28. Het vijfde wiel en onbeantwoorde liefde

3.8K 78 23
                                    

Zondagavond

"Mag ik ook eens proberen?" vraagt Jacqueline.

We staan met zijn vijven aan de rand van een plein in de stad. We hebben net samen bij een Chinees restaurant gegeten en hebben daarna een ijsje gehaald. Nu zitten we na te genieten van een zachte avondbries. Brian heeft een sigaret opgestoken, waar Jaqueline nieuwsgierig naar kijkt.

"Nee," zegt Brian meteen. Hij neemt nog een laatste trek en gooit de sigaret dan op de grond. Hij drukt hem met zijn voet uit. Daarna draait hij zich naar haar om en slaat zijn arm om haar heen.

"Waarom niet?" zucht ze vragend.

Hij haalt zijn schouders. "Omdat ik niet wil dat jij dezelfde fout maakt als ik".

Ze kibbelen nog wat, maar ik besteed er nauwelijks aandacht aan. Ik zit naast Chris op een bankje met mijn handen te spelen. Ik heb de afgelopen dagen niets meer van Pascal gehoord. Hij heeft me nog geen appje gestuurd, zoals hij gezegd had dat hij zou doen. In plaats daarvan heeft hij me het hele weekend met de spanning laten zitten.

Ik voel een arm om mijn schouders heen en kijk langzaam op. Chris kijkt me met zijn peilende ogen aan. Ik zie dat hij me fronsend in zich opneemt.

"Is er iets aan de hand? Je bent de hele dag al afwezig," vraagt hij bezorgd.

Ik schud snel mijn hoofd en tover een glimlach rond mijn lippen. Ik hoop maar dat die overtuigend genoeg is om hem niet wantrouwend te maken.

"Er is niets, écht," verzeker ik hem.

Hij vernauwt zijn ogen, maar knikt uiteindelijk. Hij buigt zich naar me toe en drukt een tedere kus op mijn lippen. Ik glimlach en kus hem terug.

"Alsjeblieft, doe even niet zo klef allemaal. Ik zou alleen meegaan als ik niet het vijfde wiel zou zijn. Jullie hadden beloofd dat dat niet zou gebeuren," bromt Luckas geïrriteerd als hij ons allevier aankijkt.

Jacqueline giechelt en duwt Brian een stukje van zich af, waardoor zijn arm slap langs zijn lichaam valt. Hij kijkt haar pruilend aan en werpt Luckas dan een boze blik. Ik grinnik en leun met mijn hoofd op Chris' schouder.

"Waarom neem je zelf niet ook gewoon een vriendin?" vraag ik nieuwsgierig.

Had me een maand geleden verteld dat ik nu met de drie meest gevreesde jongens van de school zou afspreken en ik had je vierkant uitgelachen. En toch is dat nu wat ik aan het doen ben. Na al die tijd voel ik me compleet op mijn gemak met de jongens.

Luckas haalt nonchalant zijn schouder op, maar ik zie Brian naast hem grijnzen.

"Omdat zijn liefde onbeantwoord is," plaagt hij hem met fonkelende ogen van plezier.

Luckas zucht geïrriteerd en heeft hem een harde stomp in zijn zij, waardoor Brian met een pijnlijk gezicht aan de kant springt.

"Oh ja? Wie is het, vertel op!" lacht Jacqueline nieuwsgierig.

Luckas mompelt wat, maar hij zegt het zo onduidelijk dat ik er niets uit op kan maken. Nadat ze hem nog een keer vraag wie het is, zucht hij verslagen.

"Het is Denise, oké!" brengt hij uit.

Mijn mond valt open van verbazing. Luckas vindt Denise leuk? Als in, de gemene, sletterige, populaire Denise? Hoe kan hij in hemelsnaam iets in haar zien? Ik vind het al lastig om überhaupt één positieve eigenschap in haar te vinden.

Alles wat hij is ✓Where stories live. Discover now