15. kapitola

690 39 1
                                    

„Čo na to povieš?"

Lucy mi konečne dovolila otvoriť oči. Objavila sa predo mnou nádherná žena v prekrásnych modrých šatách. Vyrazila mi dych.

„Vau," vydýchla som. „Si prekrásna."

K šatám si urobila aj dokonalý make-up. Tešila som sa, kedy namaľuje aj mňa.

„Myslím, že tam budeme najkrajšie," zasmiala sa. „Škoda, že Dean nepríde. Určite by sa do teba zamiloval...ešte viac, ako je teraz."

„Nie je do mňa zamilovaný."

Lucy sa zamračila tak škaredo, že som si pár sekúnd myslela, že mi strelí facku.

„Nie je do mňa zamilovaný, nemôžeme spolu nič mať, nechcem s ním nič mať...bla, bla bla, tie tvoje hlúpe reči ma začínajú poriadne nudiť," spustila. „Si do neho zamilovaná a on je zamilovaný do teba, tak to konečne prijmi a prestaň sa tomu brániť."

Opäť som chcela začať protestovať, Lucy mi však naznačila aby som radšej mlčala.

„Tak a teraz ty, obleč si šaty a ja ťa pekne namaľujem."

----------

Sedeli sme v taxíku a viezli sme sa na miesto, kde sa ten ples koná. Lucy sa mi zdala akási nervózna, no neriešila som to, pretože som nervózna bola aj ja. Ešte nikdy som nebola na vysokoškolskom plese. Po chvíli sa však ukázalo, že Lucy bola nervózna kvôli niečomu úplne inému.

„Musím ti niečo povedať," ozvala sa do ticha a pomrvila sa na sedadle.

„Čo si zase vyviedla?" pozrela som na ňu.

„Sľúb mi, že sa nenahneváš."

„Lucy, hovor!"

„Na plese budeme mať spoločnosť," hodila na mňa vystrašený pohľad.

„Dean?" napadlo mi ako prvé, Lucy ale pokrútila hlavou.

„Nie...vieš, už nejaký čas si píšem s jedným chalanom na tej stránke s ktorou si ty skonč-"

„Myslela som, že si s tou stránkou skončila aj ty," skočila som jej do reči.

„Dala som jej ešte jednu šancu. Ten chalan mi poslal svoju fotku a vyzeral celkom dobre. Študuje históriu, ako my...len je starší...o 3 roky...no a na ten ples chcel ísť so svojim kamarátom a tak som mu navrhla, že či by som ja nešla s ním a ty s jeho kamarátom."

Tresla som sa po čele a bolo mi úplne jedno, že som si tým trošku zničila ten dokonalý make-up. Ako mi to mohla moja najlepšia kamarátka urobiť?

„Takže ja sa mám celý ples venovať nejakému úplne cudziemu chalanovi?" spýtala som sa jej a dúfala som, že som ju len zle pochopila a ona ma opraví.

„No...hej," odvetila.

Povzdychla som si. Strašne ma týmto nahnevala.

„Pozri...možno to nakoniec bude celkom fajn večer, na ktorý budeme obe s úsmevom spomínať," položila mi svoju dlaň na moje rameno.

Nechcela som sa s ňou hádať, nie teraz. Prikývla som a zadívala som sa von z okna. Chýbal mi Dean. Nechcela som celý večer stráviť po boku niekoho cudzieho.

-----------

Budova v ktorej sa daný ples konal bola obrovská a luxusná. Spolu s Lucy sme vstúpili do haly, ktorá bola zrejme akási recepcia. Prišli sme trošku skôr, preto sa tu spolu s nami nachádzalo len pár ďalších ľudí. Dvere do hlavnej haly, kde bolo niekoľko dlhých stolov a ozývala sa odtiaľ príjemná hudba, boli zamknuté. Lucy skontrolovala čas na mobile a informovala ma to tom, že otvoria až o 15 minút.

UnbreakableWhere stories live. Discover now