¦ 8 ¦

1.3K 120 216
                                    

08.03.2020

Bölüm biraz gecikti, kusura bakmayın ama pazartesi doğum günümdü 😏 Bundan dolayı bölüm biraz geç geldi.
Bu arada 8 mart kadınlar gününüz kutlu olsun 💕

Ertesi gün öğrenciler yavaş yavaş Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersine giriş yapıyorlardı. Günü Severus Snape ile başlıyorlardı. Slytherin ve Gryffindor ortak dersiydi. Ravenclaw ve Hufflepuff binaları Biçim Değiştirme dersiyle başlıyorlardı. Aslında yeşil ve gümüş binaya ait olan öğrenciler bu duruma seviniyorlardı. Sonuçta Severus Snape kendi binasını her zaman savunuyordu. Kendi öğrencilerinin yaptığı kötü davranışları sürekli görmezden geliyordu. Gryffindorlu öğrencilerin isyanına rağmen. Hatta isyan edenlerden puan alıyordu. Bu dersde aslan simgeli olan binanın puan kazanması zordu, gerçekten zordu. Kim bilir bugün 4 saatlik bir dersde onları neler bekliyordu...
İçeri girdiklerinde, her zaman oturdukları masalara yönlendiler. Profesör Snape böyle istiyordu. Aynı zamanda sınıfın atmosferi ve dekorasyonu dikkat çekiyordu. Bunun nedeni ise, karanlık bir havasının olması. Severus Snape sınıfında çok az miktarda ışık kullanıyordu.

(Bunu kendim yaptım, umarım beğenirsiniz ☺️)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Bunu kendim yaptım, umarım beğenirsiniz ☺️)

Gryffindorlu öğrenciler 4 saat daha nasıl geçecek diye kara kara düşünüyorlardı. Umdukları tek şey şu an dersin iyi geçmesi, teori değilde daha çok pratik yapılması. Ve merak edilen, bugün hangi büyüldr öğrenilecek... Derse girerken öğrenciler ses yapıyorlardı. Herkes genelde oturduğu yere doğru ilerliyordu. Severus Snape öğrencilerini bekliyordu bile.

- Çabuk yerlerinize yerleşin diye emir verdi Severus Snape öğrencilerine.

Bunu duyduktan sonra hepsi hızlanarak yerlerine geçtiler. Sınıfı sessizlik kapladı. Herkes çantasında olan Karanlık Sanatlara Karşı Savunma kitabını çıkartıyordu.

- Bugün kalkan büyüsüne odaklanacağız dedi Severus monoton bir ses tonu ile. Bu büyü tam olarak ne işe yarıyor? Bilenleriniz var mı?

Sınıfta sadece bir el kalkmıştı. Bir el. Hermione'nin eli. Genç kız etrafına bakıyordu, başka bir el kalkmış mı diye. Ama yok.

- Hiç kimse... Yazık, çok yazık... dedi Snape yine o monoton ses tonuyla.

Hermione bu duruma dayanamıyordu. Severus Snape çoğu zaman onu görmezden geliyordu... Cevabı biliyor ama profesörü o yokmuş gibi davranıyor... Dayanamayarak, kendisine söz hakkı verdi.

- Kalkan Büyüsü olarak da bilinen Protego, bir insanı veya bir bölgeyi korumak amacıyla yapılır ve yapıldığında korunan alanı/insanı fiziksel varlıklardan ve büyülerden korur. Yaratılan kalkana doğru yapılan büyüler kalkandan sekip büyüyü yapan kişiye doğru geri tepebilir, bazı zamanlarda ise başka yönlere doğru sekebilir veya kalkana çarpıp yok olabilir. Protego büyüsü yapıldığında, yapan büyücünün asasını doğrulttuğu yerde genelde görünmez olan bir kalkan oluşur ve bu kalkan da büyüyü yapan kişi ve saldıran kişi arasında bir bariyer görevi görür. Bu kalkan parlak bir yüzey değildir ancak üzerinden seken büyülerden kaynaklanan bir ışık çıkabilir. Bu kalkanın savuramadığı tek büyü ise Ölüm büyüsüdür.
Protego büyüsü birçok şekilde kullanılabilen bir büyüdür. Sadece "Protego" olarak kullanılabilir ki bu en basit şeklidir, ya da "Protego Duo", "Protego Horribilis", "Protego Maxima" ve "Protego Totalum" olarak yapılabilir* söyledi Hermione Granger, en sonunda derin bir nefes aldı.

Deep Darkness [DRAMIONE] Where stories live. Discover now