daryla jít samotného s ní?" Z jeho hlasu přímo odkapávala nedůvěra, kterou jsem svým způsobem chápala, ale stejně jsem v sobě pociťovala nutkání mu něco říct. Včera jsem jim pomohla zachránit Daryla, kterého jsem v tu dobu neznala ani jménem a stejně tak jsem byla odhodlaná jim pomoct v pátrání po Sophii. Kolik důkazů tenhle chlap ještě potřebuje?

"No tak Shane, vždyť sama řekla, že je neškodná." Zastal se mě Rick. Shane ho však ignoroval.

"Jak máme vědět, že nemáš zaječí úmysly? Co když si nám celou tu dobu lhala do obličeje." Přišel blíž ke mně, sklánějíc se nade mnou se svou výškou. Jen jsem se k němu otočila a zkřížila si ruce na prsou.

"Fajn, když nevěříš Rickovi, tak ti to tedy řeknu já. Nikomu z vás nechci ublížit a ani jsem to nikdy neměla v plánu. Do nedávná jsem ani neměla ponětí, že se tu někde nachází vaše farma." Popošla jsem k němu blíž a podívala se mu zpříma do očí. "Jediný co chci, je najít tu holku a přivést ji zpět k její mámě. A nikdo mi v tom nezabrání."

Nějakou chvíli jsme tam jen tak stáli a házeli po době vražedné pohledy, než mezi nás vstoupil Rick. "Myslím, že tohle už jsme vyřešili." Ještě chvíli jsme na sebe zírali, dokud to Shane nevzdal a bez dalšího slova odešel. Hned se mi dýchalo líp.

"Tak fajn vy dva můžete jít spolu, ale dávejte na sebe pozor. Pořad na tom nejste nejlíp. Oba." Naposledy jsem kývla na Ricka a pohlédla na Daryla, který už v ruce svíral můj luk a toulec s novými šípy. Jde se na lov.

The Guardian Angel [TWD]Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang