33/ Παράθυρο

59 9 0
                                    

Harry's POV

Φρικάρω στην ιδέα ότι στο φορτηγάκι μπροστά μου βρίσκεται η Alice μαζί με τον δολοφόνο. Κι όμως να'μαι να μην κάνω τίποτα παρά να τους ακολουθώ μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα. Άλλωστε η ιδέα ήταν δική μου. Και για μία ακόμη φορά φάνηκα εντελώς πανηλίθιος. Ελπίζω τουλάχιστον να προλάβω εγκαίρως να σώσω την κατάσταση.

Το όχημα σταματάει να κινείται και εγώ μειώνω ταχύτητα κρατώντας την απόσταση ασφαλείας που αρμόζει σε μια τέτοια περίπτωση.

Διακρίνω από μακριά εκείνον να βγαίνει πρώτος και έπειτα ανοίγει την πόρτα της Alice και την τραβάει έξω με υπερβολική δύναμη.

Κοπανάω το χέρι μου στο τιμόνι και αισθάνομαι το αίμα να κοχλάζει μέσα μου. Να βράζει.

Προχωράω άλλο λίγο μπροστά μέχρι που με το ζόρι τους βλέπω να κατεβαίνουν κάτι σκαλάκια. Βγαίνω από το αμάξι προσέχοντας να μην κάνω φασαρία και τους ακολουθώ, βρισκόμενος περίπου είκοσι μέτρα πιο πίσω.

Την σπρώχνει με έναν βίαιο τρόπο μέσα στο σπίτι και το τελευταίο που ακούω πριν η πόρτα κλείσει είναι η λεπτεπίλεπτη φωνή της Alice να μουρμουρίζει ένα "Γιατί τα κάνεις όλα αυτά;"

Αναστενάζω και τσιτωμένος περνάω τα δάχτυλα μου ανάμεσα από τις τούφες των μαλλιών μου.

Κατεβαίνω τα σκαλάκια και κάνω τον γύρω του σπιτιού μόνο για να διαπιστώσω ότι πέρα από την πόρτα δεν υπάρχει καμία άλλη είσοδος. Το μόνο άνοιγμα είναι ένα μισάνοιχτο παράθυρο μπάνιου το οποίο ίσως τελικά και να μου φανεί χρήσιμο.

Κοιτάζω μια φορά τριγύρω και θαρρείς το μέρος μου φαίνεται πολύ γνωστό. Περιεργάζομαι λίγο περισσότερο το σκοτεινό τοπίο και γαμώτο- η συνειδητοποίηση με χτυπάει σαν κεραμίδα. Η Alice είχε δίκιο. Τόσο απόλυτο δίκιο. Από εδώ που βρίσκομαι διακρίνω στο βάθος την τεράστια ταμπέλα, πάνω στην οποία αναγράφεται με μεγάλα γράμματα "Pentonville". Γαμώτο. Ο καταζητούμενος άνθρωπος κυριολεκτικά επιδίωξε να κρυφτεί έξω από τις φυλακές. Με ολόκληρη την αστυνομία του Λονδίνου να τον ψάχνει, αυτός αποφάσισε πως η καλύτερη ιδέα ήταν να κάνει το αναπάντεχο. Να είναι στο λιγότερο πιθανό σημείο. Και όμως τα έχει καταφέρει πολύ καλά..προς το παρόν. Πως το είπε; Αντίθετη, όχι, άντιστροφη ψυχολογία ή κάτι τέτοιο. Να πάρει.

Κουνάω το κεφάλι μου για να συγκεντρωθώ και πάλι στο εδώ και το τώρα και επιστρέφω έξω από το παράθυρο του μπάνιου. Περνάω το χέρι μου μέσα από το άνοιγμα που δημιουργείται, και προσπαθώ να το ανοίξω ολοκληρωτικά. Ο καρπός μου πονάει καθώς πιέζω και πιέζω όμως τελικά το πόμολο υποχωρεί και το παράθυρο ανοίγει δίνοντας μου πρόσβαση στο εσωτερικό του μοναχικού αυτού σπιτιού.

𝐑𝐨𝐬𝐞𝐰𝐨𝐨𝐝 𝐇𝐨𝐭𝐞𝐥 #𝐀𝐁𝐀𝟐𝟎𝟏𝟗Where stories live. Discover now