Kap. 28 - ROKFORTSKÉ SPIKNUTIE

554 48 8
                                    

V priebehu nasledujúcich dní Niru neprekvapilo, že sa jej profesor opäť vyhýbal. Tentoraz sa však nesnažila vyhľadávať jeho prítomnosť. Vlastne naňho bola celkom naštvaná. Keby tak úzkostlivo netrval na hlúpych pravidlách, ich vzťah by sa už dávno mohol pohnúť určitým smerom. A že po tom aj on svojím spôsobom túžil, už nepochybovala.

Po utorňajšom tréningu v duelantskej miestnosti, ktorý znovu trávila sama, sedela ešte nejakú dobu v knižnici. Práve si umývala ruky na dievčenských toaletách neďaleko, keď sa dvere s hlasným buchnutím rozrazili. Nira sa v momente otočila s prútikom v ruke pripravená čeliť útoku a v tom sa zarazila. Pri dverách stála udýchaná Angelina s Alicou a obe na ňu vyjavene hľadeli. Trvalo to však len chvíľku, lebo vzápätí sa na chodbe ozval zvuk rýchlych krokov. Angelina sa spamätala prvá. Drgla do Alice a potom sa obe schovali do najbližšej toaletnej kabínky.

Dvere sa rozleteli po druhý raz a v nich sa objavilo dievča s krátkymi čiernym vlasmi a tvárou mopslíka, ktoré sa neustále motalo okolo Draca Malfoya. Nira vedela, že sa volá Pansy Parkinsonová.

Tak ako Angelina a Alica, aj Pansy na Niru ostala chvíľu prekvapene civieť. V okamihu sa však spamätala, vystrela sa do celej svojej výšky asi stošesťdesiat centimetrov, nakrčila nos a zatvárila sa opovržlivo.

„Čo tu robíš, Benettonová?!" spýtala sa povýšenecky.

Nira spýtavo nadvihla obočie. „Čo väčšinou robia ľudia na záchode, Parkinsonová?"

„S vytiahnutým prútikom?" Pansy sa zatvárila víťazoslávne.

Nira prútik sklopila, no neschovala. „Upravovala som si make-up, práve keď si sem ako šialenec vrazila," zamračila sa.

„Pch! To ti tak uverím! Bežala si sem zo siedmeho poschodia. Mňa neoklameš, humusáčka!"

Nira si ju skúmavo premerala, následne vystrúhala nie moc presvedčivú prekvapenú grimasu. „Siedme poschodie? Čo by som tam asi tak robila? Spýtaj sa madam Pinceovej, už nejakú dobu sedím v knižnici."

„Nebudem sa nikoho na nič pýtať! Ty pôjdeš so mnou a sama si to vysvetlíš profesorke Umbridgeovej!"

„Vážne?" Nira sa sladko usmiala. „A kto myslíš, že ma k tomu donúti?" prútik zdvihla o niečo vyššie, i keď na Pansy zatiaľ nemierila.

Tá však odrazu o pár odtieňov zbledla, vytreštila oči a o krok cúvla. „Nemôžeš na mňa zaútočiť!" vyhlásila rozhodne, no hlas sa jej trochu zachvel.

Nira sa neprestávala usmievať. „Kto sa to dozvie?"

Pansy zbledla ešte o čosi viac, v očiach sa jej však objavil hnev. „Za mnou stojí profesorka Umbridgeová!" vyhlásila rozhodne.

Nira opäť nadvihla obočie. „Ja ju tu ale nevidím. Zrejme používa kúzlo neviditeľnosti," trochu sa uškrnula.

Pansy pevne stisla pery a bolo na nej vidieť, ako veľmi to v nej vrie. Prútik však stále nevytiahla. Zrejme na základe Malfoyových, Crabbeových a Goeyleových skúseností usúdila, že ju radšej nebude provokovať.

„Profesorka Umbridgeová sa to dozvie!" vyhlásila, následne sa otočila, otvorila dvere a s hrdo vztýčenou hlavou cez ne prešla.

O tom pochybujem. Pomyslela si Nira. Než sa za Pansy dvere zavreli, potichu šepla: „Obliviate! Môžete vyliezť, vzduch je čistý!" zvolala následne, keď sa otočila smerom ku kabínkam.

Dvere od najbližšej kabínky sa po chvíľkovej pauze začali opatrne otvárať. Objavila sa v nich Angelinina hlava, ktorá skontrolovala, či sú v miestnosti naozaj samé. Na okamih sa jej pohľad stretol s Niriným, no vzápätí uhla. Dvere sa otvorili úplne a odhalili tak aj Alicu, ktorá práve zoskakovala zo záchodovej misy.

Smrteľné tajomstvo [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now