-Shot-

10.8K 623 22
                                    

Máme tu kapitlku plné akce! Popravdě, tento způsob psaní zkouším poprvé, takže prosím o schovívavost a doufám, že se to bude dát číst :( 

Pohledem hypnotizuji odpočet na mém mobilu a s každou další promrhanou minutou cítím příval paniky, kterou prozatím úspěšně potlačuji.  

"Jsi si jistá, že to není past? Tu zprávu mohl napsat klidně Ashton!" Věnuje mi Niall skeptický pohled. "Nejsem si už jistá ničím." Vydechnu a sklopím pohled k zemi. "Ale musíme to risknout." Pronesu odhodlaně. "Ray má pravdu, musíme něco podniknout." Ozve se Harry, opírající se zády o čelo postele. Věnuji mu vděčný pohled a otočím se zpět k Niallovi, Louisovi a Anně.  

"Vím, že to bude nebezpečné a pokud do toho nechcete jít, nebudu vás nutit." Niall reaguje odfrknutím, Louis úšklebkem a Anna rázným zavrtěním hlavou. "Nenecháme tě v tom." Pousměji se a přikývnu. "V tom případě nás čeká spousta práce."  

Harryho ložnice se plní technikou, kterou mu tam Louis postupně stěhuje a zapojuje do všech volných zásuvek, přičemž se mu snaží vysvětlit, co k  čemu slouží. Nehodlali jsme jít do akce na slepo. Louisovi se podařilo nabourat do bezpečnostního systému a napojit se na kamery rozmístěné po přístavu a blízkém okolí.  

Anna si vzala na starost jistého Harrise, z kterého se vyklubal dozajista podplacený, hlavní skladník v přístavu, který měl podle všeho pravděpodobně dohlížet na nelegální dodávku a povolit její vylodění. Nechal se podplatit jednou, nechá se i po druhé. Špinavá, ale účinná taktika.  

Niall se vypařil se slovy, že nehodlá jít na lehko a vrátil se s armádním vybavením pro zásahové jednotky, kterým se společně s Louisem ověsil. Kluci a zbraně, co dodat.  

Tři a půl hodiny do vylodění dodávky, začínám pochybovat o svém rozhodnutí, ale už nemůžu couvnout. 

Harry je v ráji. Obklopený mnoha obrazovkami s bezdrátovou klávesnicí na klíně projíždí každý kout přístaviště a hledá cokoli neobvyklého, přičemž mapuje celou oblast, hledající případné, únikové cesty, chci být připravena na cokoli. Anna přepočítává bankovky ve stříbrném kufříku, kterými hodláme podplatit už podplaceného Harrise a Louis se snaží najít skladní prostor, který bychom mohli na neurčito využít.  

Zdá se to tak prosté. Převzít dodávku a co nejrychleji ji odvézt na opačný konec města na místo, kde ji Ashton nenajde. Deset skladních kontejnerů, to znamená deset nákladních aut, které se budou muset rozjet na různé strany, aby na sebe nepoutaly zbytečnou pozornost. Celá akce bude trvat několik hodin a pokud se cokoli pokazí, budeme platit vysokou daň za neúspěch a tou bude Lucyin život. 

Dvě a půl hodiny do začátku akce, mám pocit, že při nejbližší příležitosti omdlím a neurvale se cpu čokoládou, sladké je prý dobré na nervy.  

Louisovi se podařilo najít opuštěnou tovární halu za městem, ideální místo kam schovat něco, co nemá být nalezeno. Niallovi přátele z Kotle sehnali nákladní auta, která samozřejmě odcizili jakési firmě, Niall to nazval nepovolené vypůjčení na neurčito, a souhlasili s tím, že kontejnery odvezou. Všechno šlo až příliš hladce a to se mi ani trochu nezamlouvalo.  

"Ne, to vážně není dobrý nápad." Zahuhlám s plnou pusou čokolády, odstrkující od sebe Niallovi ruce. "Když si mi mířila zbraní na hlavu, tak ti to nevadilo." Zamračí se. "Cože si?" Ušklíbne se Harry. "To fakt udělala a dokonce mě nazvala zkurvysynem." Zazubí se Niall a využije mojí nepozornosti, aby mi kolem pravého stehna omotal pás s pouzdrem na zbraň. "Hej!" Protestuji a málem vyprsknu čokoládu. "Nemůžeš si to tam nakráčet jen tak." Poučuje mě Niall a zasune do pouzdra stříbrnou zbraň. Když sáhne po druhém pásu a omotá mi ho kolem levého stehna, neodpustím si protočení očí. "Kolik jich na mě ještě hodláš pověsit?" Povzdechnu. "Už moc ne." Mrkne na mě, pokračující ve své práci, zatímco já sáhnu už po třetí tabulce hořké čokolády.  

Lost Boys |FF One Direction cz|Kde žijí příběhy. Začni objevovat