16. Goedkeuring van moederlief

4.5K 108 14
                                    

Zaterdag

Het is zaterdag, de dag waar ik al twee dagen lang voor vrees. Ik heb sinds het "incident" geen contact meer met Chris gehad. Wat als hij er al vanuit gaat dat ik niet naar het feest ga? Piekerend ijsbeer ik door mijn kamer heen, met mijn handen in mijn haar. Ik heb het gevoel dat mijn hart het gaat begeven van alle stress.

Als ik mijn mobiel hoor piepen, spring bijna een meter in de lucht van schrik. Alle kleine geluiden beangstigen me de laatste dagen. Zelfs mijn moeder heeft meerdere keren gevraagd of het wel goed met me gaat. Maar ik kan haar niets vertellen over wat er gebeurd is. Dan blijft ze de rest van mijn leven overbezorgd en laat ze me nooit meer alleen iets doen. Dat kan ik er nu echt even niet bij hebben.

Ik loop naar mijn nachtkastje toe en gris mijn mobiel uit de oplader. Ik vergrendel het scherm en vrijwel meteen komt er een berichtje in het beeld. Ik hou mijn adem in als ik het lees.

Onbekend:
Ik haal je om zeven uur op bij jou thuis. Trek iets chiques aan. Je hoeft niet te eten.
X, Chris

Door de "x" aan het einde maakt mijn hart ongewild een sprong. Ik blik op de klok en zie dat het al bijna zes uur is. Dan heb ik nog een uur om te douchen, me aan te kleden en verder klaar te maken om te gaan.

Ik moet mijn moeder ook nog overhalen voor toestemming, aangezien ik haar nog niets verteld heb over het feest.

Snel pak ik al mijn spullen bij elkaar en spring onder de douche. Ik ril van genot door de warme stralen, maar kan helaas niet te lang blijven genieten. Na een korte douche van vijf minuten, draai ik de kraan weer dicht en droog mezelf gehaast af.

Ik werp een blik op de beslagen spiegel. Mijn natte, rossige haar plakt tegen mijn blozende wangen aan en mijn bruine ogen stralen. Ik bijt op mijn lip en breng een dun laagje mascara aan en wat eyeliner voor een chique uitstraling. Tevreden kijk ik naar mijn spiegelbeeld.

Dan huppel ik naar mijn kamer toe en begeef ik me voor mijn rommelige kledingkast. Het puilt uit van de vele kledingstukken die -niet opgevouwen, weliswaar- op de planken liggen. Mijn blik valt op een lange, zwarte jurk met een grote split aan de zijkant. Chique en uitdagend, maar niet te sexy. Precies wat ik nodig heb.

Ik hijs me in de jurk en hou mijn adem in. De zijdezachte stof valt perfect langs mijn lichaam. Ik begin als een gek te glimlachen. Dit is de eerste keer dat ik deze jurk draag. Ik heb hem enkele maanden geleden in een opwelling gekocht, omdat hij in de korting was.

Terwijl ik een poging doe om mijn haar toonbaar te maken, hoor ik mijn moeders stem door de gang galmen.

"Mia, kom je eten?" roept ze.

Ik leg mijn borstel weg en loop naar de gang toe. Ondertussen ben ik druk bezig met mijn oorbellen. Ik slaak een pijnlijke "au" als ik verkeerd prik. Ik steek mijn hoofd om de hoek en kijk mam onschuldig aan.

"Sorry, ik ben vergeten te zeggen dat ik niet mee eet vandaag. Ik ga met Chris naar een feest van het bedrijf van zijn moeder," leg ik kort uit.

Mijn moeder slaat haar armen over elkaar en kijkt me bedenkelijk aan. Ik zie dat ze hier problemen mee heeft.

"Een feest van Angela? Ik weet niet of dat nou zo'n goed idee is. Ze heeft niet zo'n goede invloed op meisjes zoals jij," mompelt ze peinzend.

In haar voorhoofd staat een diepe frons. Ik rol mijn ogen door haar vooroordelen.

"Mam," begin ik zuchtend. "Ik heb Angela al eens ontmoet en ze is echt anders dan je denkt. Ze was heel aardig en gastvrij. Ik kan haar aanbod echt niet afslaan, zeker niet zo laat van tevoren".

Alles wat hij is ✓Where stories live. Discover now