5.rész

1.2K 53 8
                                    

- Elaludtam. - sóhajtottam. - De várjunk csak! Te hogy hogy ekkor jössz? - lepődtem meg, hisz elméletben akkor ő is késésben van.

- Keddenként nincs első órám. - válaszolta továbbra is boldogan.

- Mázlista. Én is végzős akarok már lenni. - nyafogtam.

- Nem olyan jó az, mint hiszed. Én szívesen cserélnék veled. - szomorodott el kissé hangja. - Mikor én voltam másodikos, még minden sokkal jobb volt.

- Történt az óta valami? - tettem fel félve a kérdést.

- Ha nem történt volna, még most is minden szuper lenne. - rázta meg fejét. - Megérkeztünk! - állt fel mellőlem. Együtt szálltunk le és sétáltunk a sulihoz, azonban ő egy szót sem szólt. Úgy tűnik, ez egy fájó pont számára.

Az ajtóban elváltunk egymástól. Ő az emeletre ment, míg nekem a földszinten volt órám. Lázasan kerestem Ten-t az osztálytársaim között, azonban sehol se láttam.

- Szia! Ne haragudj, de nem láttad Ten-t? - kérdeztem meg egy lányt az osztályból. Furcsa volt, hisz még sohasem beszéltem vele. Mi több, senki mással sem.

- Ma nem jött. - felelte nemes egyszerűséggel.

- Oh, értem. - szomorodtam el. - Azért köszönöm.

- Nincs mit. Amúgy Jennie vagyok. Te pedig Lisa, igaz? - mosolyodott el.

 Te pedig Lisa, igaz? - mosolyodott el

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

- Igen. - viszonoztam gesztusát.

- Ne sértődj meg, de szörnyen festel. - nevetett. Azonban nevetésében semmi gúny nem tükröződött.

- Tudom. - pillantottam le ruhámra. - Ma kicsit bealudtam. Nem volt időm se a sminkemre, se a hajamra. Még egy normális ruha kiválasztására sem.

- Ezt könnyen orvosolhatjuk. - csapta össze a tenyerét, ám ekkor megjelent a tanár.

- Jó reggelt gyerekek! A mai órát év elei felmérővel kezdjük! Párokban fognak dolgozni. Aki befejezte beadja, és mehet. - jelentette ki, miközben hozzálátott a lapok kiosztásához. Még ilyet! Kémiából is van év elei?

- Van egy ötletem! - suttogta Jennie. - Ha megírtuk a dolgozatot, elmegyünk és veszünk neked valami normális ruhát! A hajadat és a sminkedet pedig majd én megcsinálom.

- De hisz még óránk lesz. Nem mehetünk csak úgy ki. - ráztam meg a fejem, majd a lapon lévő első kérdést próbáltam meg értelmezni.

1.Állapítsuk meg az összes szénatom hibridizáltságát a következő vegyületekben:

a) karbamid

b) vinil-alkohol

c) szén-dioxid

Még csak a feladatot sem értettem. Ez így elég reménytelen lesz.

- Egyezünk meg! Én megírom a dolgozatot, utána pedig szépen elmegyünk, és következő órára már itt is leszünk. - hadarta el. Bizonytalanul néztem rá. Nem tudtam mégis mit válaszoljak. - Remek! Ezt egy igennek veszem. - vette maga elé a lapot. Hümmögött párat, firkált ide - oda, ezt követően pedig kivitte a lapot a tanárnak.

Step Brother ( Mostoha testvérek)Where stories live. Discover now