1.

985 42 7
                                    

Hoofdstuk 1

p.o.v Mikky

'MAMA ik ben wakker.' Krijst Yara. Slaperig geef ik Frenkie een zetje. 'Ga jij maar. Ik wil nog eventjes verder slapen.' Ik draai me om en hoor Frenkie grinniken. 'Ze riep toch echt mama.' Zegt hij plagend. 'Frenk , doe niet zo flauw en ga naar Yaar toe.'

Ik hoor Frenkie zachtjes lachen , maar hij staat dan toch uiteindelijk op. Yara is nu bijna twee jaar en in die tussen tijd is er zoveel gebeurd. Frenkie is vaste waarde geworden in het elftal van Barcelona en ook Matthijs heeft een transfer gemaakt naar Barcelona dus Annekee en Matthijs wonen nu ontzettend dicht bij ons!

Donny en Carel spelen nog steeds bij Ajax. Ze hebben het daar nog goed naar hun zin en vliegen eens in de twee maanden over naar Spanje om op bezoek te gaan bij hun vrienden. Nu het seizoen eindelijk is afgelopen komen ze dan ook binnenkort weer naar Spanje waar ik zelf heel veel zin in heb.

Ook gaan Frenkie en ik regelmatig naar Nederland zodat Yara naar haar opa's en oma's kan en het is natuurlijk gewoon fijn om weer is 'thuis' te zijn. Zo ga ik ook soms met alleen Yara naar huis , omdat Frenkie natuurlijk gewoon moet voetballen.

'Mama.' Gilt Yara blij. Frenkie tilt Yara de slaapkamer in en zet haar voorzichtig op bed neer. De peuter kruipt gelijk naar mij toe. 'He schatje.' Ik geef haar een knuffel en ze kruipt onder dekens. 'Kon je niet meer slapen?' Vraag ik vragend. 'Ik wou naar mama toe.' Zegt ze. Ik grinnik. 'En papa dan?' Nep verdrietig kijkt Frenkie Yara aan. 'Ook naar papa.' Knikt Yara blij en ze geeft hem een knuffel.

Ik smelt van dit moment en pak mijn mobiel erbij en maak een foto van het vader-dochter moment. Frenkie is altijd al leuk geweest met kinderen ook voordat Yaartje geboren werd. Je merkt ook echt dat Frenk en Yaar een goeie band hebben. De laatste paar weken word Yara ook steeds nieuwsgieriger naar het spelletje voetbal.

Ze loopt hele dagen rond in de tuin met een bal en wilt alles nadoen wat papa ook doet. Frenkie vind het helemaal geweldig en leert haar allerlei trucjes. Ook hebben we twee doeltjes gekocht zodat ze nu samen kunnen voetballen. Tuurlijk heeft ze nog geen hard schot , maar Frenkie is er helemaal van overtuigd dat zij later een gouden toekomst voor haar heeft wat ik ook maar al te graag geloof. Maar het belangrijkste vinden Frenk , als zowel ik dat ze plezier heeft in wat ze doet en het kan ook zijn dat ze over een paar jaartjes iets heel anders wilt doen dan voetbal.

'He Mik. Waar ben je met je gedachten?' Frenkie kijkt me vragend aan. 'Ehm ik dacht gewoon aan later als ze groot is.' Zeg ik. 'Geniet er nog maar van nu ze zo klein is de tijd vliegt.' Grinnikt Frenkie. Ik knik. Het is nu begin mei en over twee maanden word ze alweer 2 jaar. De tijd is echt bizar hard gevlogen. 'Zullen we maar is uit bed gaan?' Stelt Frenkie voor. Ik knik. 'Me buik rammelt van de honger.' Lach ik. 'Nou dan ga ik maar is een ontbijtje maken. Neem jij Yara mee? 'Frenkie staat op en loopt naar beneden terwijl ik achter blijf met Yara. 

Roadtrip IIWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu