8.

791 45 9
                                    

Hoofdstuk 8

p.o.v Frenkie

'Gaat het een beetje?' Donny kijkt me bezorgd en ik haal mijn schouders op. 'Ik wou dat ik er voor haar kan zijn.' Zeg ik zachtjes. 'Het komt goed man! Maak je geen zorgen. De Spaanse politie is hartstikke druk aan het zoeken.' Bemoeit Carel zich ermee.

Gisteravond had ik nog lang met Matta en Annekee gesproken en we hebben Donny , Sev en Carel ingelicht over de situatie. Ook hebben we met de politie gepraat en die zijn nu een onderzoek gestart. Ook kwamen er vanuit Nederland veel bezorgde reacties. De ouders van Mikky en mijn ouders zijn op de hoogte en voor de rest eigenlijk niemand.

Carel , Sev en Donny zijn nu ongeveer twee uur in Spanje. Iedereen zit in de woonkamer bij mij thuis. Iedereen ziet er moe en bezorgd uit behalve Yara die druk met de duplo aan het spelen is. Ze heeft al een paar keer gevraagd waar mama was en ik heb gezegd dat ze op vakantie is.

'Ze vinden haar wel Frenk.' Fluistert Sev in mijn oor. Ik kijk haar dankbaar aan. 'Waar is Mikky haar mobiel eigenlijk?' Vraagt Donny. 'Wow daar had ik nog niet eens aan gedacht!' Ik spring op van de bank en hol naar buiten waar mijn auto staat. Ik maak hem open en spring erin. Hij ligt niet in de la.' Roep ik blij naar binnen. 'Dan is er misschien hoop.' Bedenkt Carel. 'Inderdaad.' Knikt Sev. 'Zal ik er een appje sturen?' Ik kijk om me heen en knikt.

U
Mik! Frenk hier. Ik misje. Waar ben je? Laat iets van je horen xxx ik hou van je en Yara ook

Ik laat het appje lezen aan Annekee en die knikt. 'Lief.' Ik druk op verzenden en het berichtje komt aan. 'Twee vinkjes.' Roep ik blij. 'Vriend. Schreeuw niet zo.' Zegt Donny en hij houd zijn handen voor z'n oren.

'Papa.' Yara komt aangelopen. 'Wat is er schatje?' Ik probeer vrolijk te kijken wat moeilijk gaat. 'Ik wil naar mama toe.' Zegt ze. Ik bijt even op mijn lip en probeer me sterk te houden. 'Mama is op vakantie , maar ze komt heel snel weer terug.' Red Matthijs me uit de situatie. 'Ome Matta en ome Donny willen jullie dan met me spelen?' Vraagt ze. De jongens knikken en lopen met haar weg.

Mikky de Jong
Mikky zie je nooit meer terug...

Geschrokken kijk ik naar me mobiel. 'Wat is er Frenk?' Carel kijkt mee op mijn schermpje en slikt. 'Geen zorgen jongen. Ik ga even mijn werk doen. Geef je mobiel is.' Carel staat op en loopt met mijn mobiel naar boven. Sev , Annekee en ik volgen hem en Carel duikt achter de computer. 'Ik ga proberen het adres te achterhalen.' Legt hij uit. 'Probeer hem even aan de praat te houden.' Carel geeft mij m'n mobiel en ik open het gesprek.

U
Wie ben jij? En waar is Mikky??

Mikky de Jong
Mikky is in goede handen *stuurt afbeelding*

Geschrokken staar ik naar het schermpje. Ik zie via een tv beeld dat Mikky op een matras zit. Haar armen steunen op haar knieën zodat haar gezicht niet zichtbaar is. Ik slik. Ik wou dat ik haar kon redden zodat ik de superheld kon uithangen , maar er valt niks aan te doen.

U
Waar zijn jullie? Ik moet naar Mikky toe.

Mikky de Jong
Maak je geen zorgen. Ga jij maar lekker geld verdienen door een balletje te trappen. Succes ermee!

U
Hoeveel wil je?

Mikky de Jong
Ik hoef geen geld. Ik wil je kind. Als je Yara bij ons aflevert krijg je Mikky terug.

U
Yara krijg je nooit!

Mikky de Jong
Helaas Frenkie. Geen Mikky voor jou....

Roadtrip IIWhere stories live. Discover now