Kap. 26 - DOHODY A NEZHODY

607 47 7
                                    

VRCHNÝ INKVIZÍTOR OZNAMUJE:

že každý študent, u ktorého sa nájde časopis Sršeň, bude vylúčený!

Vyššie uvedené je v súlade s Dektrétom o vzdelávaní číslo dvadsaťsedem.

Podpísala: Dolores Jane Umbridgeová, vrchný inkvizítor

Takéto oznamy v priebehu pondelňajšieho dopoludnia zaplavili celý Rokfort. Harry Potter poskytol rozhovor pre jeden pochybný čarodejnícky mesačník s názvom Sršeň o tej noci, keď sa vrátil Lord Voldemort. Len čo to Umbridgeová zistila, zúrila ako čert a nebola jediná. Harry v tom rozhovore uvádzal aj konkrétne mená údajných smrťožrútov, medzi ktorými nechýbal Lucius Malfoy. Jeho syn Draco bol skoro nepríčetný. Nira pri večeri počula, ako o tom medzi sebou diskutovali členky Snapoúchylnej skupinky.

„Vravela mi to Pansy. Vraj takmer zdemoloval svoju izbu."

„A ja som si vždy myslela, že Draco je taký ten hĺbavý typ."

„Hĺbavý? V ktorom vesmíre žiješ?!"

„Beztak to už Potter prehnal. Neustále sa mu dostáva mediálnej pozornosti a jemu to aj tak nestačí. Kvôli jednomu článku je schopný osočiť vážených kúzelníkov!"

„Hej, Maggie!"

„Čo je?"

„Snape sa na teba pozerá!"

„Čože?"

Dievča menom Maggie okamžite pozrelo smerom k učiteľskému stolu nasledované zbytkom ich dievčenského spolku. Nira sediaca kúsok od nich tiež zdvihla hlavu a zadívala sa na učiteľský stôl, no profesor elixírov upieral pohľad do svojho taniera.

„Videla som, ako sem pozerá!" vyhlásilo dievča, čo predtým vykríklo.

„Ak sem pozeral, tak to bolo určite na mňa!" zvolalo dievča vedľa Maggie a pohodilo dlhými blonďavými vlasmi.

„Na teba?" zasmiala sa Maggie. „Snapeovi sa páčim ja! Prečo by mi inak na poslednej hodine pochválil elixír na bystrenie umu?"

„Možno ti tým chcel naznačiť, že by si ho mala pravidelne začať užívať!" zavrčalo blonďavé dievča.

Nira však už nečakala na to, či sa tie dve do seba pustia. Vzala si veci a pobrala sa z Veľkej siene. Mohla len dúfať, že ak Snape pozeral ich smerom, ten pohľad patril jej. V jeho správaní sa však nezmenilo absolútne nič. Na rannej dvojhodinovke elixírov ju ignoroval rovnako ako posledné dva týždne. Vďaka tomu začala pochybovať, či sa tá Snapeova návšteva uprostred noci vôbec stala. Mohlo sa jej to všetko len snívať?

Zdalo sa, že než ten deň skončil, Sršňa prečítal v Rokforte úplne každý a nasledujúce dni sa nediskutovalo o ničom inom. Bol to dobrý článok. Nira začula útržky rozhovorov o ňom na chodbách, pred učebňami, i na dievčenských záchodoch. Nepochybovala o tom, čo sa vlani v júni udialo, no podrobnosti jej Albus nelíčil. Musela uznať, že Harry v jej očiach stúpol. Postavil sa smrti a odmietol ustúpiť. V tej dobe mal len štrnásť. Koľko dospelých čarodejníkov by to dokázalo?

Napriek tomu, že to bola rokfortská téma číslo jedna, v slizolinskej klubovni boli rozhovory o tom pomerne rozpačité. Niru to len utvrdilo v domnienke, že slizolinská fakulta nie je v podpore Voldemortovi jednotná.

Aj naďalej pokračovala v tréningoch v duelantskej miestnosti, i keď sa tam už Snape od toho valentínskeho incidentu neukázal. Snažila sa v knižnici nájsť niečo o delení moci, no čo sa týkalo bežne dostupnej literatúry, nebola úspešná. Keby ho nevidela tento typ mágie použiť, o jeho existencii by pochybovala. Každopádne nemala šancu naučiť sa to sama, preto aspoň skúšala útok na tri stĺpy súčasne. Bolo to, akoby sa opäť vrátila na úplný začiatok. Jej úderné kliatby lietali po celej miestnosti a viackrát ju trafili.

Smrteľné tajomstvo [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now