39.

668 36 10
                                    

Hoofdstuk 39
P.o.v Frenkie

We zijn op de locatie aangekomen waar we moeten zijn. We staan in een haven en wachten op een grote boot waar we zometeen met z'n alle gaan dineren.

"Oke doe jullie ogen maar open." Ik trek de blinddoek bij Mikky af. "Een haven?" Annekee trekt der wenkbrauwen op. "omg die boot is zo mooi." Naomi wijst naar een boot die wat verderop staat. "Ah die boot hebben we nodig." Joël trekt Naomi en de rest van de groep mee richting die boot. "Frenk wat gaan we doen?" Vraagt Mikky aan me. Ze pakt me hand beet. "Het word leuk schatje." Fluister ik in haar oor. Ik merk aan Mikky dat ze het spannend vind. Misschien komt dat nu ook wel een beetje doordat ze Sep en Mattie voor het eerst moet achterlaten.

We stappen met heel de groep de boot op en worden door een ober begeleid naar een grote ruimte. In het midden van de ruimte staat een grote tafel waar we met zijn alle aan gaan zitten. Mikky gaat naast mij zitten en tegenover mij neemt Matthijs plaats. Annekee vind het ook spannend en loopt gestrest tegen Matthijs te doen. 

Door de ober worden er menukaarten uitgedeeld en ik pak er eentje aan. ''Kies maar iets wat je lekker vind. Ik betaal alles voor je.'' Fluister ik in Mikky haar oor. ''Nee joh Frenk , ik betaal zelf wel.'' Zucht Mikky. ''Nee , ik trakteer.'' Beëindig ik de discussie. 

Mikky is altijd heel eigenwijs als het om geld gaat. Aan de ene kant vind ik het wel fijn dat ze zo doet. Dan weet ik tenminste zeker dat ze het niet voor het geld doet. Aan de andere kant is het wel vervelend , omdat ik haar juist mooie dingen wil geven en ze dat niet altijd leuk vind. 

Nadat iedereen zijn eten heeft besteld loopt de ober weg en hebben we de ruimte voor ons zelf. Iedereen is druk met elkaar in gesprek en het is erg gezellig. Er staat wat muziek op en Matthijs zingt zachtjes mee. 

Don't worry about a thing
'Cause every little thing gonna be alright
Singing' don't worry about a thing
'Cause every little thing gonna be alright
Rise up this mornin'
Smiled with the risin' sun
Three little birds
Pitch by my doorstep
Singin' sweet songs
Of melodies pure and true
Saying', (this is my message to you)
Singing' don't worry 'bout a thing
'Cause every little thing gonna be alright
Singing' don't worry (don't worry) 'bout a thing
'Cause every little thing gonna be alright


Ik begin te lachen om de zangkunsten van Matthijs. Die jongen is zo vol van zijn eigen zangkunsten. Ook de rest van de groep zit te lachen. 

Inmiddels komt de ober aangelopen met het eten. Nadat iedereen zijn eten heeft gekregen beginnen we aan de maaltijd. Bijna iedereen heeft wat anders. Mikky heeft pizza , Annekee heeft pasta , Matthijs frietjes en ook Carel heeft een bord vol met eten. 

-

Na het eten loop ik alleen met Mikky naar het dek van de boot. Hand in hand komen we aan en we gaan zitten op een bankje die daar staat. 

''Ik heb zulke momenten echt gemist.'' Zegt Mikky en ze slaat een arm om me heen. ''Ik ook. Dit moeten we vaker doen.'' Glimlach ik. 

''Weet je Frenk , ik dacht altijd dat ware niet bestond maar sinds dat jij in me leven bent weet ik zeker dat ik met jou oud wil worden.'' 

Mikky drukt haar lippen op de mijne en ik ga erin mee. Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder Mikky , Yara , Sep en Mattie. Hun zijn het belangrijkste bezit wat ik heb. Nu we in Nederland wonen ben ik veel gelukkiger. Na al dat gedoe met de ontvoering van Yara en de andere tegenslagen ben ik blij dat Mik en ik er altijd sterker uitkomen. En ik ben trots op mijn gezinnetje en ik weet zeker dat er nog vele mooie momenten gaan volgen.

Roadtrip IIWhere stories live. Discover now