30/ Μπαλόνι

56 9 0
                                    

Μερικές φορές, ακολουθείς τον υποτιθέμενο σωστό δρόμο, αλλά δεν σε βγάζει πουθενά. Χρειάζεσαι έναν εφεδρικό δρόμο, με λίγες περισσότερες στροφές και ένα κάποιο ρίσκο, που ίσως όμως σε οδηγήσει στη λύση.

Η αντίστροφη ψυχολογία, είναι μια τεχνική που μπορείς να χρησιμοποιείς κάθε φορά που βρίσκεσαι σε αδιέξοδο. Λειτουργεί στις ενενήντα εννέα τοις εκατό των περιπτώσεων, όποιες κι αν είναι αυτες. Έχεις σίγουρα ακούσει τη φράση που λέει "..στο λιγότερο πιθανό μέρος". Έχεις για παράδειγμα χάσει το αγαπημένο σου δαχτυλίδι. Δεν μπορείς να το βρεις. Προσπάθησε να σκεφτείς αν ήταν ζωντανό, που θα κρυβόταν; Στο λιγότερο πιθανό μέρος. Ένα μέρος που δεν είναι πιθανό να ψάξεις. Διότι όσο εσύ θα είσαι απασχολημένος με την ιδέα του να ψάξεις να το βρείς, αυτό ίσως να βρίσκεται στο πιο προφανές σημείο μπροστά στα ίδια σου τα μάτιαΜε αυτόν τον τρόπο...

Όλα αυτά είναι μπούρδες! Το δαχτυλίδι δεν θα επιλέξει που θα κρυφτεί. Απλά θα βρίσκεται εκεί που το άφησες. Καινούργιο τώρα αυτό. Αντί να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για κάποιο χαμένο αντικείμενο, θα μεταφέρουμε το φταίξιμο στο ίδιο το αντικείμενο. Είναι χαζό.

𝐑𝐨𝐬𝐞𝐰𝐨𝐨𝐝 𝐇𝐨𝐭𝐞𝐥 #𝐀𝐁𝐀𝟐𝟎𝟏𝟗Where stories live. Discover now