Kap. 24 - VALENTÍN

600 46 28
                                    

Nasledujúci týždeň ubehol ako voda, víkend v Rokville sa nebezpečne priblížil a Nira mala v sebe čím ďalej, tým väčší zmätok. Akoby to nestačilo, piatok behom obeda sa všetko ešte skomplikovalo.

Profesora elixírov cez obednú prestávku vídavali vo Veľkej sieni len zriedkavo, no dnes sa tam ukázal. Nira ho sledovala zaujatým pohľadom, kým si nesadol na svoje miesto. Pozrel jej smerom a ona odrazu zacítila, že sa jej pod dlaňou položenou na stole niečo objavilo. Ruku nadvihla a našla drobný kúsok poskladaného pergamenu. Nenápadne ho roztvorila. Podpis chýbal, no nebolo pochýb, komu ten štíhly rukopis patrí.

Dnešné doučovanie musím zrušiť. Náhradná hodina zajtra o 11 a.m.

Nira naňho spýtavo pozrela. Hľadel na ňu a zdalo sa, že čaká na odpoveď.

Zajtra je ale predsa Rokville! Bleslo jej mysľou.

„A máš valentínske rande s Georgeom!" prisadil si jej vnútorný hlások.

Snape stále čakal. Po krátkom váhaní Nira nepatrne prikývla plne si uvedomujúc, že práve dala na Valentína prednosť Snapeovi pred Georgeom.

---

„George, hrozne ma to mrzí, ale musím to naše zajtrajšie rande zrušiť," ospravedlňovala sa Nira, len čo po večeri Georgea odchytila vo vstupnej hale. Vedela, že to nebude príjemné, pripravila sa aj na možnosť, že na ňu bude naštvane kričať, no i tak ten pohľad na jeho pohasínajúci úsmev bol skoro neznesiteľný.

„Prečo?" spýtal sa a tváril sa odrazu hrozne vážne.

Nira len pokrútila hlavou. „Mám hrozne veľa úloh. Profesorka Sinistrová nám do budúceho týždňa zadala úlohu o vzdialených slnečných sústavách. Bude to práca minimálne na dva zvitky," čo bola pravda. „Navyše som si dnes uvedomila, že som zabudla na úlohu z rún, ktorú musím odovzdať v utorok. Nehovoriac o tom množstve ďalších úloh."

George sa tváril zachmúrene. „Už som pre nás rezervoval stôl u Troch metiel. Jedno dopoludnie už predsa nemôže byť taký rozdiel."

„Nehnevaj sa," skutočne ju to mrzelo, nechcela, aby bol George nešťastný, „ale tá sobota by sa mi naozaj hodila. Nebola by som ani dobrá spoločníčka. Stále by som musela premýšľať o tom, čo všetko ma ešte čaká."

„Tak... dobre," povedal George napokon s hlbokým povzdychom. „Ostanem tu s tebou, môžem ti s tými úlohami pomôcť."

„Nie," okamžite pokrútila Nira hlavou, „nechcem ťa tým zaťažovať. Navyše si tie úlohy musím urobiť sama, inak by som nevedela o čo ide. Vážne, George, vôbec sa na mňa neohliadaj."

George jej chvíľu uprene hľadel do očí, bolo jej to dosť nepríjemné. Keď opäť prehovoril, neusmieval sa. „Fred s Leeom majú v Rokville nejaké plány, lebo Angelina a Alica ostávajú v Rokforte kvôli metlobalovému tréningu. Pridám sa teda k nim."

„Dobre," prikývla Nira a pousmiala sa, George jej úsmev neopätoval. Zamrzelo ju to, ale rozhodne mu to nemohla vyčítať.

Keď sa rozlúčili, ozval sa Nirin vnútorný hlások: „To bolo dosť chabé a pomerne hnusné!"

Nira neodpovedala. Vedela, že je to tak a cítila sa kvôli tomu hrozne.

„Mala si mu povedať pravdu."

A čo? Že mám doučovanie obrany so Snapeom? Zavrčala v duchu pokračujúc vo vnútornom dialógu.

„Že k nemu necítiš to, čo on k tebe. Je to dobrý chlapec, zaslúži si to."

Smrteľné tajomstvo [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now