20: Denizde Boğulan Balık

2.7K 211 70
                                    

Selamun aleykum.

🍀

Bölüm şarkıları
~Hirai Zerdüş ¦Mevlam bir çok dert vermiş
~Ayça Özefe¦Nalan

🍀

Ağostos, 1987

Üzeyr ve Berzan, Zekeriyya beyin talebiyle onun konağında yaşamaya karar vermişlerdi. Ahırın yanına karşılıklı iki ev yapma fikri onlara çok cazip gelmişti. Üzeyr, Berzan gibi evini kendi elleriyle yapıyordu. Berzan'ın evini beraber yapmışlar çok kısa sürede tamamlamışlardı. Sıra Üzeyr'in evindeydi.

Berzan tuğlaların arasına koyacakları harcı hazırlarken Üzeyr tuğlaları diziyordu. "Kolay gelsin." Berzan kafasını kaldırdı. Adar'ın kızı Rozerin'di. Rozerin evin en büyük kızıydı. Yanık teni, orman yeşili gözleri ve küçük biçimli yüz hatlarıyla çok güzeldi.

"Sağol yeğenim." Rozerin zarif tavırlarla elinde ki tepsiyi onlara uzattı. "Emine abla sizin için soğuk ayran yolladı beyim. Nalan halamla sizin için yemek hazırlıyorlar. Ben getirem dedim." Berzan uzanıp bakır bardağı kavradı.

"Eyi etmişsin ciğerim. Ellerin dert görmesin." Üzeyr bardağını alarak bir dikişte içti. "Okulun nasıl gidiyor? " Rozerin gülümsedi. 12 yaşında bir ortaokul öğrencisiydi.

"Eyi gidiyor ağam. Muallim bu sene yapılacak matematik yarışmasına beni katmayı düşünüyor. Bey babam müsaade ederse katılırım." Berzan gururla yeğenine baktı.

"Aferin. Adar abim izin vermezse ikna ederim onu. Olmadı babama deriz. Bilirsin konu matematikse akan sular durur."

Zekeriya bey matematik öğretmeniydi. Seve seve okumuş ve on yıl kadar öğretmenlik yapmıştı. Rozerin her ödevi olduğunda ona giderdi. Zekeriya Bey diğer ağalara nazaran kız- erkek ayırt etmez okumak isteyeni okutur, okumak istemeyene uğraş bulurdu. Ben ağayım demez masa başına çöküp torununa yardımcı olurdu.

"Dedem sağolsun onun sayesinde ağam..." dedi Rozerin. Gözlerinde gurur taşıyan bir ifade vardı. "... O çalıştırmasa bu kadar eyi öğrenemezdim." Üzeyr boşalmış bardağı uzattı.

"Emine'ye şükranlarımızı ilet. Çok iyi geldi." Rozerin diğer bardağı da alarak uzaklaştı.

Üzeyr tuğlaları diziyor, Berzan aralarına harç koyarak sıvıyordu. "E kayınçom da oldun Üzeyr efendi. Sırada ne var?" Üzeyr alnında ki teri silerek ona baktı. "E Allah bana bir oğlan sana bir kız verirse dünürün olmaya talip olurum Berzan'ım." Berzan'ın kaşları çatıldı.

"Kızım olsunda gör bakalım birine verir miyim?" Üzeyr güldü. Bir tuğla daha koyarak Berzan'a baktı.

"Zamanında Nalan'a seninle evlenecem, zevcem olacaksın dediğimde iki dünya bir araya gelse olmaz, demişti. Bir ay sonra düğünümüz var. Ben derim ki büyük konuşma. Kızının beline altın kemer takarken hatırlatırım sana bunu." Berzan elinde ki harcı Üzeyr'e attı.

"Bu kadar büyük konuşuyorsun madem altın kemer takmazsan namert olasın Üzeyr."

....

2019

Mevlam bir çok dert vermiş
Beraber derman vermiş
Şu tükenmez derdime
Neden ilaç vermemiş

MecruhHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin