Kap. 9 - VEREJNÉ PONÍŽENIE

558 50 13
                                    

Keď sa nad tým neskôr zamyslela, nedokázala vysvetliť, prečo sa tomu zaklínadlu uhla. Počula za sebou nejaký pohyb? Bola to snáď nejaká predtucha? Možno by bolo lepšie, keby sa ním nechala zasiahnuť. Ušetrila by si kopu problémov.

Stupefy!" ozval sa Malfoyov výkrik a červený lúč svetla jej presvišťal okolo pravého ucha.

Nachádzali sa v žalároch, nie moc ďaleko od slizolinskej klubovne. Nira kráčala zamyslene po chodbe, keď ju prepadol ten neodbytný pocit. V okamihu sa otočila. Proti nej stál Malfoy, Crabbe a Goyle. Všetci traja s vytiahnutými prútikmi.

„Zase vy? Naposledy vám to nestačilo?!" aj ona už mala prútik v ruke a mierila proti Malfoyovi.

„Za tú urážku ťa usmažím zaživa!" zavrčal Malfoy a švihol prútikom. „Incendio!" Proti Nire vyšľahol ohnivý plameň.

Aquamenti!" reagovala okamžite, oheň uhasila prúdom vody.

Petrificus totalus!" vykríkol Goyle.

Protego!" zablokovala ho Nira.

Stingio!" zvolal Crabbe.

„AU!" Nira naňho škaredo pozrela, keď ju zaklínadlo zasiahlo do ľavého ramena. Okamžite v ňom pocítila pálčivú bolesť.

Stupefy!" skúsil to opäť Malfoy.

„Tak už dosť!" Opäť sa uhla a než k nej vyslali ďalšiu kliatbu, zvolala: „Silencio!"

Všetci traja naraz zalapali po dychu, otvárali ústa naprázdno, ale nevychádzal z nich žiaden zvuk a aj keď mávali prútikmi, žiadne ďalšie zaklínadlo proti nej nevyslali.

Nira sa spokojne usmiala. „Na neverbálne zaklínadlá si ešte chvíľu počkáte."

Malfoy sa zamračil. Narovnal sa, pozrel na Goylea a kývol smerom k Nire, pričom päsťou naznačil úder. Goyle zamrkal, potom mu evidentne svitlo. Schoval prútik, nahrbil sa a ako buldozér sa rozbehol vpred. Nira naňho hľadela s nadvihnutým obočím. Tí sú na ňu asi naozaj naštvaní. Vo vzduchu vykreslila koncom prútika slučku a v momente sa Goyle vzniesol do vzduchu. Prekvapene na ňu vyvalil oči. V ďalšom okamihu sa chrbtom prilepil ku stropu. Vystrašene mával rukami a nohami.

Malfoy zbledol. Vzápätí však pozrel na Crabbea a dal mu posunkom rovnaký pokyn, ako predtým Goyleovi. Crabbe zaváhal, no napokon sa predsa len otočil k Nire. Demonštratívne si popukal kĺby na hánkach a rozbehol sa k nej. Odrazu aj on visel prilepený na strope.

Nira svoj zamračený pohľad uprela na Malfoya. „Ešte niečo?" spýtala sa ľadovým hlasom.

Poblednutý Malfoy naprázdno prehltol, zamieril na ňu svojím prútikom, naraz sa však zvrtol a rozbehol sa opačným smerom.

„Odvážny ako kopa hnoja!" precedila Nira pomedzi zuby, pozrela na svoje ľavé rameno, ktoré ju neprestávalo páliť. Vyskákali jej na ňom drobné pľuzgieriky a koža jej napuchla. „Pŕhliace zaklínadlo," skonštatovala, „čakala by som od vás niečo dômyselnejšie." Proti ramenu priložila hrot svojho prútika a jemne ním prešla zo strany na stranu. Pľuzgiere začali miznúť, opuch sa strácal, behom chvíľky bolo jej rameno ako pred tým.

„Čo sa to tu deje?!" ozvalo sa jej za chrbtom, až nadskočila.

Chodbou si to rázovala profesorka Umbridgeová vo svojom ružovom svetri, tvárila sa ako ropucha, ktorej niekto pred nosom uchmatol veľmi šťavnatú kobylku a v tesnom závese za ňou kráčal Malfoy. Farba sa mu vrátila a teraz mal na tvári veľmi zlomyseľný výraz.

Nira sa narovnala. Na okamih pohľadom zaletela k Malfoyovi a v duchu mu sľubovala, že pri najbližšej príležitosti aj jeho prilepí ku stropu. „Nič," odvetila, pokojne čelila profesorkinmu nahnevanému pohľadu.

Smrteľné tajomstvo [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now