Hoofdstuk 28

28 3 0
                                    

"I'm back!" Hoor ik iemand zeggen. Met een kreun draai ik me om en gaap.

"Oh sorry Rose." Ik open mijn ogen en zie Colin voor me staan met een tasje in zijn hand.

"It's okay. Did you find something?" Vraag ik hem en hij knikt. Hij gooit een tasje naar me toe die met een plof op het matras land. Ik open het tasje en zie een zakje met croissantjes.

"Thanks." Zeg ik en begin meteen te eten. Colin blijft me aanstaren tijdens het eten en neemt geen aanstalten om ook een croissantje te pakken.

"What?" Vraag ik met mijn mond vol. Ik slik mijn eten door en vraag: "Is there something on my face?" Colin kijkt me aan alsof ik gek ben.

"No, but you're eating food." Vertelt hij alsof het raar is. "So?" Wil ik weten. Nu ik erover nadenk is het wel raar dat ik eet. Normaal drink ik alleen bloed. Wat is er aan de hand met mij?

"How?" Vraagt Colin. Een seconde lang dacht ik een sarcastische opmerking te gaan maken, iets van 'chewing',maar ik deed het niet. "I don't know." Is het enige dat ik over mijn lippen krijg.

Hoe is het mogelijk? Ik kan wel iets proberen. "May I try something?" Vraag ik draarom ook aan Colin. Hij knikt en ik schuif dichterbij. Hij is gaan zitten. Ik draai zijn arm naar mij toe en breng hem naar mijn mond.

"What are you doing?" Wilt hij weten. Ik reageer niet en druk mijn tanden op zijn arm. Er gebeurd echter niets. Waar blijven mijn vampiertanden? Zijn ze weg?

Ik duw zijn arm van me af en sta op. Ik loop naar de deur en ijsbeer door de kamer. Wat is er aan de hand? Ben ik, doordat ik mijn duistere kant accepteerde, mijn vampier kant kwijt? Hoe dan? Ik snap er niets van.

"Rose, stop!" Commandeert Colin. Hij loopt naar me toe en neemt me in zijn armen. Ik sta daar als versteend in zijn armen. Ik neem geen actie om terug te knuffelen.

Ik snap het niet. Mijn hersenen maken overuren. Wat is er gebeurd? En wat gaat gaat er nog gebeuren?

"Rose?" Vraagt Colin en hij zet een stap achteruit. Een hand voor me ogen haalt me uit mijn gedachtes. "We'll figure it out, oke? We'll find the reason why you're no longer a vampire." Ik knik en loop weer naar het matras. Ik ben nog steeds moe.

Colin gaat naast me zitten en slaat vervolgens zijn arm om mij heen. Ik leg mijn hoofd op zijn schouder en zucht. "I'm so tired."

Colin maakt een geluidje dat lijkt op een snuif.

"Come lay down and get some rest." Zegt hij en gaat zelf liggen. Ik lig al snel naast hem en tril. "It's going to be oke. I'm here to protect you." Zegt Colin en trekt me tegen zich aan. Ik verwelkom zijn lichaamswarmte en zucht.

Eindelijk val ik in slaap, maar ik droom niet rustig.

Ik heb nachtmerries van demonen. Demonen die Thanos bevrijden en de oorlog verklaren aan alle bewoners van de aarde en de engelen. Iedereen vecht en er vallen veel doden.

Ik zie mezelf die vecht tegen Thanos. Colin probeert me te helpen, maar sneuvelt. Ik schreeuw en hoor een stem.

"Rose? ROSE!" De stem klinkt bekend. Het kkinkt als de stem van Colin, maar ik heb hem net zien sneuvelen.

Ik worstel met degene die me vast heeft.

"ROSE!" Roept Colin nog eens en ik schiet overeind. Ik kijk snel hijgend om mij heen en herinner me weer waar ik ben.

"What happend?" Vraag ik. "You were screaming." Zegt hij. Ik adem een paar keer diep in en kom weer tot rust.

"I had a nightmare." Leg ik uit. "Yeah, I got that part. What was it about?" Wilt Colin weten. Ik zucht.

"Some demons had freed Thanos and the whole world was at war." Ik tril weer. Stel dat het echt gebeurd is... Wat dan?

"It was just a dream. I don't think that will happen." Zegt Colin en gaapt. Ik kijk naar buiten en zie dat het donker is. Het is nog laat.

Ik ga weer liggen en sluit mijn ogen. Colin heeft gelijk: het was maar een droom.

The Vampire MythWhere stories live. Discover now