Huszonkilencedik

569 62 26
                                    

- JungKook szemszöge -


Egy idióta vagyok. Egy hatalmas idióta. Komolyan ennyire nem megy a gondolkodás ? Mármint tényleg... A legközelebbi tetoválásom a homlokomra lesz azzal a felirattal, hogy "nincs agya, ne várj tőle semmit". Önmagam földbedöngöléséből egy erős ütés térített vissza, ami az arcomat érte, de telibe. Nagyokat pislogva néztem magam elé és pillantottam meg Jimin vigyorgó arcát, aki mit sem törődve azzal, hogy hozzám vágta a kosárlabdáját, lehajolt érte a földre és szórakozottan forgatni kezdte a mutatóujján.

- Háromszor kiabáltam a nevedet, de egyáltalán nem is bagóztál rám, úgyhogy ne nézz így - magyarázta, hisz éppen készültem felnyársalni a tekintetemmel.

- Csak ketten vagyunk a pályán, mégis minek kiabáltad a nevemet ?

- Hogy elkerüljem az előbbit - vágta rá, mire sóhajtva leültem a naptól még mindig igen meleg pályára és végig feküdtem rajta. - Mégis mi van veled ? - guggolt le a fejemhez barátom, mire ismételten eszembe jutott hogy mekkora barom vagyok.

- Nem elég, hogy két lányba is bele vagyok zúgva, de ma ráadásul képes voltam közölni az egyikükkel, hogy kedvelem, de rajta kívül még valaki mást is és... Ez megőrjít. Tényleg létezik, hogy egyszerre kedveljek valakiket ? Már nem elégszem meg egy valakivel ? Nekem kettő is kell ? Mégis mióta lettem én ilyen ember ? - fújtattam, Jimin pedig elképedve nézett velem farkasszemet, majd ült le ő is a földre és támaszkodott meg a kosárlabdáján. Azt gondoltam, hogy ki fog nevetni, de meglepetésemre nem így tett. Ez részben meg is nyugtatott, hisz csak még jobba felhúztam volna magamat rajta, másrészt viszont megijesztett. Jimin nem gyakran viselkedett ilyen komolyan.

- Ugye nem akarsz olyan lenni, mint HaRin ? - kérdezte meg hirtelen, mire azonnal lefagytam és meredten kezdtem el bámulni az arcát. Nagyon régóta nem jött szóba kettőnk között a lány. Nem is véletlen, hisz miatta majdnem fuccsba ment a több éves barátságunk. Akkor mégis magától képes volt felhozni őt. Nem egészen értettem, hogy mi lelte hirtelen. Az arca is olyan komollyá vált, mintha a kérdése is pont olyan komoly lett volna. Pedig ismert. Én soha nem lettem volna olyan, mint az a lány.

- Te ezt most teljesen komolyan kérdezted ? - ültem fel lassan, mire Jimin csak kurtán bólintott, amivel csak azt váltotta ki belőlem, hogy kezemmel megragadtam erősen a pólóját és egyre növekvő dühvel kezdtem el vizslatni az arcát. De nem reagált semmit se, valószínűleg azt is hagyta volna, hogy leüssem, amin nagyon elgondolkoztam abban a pár percben. - Jimin, mi bajod van ?

- Neked mi a bajod ? - függesztette rám ideges tekintetét, ami teljesen abszurd volt, ugyanis nekem lett volna jogom dühösnek lenni rá. - Figyeltelek Kook. Látom, hogy mit csinálsz YoonAhval és a másik lánnyal való beszélgetéseidet is látom. Ha tudod, hogy rossz az, amit teszel, akkor miért szédítesz két embert is ? Jól tudod, hogy ennek mi lehet a következménye. Akkor meg miért ? Értem én, hogy a suli "idoljai" vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy most már kezdheted kihasználni az embereket. Nem kaphatsz meg mindig mindent, ezt fel kéne fognod...

- Hah... - nevettem el magamat hirtelen és azonnal elengedtem a barátomat. - Mintha csak azokat hallanám, akik mindenfélét kitalálnak rólam a suliban és azt terjesztik... - ugyan nevettem, de iszonyatosan nagy súly nehezedett a mellkasomra, ahogy Jimint hallgattam. Mintha nem ismert volna, mintha elhitte volna azt, hogy tényleg képes lennék két lányt is szédíteni egyszerre.

- Mert mostanában teljesen úgy viselkedsz, mint amiket terjesztenek rólad. Kivéve, hogy segítesz Midon... Amit egyébként részben csak YoonAh miatt csinálsz.

- Ez nem igaz - szorítottam össze a fogamat és már egészen fájt, ahogy az ökölbe szorított kezemben a körmöm a bőrömbe vájódott.

- Mindig is próbáltál úgy viselkedni, hogy az véletlenül se egyezzen meg azzal, amit állítanak rólad mások. És ennek mindig az lett a következménye, hogy el kezdtél változni. Pedig én szeretem azt, aki vagy. Igen, van, amit eltaláltak rólad a többiek, de kit érdekel ? Legyél olyan, amilyen akarsz, ne érdekeljen, hogy ki mit mond. Összejössz egy olyan lánnyal, aki "nem a te súlycsoportod" ? Mi az hogy nem a te súlycsoportod ? Ugyanolyan ember, mint a többi és a beszélgetéseitekből azt veszem le, hogy minden sulinkba járó lánynál értelmesebb... Összejössz egy olyan lánnyal, aki hasonlít az exedre ? És akkor mi van ? Attól még nem ő az. Nem tudok sokat YoonAhről, de nem tűnik rossz arcnak... De nem is ez a lényeg - rázta meg a fejét és egy mély levegőt véve kibökte. - Válassz aszerint, hogy kit kedvelsz jobban, ne pedig aszerint, hogy ki "illene" hozzád jobban.

Love Myself / Befejezett /Where stories live. Discover now