Hoofdstuk 21

1.1K 29 2
                                    

Pov. Jesse

Ik lig op de bank met Lola tegen me aan. Ze heeft ondertussen haar ogen al gesloten, maar de opgedroogde tranen zijn nog op haar wangen te zien. Ik doe haar haren achter haar oor zodat ik haar nog beter kan bekijken. Het gene waar zij nu door heen gaat is slopend en ik zou niet weten wat ik zou moeten doen als ik haar was. Ze heeft niemand aan wie ze zich vast kan houden.

Het is ondertussen al vrijdag avond en ze blijft vanavond bij me slapen. Ik had nooit verwacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik vind haar leuk. Ieder meisje blijft zich maar bij me opdringen voor mijn geld en om te zoenen, maar zij is anders. Zij kijkt naar hoe ik ben en dat trekt me zo erg aan. Ik wil haar zo graag de mijne kunnen noemen.

'Jesse' ik kijk op en zie Evie in de deur opening staan. 'Ja' zeg ik terug. 'Ik zou gaan slapen als ik jou was.' zegt ze zachtjes. Ik knik 'dankje lief zusje.' zeg ik terug waardoor er een glimlach op haar gezicht komt. Ik til Lola zachtjes op niet proberend haar wakker te maken en ga dan de trap op. Ik leg haar in mijn bed en ga zelf mijn tanden poetsen. Als ik me heb omgekleed kruip ik naast haar in bed en sla mijn armen om haar heen. 'Welterusten lieve Lola.' fluister ik zachtjes waarna ook ik mijn ogen sluit.

Twee dagen later

Met mijn auto scheur ik door de straten tot ik bij het huis van Lola tot stil stand kom. Ze wilde perse vandaag weer naar school terwijl ik haar had gezegd om nog even thuis te blijven. Ze zegt dat ze bang is dat mensen er dan achter gaan komen wat ik begrijp, maar ze heeft het er nog steeds heel moeilijk mee.

Ik kom uit mijn gedachten als de deur open gaat. 'Hey' zegt ze als ze instapt. 'Hey schoonheid'. zeg ik terug. Er komt een glimlach op haar gezicht terwijl ze haar verdriet verstopt. 'Het komt goed okay? Ik blijf bij je.' zeg ik. Ze knikt en doet dan haar gordel vast. 'Weet je het zeker?' vraag ik dan nog voor de zekerheid. 'Zeker' zegt ze terug wat ik als teken zie en meteen het gaspedaal indruk.

Als ik de parkeerplaats oprij staan alle ogen alweer op ons gericht. 'Blijf even zitten Lola.' zeg ik tegen haar. 'Waarom?' ik geef geen antwoord op haar vraag en stap uit. Ik gooi de deur dicht en loop dan naar de andere kant van de auto waar ik de deur voor open doe. Ze kijkt me lachend aan. 'Wat een eer' zegt ze waarna ze uitstapt.

Als we richting onze vrienden lopen kijkt iedereen ons aan. Even kijk ik twijfelend naar Lola, maar sla dan toch een arm om haar schouder heen. Ik zie Susan haar jaloerse blik en krijg meteen lach op mijn gezicht. 'Heey gast' zegt Levi als ik hem een box geef. 'Heey' zeg ik terug. 'Yoo Lola' zegt hij dan. 'Hey' zegt ze zachtjes terug. 'Alles goed?' vraagt hij. Ze knikt lichtjes en kijkt dan opzij waar haar vriendinnen aankomen gelopen. Zonder wat te zeggen trekken ze Lola in een knuffel. 'Gaat het?' vraagt Billy. 'Ja hoor.' zegt Lola terug. Meteen gaat de bel en lopen we met zijn alle naar het lokaal.

Het tweede les uur is bijna afgelopen en dat betekent dat het bijna pauze is. Ik kijk naar Lola die met haar vriendinnen zit te praten. 'Jesse!' Hoor ik dan. 'Kan je ook naar het bord kijken.' 'Nee sorry mevrouw.' Zeg ik terug zonder mijn ogen van Lola af te houden. Lola draait zich om en kijkt me recht aan. Een lach kruipt op mijn gezicht, maar ik schrik op als er ineens iemand voor me staat. 'Ga er dan maar uit.' Zegt ze dan. 'Maar...' begin ik maar mijn zin word onderbroken door de bel. 'Jammer.' Zeg ik waarna ik met een grijns het lokaal uitloop.

Met zijn vijf en lopen we naar de aula waar we aan onze vaste tafel gaan zitten. Lola zit naast me en staart een beetje voor haar uit. 'Gaat het?' vraag ik. 'Ja hoor' zegt ze met een glimlach. 'Jes!' zegt Levi terwijl hij richting mij knikt. Ik kijk om en zie Susan aankomen lopen. Ik rol met mijn ogen en kijk weer naar Lola die diep in gedachten zit. 'Jesse we moeten praten.' Zegt ze. ik reageer niet en blijf naar Lola kijken. 'Waarom moet zij nou tussen ons komen? We waren zo'n leuk stel!' snauwt ze. Ik draai me om en sta op waardoor ik haar nu recht aankijk. Ik ben sowieso een kop groter als haar en zij weet dat ook, want ze krijgt een bange blik op haar gezicht en ze begint wit weg te trekken. 'Was dat het?' vraag ik haar verveeld. 'Jesse alsjeblieft.' zegt ze terwijl ze een hand op mijn schouder legt. 'Je moet begrijpen dat het leven niet om jou draait Susan en dat er ergere dingen zijn op de wereld.' even kijk naar Lola die me aankijkt en dan ga ik weer verder. 'Jou boeit het niet wat andere mee maken. Prima, maar ga het dan niet erger maken door hier te komen en te doen alsof je niks hebt gedaan terwijl dat wel zo is.' kaats ik naar. 'Maar Jesse je wilt toch niet met zo'n gebroken meisje als Lola. Zij kan je niet alle liefde geven die je verdiend.' zegt ze. 'Susan jij weet niet eens wat liefde is.' zeg ik terug terwijl ik merk dat ik boos word. 'Zij gebruikt je alleen maar voor troost door haar zielige moedertje.' zegt ze alsof het niks is. 'WAT ZEG JIJ DAAR?' schreeuw ik nu. Mijn handen beginnen weer te trillen en ik kan me moeilijk inhouden. 'Jesse alsjeblieft.' probeert ze nog. 'Ik zou maar heel snel weg gaan als ik jou was of ik doe je nog wat aan.' probeer ik zo rustig mogelijk te zeggen. Susan blijft staan en ik wil een stap naar voren zetten, maar ik word tegengehouden door Lola die tussen ons in komt te staan. 'Ze is het niet waard' fluistert ze. Ik kijk haar recht in haar ogen aan en meteen word ik weer rustig. 'Deze keer heb je geluk.' zeg ik nog tegen Susan waarna ik haar weer de rug toe draai en ga zitten. Lola komt naast me zitten en pakt mijn hand vast. 'Dankje.' zegt ze zachtjes. Ik draai mijn hoofd naar haar toe en geef haar een kusje op haar voorhoofd. 'Geen probleem.' zeg ik terug. 'Ga je vanmiddag met mij mee naar huis?' vraag ik Lola. 'Ja is goed ik moet nog wel eerst wat doen dus dan kom ik wel met de fiets naar je toe.' zegt ze. 'Is goed.' zeg ik terug.

Beetje saai hoofdstuk sorry!!!! Maar hij moest even tussendoor. Xxxx

Het laatste wat ik hebWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu