18. Ik zit bomvol goede ideeën, duhu

4.3K 105 21
                                    

Zondag

Dit is nu al de derde keer dat ik naast Chris wakker word in zijn bed. Alleen ben ik dit keer de eerste die wakker word. Ik draai me gelukzalig op mijn zij en inhaleer de geur van zijn aftershave die aan de dekens zit. Ik plaats mijn handpalm onder mijn kin en maak gebruik van het moment om hem eens goed te bekijken.

Hij ligt op zijn buik, waardoor zijn ontblote rug duidelijk zichtbaar is. Ik volg de lijnen van zijn spieren, tot ze onder de dekens verdwijnen. Zijn gespierde armen zijn stevig om zijn kussen geklemd. Zijn wang drukt in het kussen en zijn mond hangt iets open. Hij ziet een vredig en ontiegelijk knap uit als hij slaapt.

Mijn blik wordt naar de vervaagde blauwe plekken gezogen. Ik frons en hou mijn hoofd schuin. Er zijn geen nieuwe meer bij gekomen. Dat is een goed teken, toch? Ik krijg langzaam een idee wat die blauwe plekken betekenen, maar ik wil hem er niet naar vragen, bang het moment te verpesten. Ik slaak een zucht en kijk naar zijn rug.

Mijn handen jeuken om ze over zijn gespierde rug te laten glijden. Ik werp een blik op de klok en zie dat het al elf uur 's morgens is geweest. Dat is toch wel een goede tijd om hem wakker te maken? Ik bijt op mijn lip en strek mijn armen uit. Langzaam maken mijn vingers contact met zijn huid. Ik volg de lijnen en maak patronen. Chris beweegt geen centimeter. Ik ga naar zijn schouders en maak rondjes met mijn nagels.

Ik schrik op als een zachte kreun zijn lippen verlaat. In een reflex trek ik mijn arm terug. Chris opent slaapdronken zijn ogen en zoekt naar mijn hand. Als hij die gevonden heeft, pak hij die vast en brengt hem weer naar zijn rug. Zonder verder nog een woord te zeggen, sluit hij weer zijn ogen, dus ik ga ervan uit dat hij van mijn aanraking geniet. Ik grinnik zacht, maar stop niet.

Ik ga dichter bij hem zitten, zodat ik er beter bij kan. Ik durf nauwelijks te ademen als ik mijn vingers verder over zijn huid laat glijden. Ik zie dat hij kippenvel krijgt en glimlach.

"Goedemorgen," glimlach ik als hij zijn ogen weer opent.

Zijn blauwe kijkers staan slaperig. Hij murmel wat terug en doet geen moeite om een gesprek te beginnen. Niet dat ik dat erg vind. Ik vermaak me prima met het masseren van zijn schouders en rug.

Misschien wordt dit gewoon ons ding: elkaar 's ochtends masseren.

Ineens galmt het geluid van mijn ringtoon door de kamer. Ik draai me van Chris weg en grijp naar mijn telefoon op het nachtkastje. Ik hoor een geïrriteerde zucht en grinnik zachtjes.

"Het is Jacqueline, deze moet ik opnemen," lach ik zachtjes.

Hij geeft zuchtend toe en draait zijn hoofd van me weg, terwijl ik opneem. Ik sta op van het bed en loop richting het raam. Als ik de gordijnen wegschuif, vallen de zonnestralen op mijn huid. Het is een prachtige zaterdag vandaag.

"Hey, met mij," reageer ik, terwijl ik geniet van het heerlijke weer buiten. Ik klem mijn mobiel tussen mijn wang en schouder en gebruik mijn handen om het raam te openen.

"Hey Mia. Ben je thuis?" klinkt Jacquelines opgewekt stem in mijn oor.

Ik schud mijn hoofd, ookal weet ik dat ze dat niet kan zien.

"Nee, ik ben bij Chris. Maar ik heb vandaag niets op de planning staan, als je dat bedoelt," begin ik langzaam. Aan de andere kant van de lijn hoor ik mijn vriendin verbaasd naar adem happen.

Alles wat hij is ✓Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu