Hoofdstuk 11

1.3K 31 2
                                    

Pov. Lola

Ik loop met Fleur en Billy de schoolgang door naar de aula. Als we langs de rijen met kluisjes lopen zit iedereen ons na te kijken. 'ligt het aan mij of kijkt iedereen ons aan?' Vraagt Billy. 'Het ligt niet aan jou.' Zegt Fleur terug. 'Heey meiden' zeggen twee jongens die langs ons lopen. Zonder erop te reageren lopen we door naar de aula.

Ook daar kijkt iedereen ons aan en volgen ze elke beweging die we maken totdat we aan onze tafel gaan zitten. 'Er is iets mis.' Zegt Fleur. Ik knik. 'Dit betekend niet veel goeds.' Zeg ik terug.

'Ik ga even naar de wc Okay?' Zeg ik tegen de meiden. 'Is goed' zeggen ze terug en dan loop ik de aula weer uit.

Pov. Billy

Als Lola de aula uit is kijk ik Fleur aan. 'We moeten echt weer even af gaan spreken.' Zegt Fleur meteen. 'Ja is goed alleen even vragen of Lola dan ook kan.' Zeg ik terug. 'Ja leu..' ze wordt onderbroken door een vuist die op onze tafel slaat. We kijken beide op en zien Susan met haar vriendinnen aan onze tafel staan. 'Wat is er?' Vraagt Fleur. 'Waar is Lola?' Bijt ze terug. 'Is er iemand hier jaloers.' Zeg ik. 'Doe niet zo moeilijk en zeg waar ze is.' Zegt ze weer. 'Heey meiden geen ruzie maken ik ben er al.' Zegt Twan die aankomt lopen. Hij slaat een arm om mijn schouder en meteen sla ik hem eraf. 'Zo he jij bent niet zo makkelijk als Lola he?' Zegt hij. 'Wat bedoel je?' Vraagt Fleur. 'Heeft ze het jullie nog niet verteld?' Zegt Susan dan weer. 'Wat een goede vriendin is zij zeg.' 'HOU JE BEK SUSAN!!!' Schreeuwt Jesse die er ook bij is komen staan. 'Ach schatje wat is er?' Zegt Susan weer. 'Bemoei je niet met zaken waar je niks mee te maken hebt.' Schreeuwt hij weer. 'Gast waarom doe je zo moeilijk je hebt haar in bed gehad en nu is het klaar Okay?' Zegt Twan dan. Jesse zijn ogen komen vol met woede te staan. Heeft Lola het wel met hem gedaan? Bedenk ik in mezelf en kijk naar Fleur die me ook verward aankijkt. Voordat er nog wat gezegd kan worden vliegt Jesse op Twan af. 'Gast doe normaal.' Schreeuwt Twan die Jesse een flinke klap geeft tegen zijn wang. Al snel krijgt Twan een flinke klap terug en komt op de grond terecht. Jesse is duidelijk sterker. 'Je moet eens even weten wie hier de baas is.' Schreeuwt Jesse terug. Levi probeert Jesse van Twan af te krijgen, maar ook hij is niet sterk genoeg. Een vriend van Twan springt op Levi en ook zij beginnen te vechten.
Jesse geeft nog een laatste klap tegen Twan zijn hoofd en staat dan op. Hij trekt Levi van de andere jongen af en spuugt dan nog een keer op Twan. Hij blijft stil op de grond liggen en wordt omhoog getrokken door een van zijn vrienden. 'Hier krijg je spijt van.' Zegt hij nog tot hij wordt weg gedragen door zijn vrienden. 'Wat heb je gedaan?' Vraagt Fleur dan. Jesse kijkt haar kant op en kijkt dan de aula rond. 'Iedereen denkt dat we het hebben gedaan maar dat is niet zo en..' Susan onderbreekt hem en trekt aan zijn arm. 'Dus jullie hebben het niet gedaan.' Vraagt ze. Jesse trekt zijn hand los en kijkt haar. 'Jij houd je bek slet.' Zegt hij en kijkt onze kant weer op. Hij heeft een dikken blauwe plek rond zijn ogen en er drupt wat bloed uit zijn neus, ook aan Levi valt te zien dat die heeft gevochten maar ik moet wel eerlijk zijn Twan is er slechter aan toe. 'Mag ik het haar zelf vertellen?' Vraagt hij aan ons. 'Maar..' begin ik. 'Ik smeek het jullie. Ik heb dit verpest en dan wil ik het ook graag zelf weer goed maken.' Ik denk even na. 'Is goed' zeggen ik en Fleur dan tegelijk 'we zeggen niks'. 'Dankjewel.' Zegt hij en dan gaat de bel.

Pov. Lola

Als de bel gaat besluit ik niet meer langs de aula te gaan, maar meteen naar het lokaal. Als ik eenmaal zit komen. Fleur en Billy binnen. Ze kijken wat naar de grond en gaan dan met zijn tweeën helemaal aan de andere kant van de klas zitten. Wat heeft iedereen toch vandaag? Heb ik iets verkeerds gedaan?

De klas is al een tijdje bezig, maar Jesse en Levi zijn er beide nog niet. Op zich is dat niet heel raar, want zij hebben al wel eens vaker een les geskipt. De deur vliegt met een zwaai open en daar staan Jesse en Levi. Beide hebben ze een aantal blauwe plekken en bij Jesse loopt er nog een beetje bloed uit zijn neus wat hij met een zakdoek weg veegt. 'En waar komen jullie zo laat vandaan heren?' Vraagt mevrouw Coenen. Zonder iets te zeggen geven ze de vrouw een briefje en gaan dan meteen zitten. 'Okay klas we gaan verder.' Zegt mevrouw Coenen dan. Wat vaag.

Aan het einde van de dag loop ik richting het fietsen rek waar ik mijn fiets uit pak. De rest van de dag verliep gewoon normaal ook al heb ik Fleur, Billy en Jesse niet meer gesproken. Ze deden alle 3 afstandelijk dus deed ik ook niet mijn best om met hun te praten.

Als ik bij het ziekenhuis aankom gooi ik mijn fiets op slot en ga dan naar mijn moeders kamer. Boven aangekomen loop ik haar kamer in meteen kom ik tot stilstand als ik meneer Dijk zie staan. Mijn moeder kijkt me geschrokken aan. 'Lieverd' zegt ze. 'Wat is dit?' Vraag ik. 'Doe niet zo gemeen tegen je moeder.' Zegt meneer Dijk. 'Ik had het niet tegen mijn moeder maar tegen u. Wat moet u hier?' Snauw ik naar hem. 'Lieverd doe rustig.' Zegt mijn moeder. 'Wat is hier aan de hand?' Vraag ik weer. Geen reactie volgt. Het blijft even stil totdat ik besluit weer wat te zeggen. 'Mama is dit wat ik denk dat het is?' Ze knikt. 'Wauw' zeg ik terug. 'Bedankt'. En dan ren ik het ziekenhuis weer uit. Ik begin keihard te fietsen terwijl de tranen over mijn wangen stromen. Waarom kan ik niemand vertrouwen?

Als ik bij het huis van mijn oom en tante aankom gooi ik mijn fiets neer en loop naar binnen. 'Lola!' Hoor ik mijn tante uit de keuken roepen. 'Het is weer zo ver.'

Hoofdstuk 11!!!

Het laatste wat ik hebWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu