Kapittel 8

3K 56 19
                                    

Alicia sitt perspektiv 

Når jeg kommer hjem sitter jeg og Karolina inne på kjøkkenet, og det eneste som sitter i hodet mitt nå er hva henne og Jack gjorde på pool partyet.

«Hva skjedde mellom deg og Jack?» spør jeg litt usikker, men mest litt redd, fordi jeg frykter det verste.

Karolina tar en slurk av vannglasset sitt, før hun smiler. Faen, er hun forelska eller?

«Eh» begynner hun før hun stopper opp.

«Vi lå sammen på pool partyet» slipper det ut av henne, og jeg ser på henne sjokkert.

«Du har ikke ligget med han?» spør jeg, plutselig litt oppgitt. Hun ser på meg, før hun rynker bryna.

«Alle ligger sammen i dag, Alicia» legger Karolina til.

Jeg ser på henne forvirret. Jeg vet at jeg er altfor uerfaren for alderen min, men det er vel ikke sånn at alle studenter ligger sammen? Det blir stille.

«Syntes du ikke at det er på tide snart?» spør Karolina plutselig, og bryter stillheten. Jeg skjønner at hun snakker om å ha sex.

«Jeg vil at første gang skal være spesiell, ikke med en jeg så vidt kjenner» forklarer jeg, og hun nikker forståelsesfull.

«Du burde virkelig bli med på festen» begynner hun, før hun stopper opp litt når hun innser hva den replikken kunne uttrykke, før hun legger til «Jeg mener ikke for å få deg et ligg, men for å bli kjent med folk».

Jeg tenker meg om, og vet at det hun sier er sant. Jeg er altfor sjenert til å sitte på sånne fester med så mange fremmede folk. Jeg tenker over tilbudet til Karolina om å bli med på festen ved vannet, altså syntes jeg det er kjempe kjedelig så kan jeg bare dra hjem som jeg gjorde sist. Jeg tenker tilbake på Alan som fulgte meg hjem. Alan. Han kommer til å være der.

«Jeg blir med» svarer jeg, og hun lysner opp, før hun hopper opp av stolen. Nå overreagerer hun, men jeg klarer ikke annet enn å le. Jeg sier til meg selv at jeg drar dit for å møte andre mennesker, få meg flere venner, ikke for å møte Alan.

Resten av uken frem til fredag går til å tilbringe tid med Karolina, og tro det eller ei så har jeg fått hun med meg til å lese på biblioteket hver eneste dag denne uken.

Jeg sitter klar på kjøkkenet, og klokken er bare fem på ettermiddagen, men festen begynner tidlig. Jeg har på meg en blå badedrakt med små blomster på i forskjellige farger, og et hvit blonde skjørt.

«Den badedrakten der er fin, Alicia. Ikke bry deg om hva de guttene sier» forsikrer Karolina meg , og jeg klarer ikke å la være å tenke på kommentaren til Alan, når han sa at jeg sikkert var deilig i badedrakt. Altså. Hvorfor sier han sånt?

«Jeg bryr meg ikke om hva de trøbbel guttene mener» sier jeg til Karolina, og hun ler før hun drar opp en svart flaske fra en hvit handlepose.

«Passoa» sier hun, og jeg skjønner det må være navnet på alkohol drikken, og det får jeg bekreftet i det hun legger til «Det er en svak drink, men den smaker tropisk. Du hadde elsket det».

Tropisk? Jeg elsker tropisk brus hvertfall, et sted inni meg får plutselig trang til å ville smake. Hva er det jeg tenker? Du drikker jo ikke, prøver jeg å si til meg selv. Jeg husker kommentaren pappa hadde når jeg var hjemme i sommer «Alicia, du er 22 år gammel, det er greit at du smaker på vin».

Jeg vet ikke, men alkohol har aldri fristet, før nå. Nå kjenner jeg at jeg har lyst til å smake på den vesken som er oppi den svarte flasken.

DANGEROUS LOVEWhere stories live. Discover now