Kap. 18 - DOUČOVANIE

573 50 21
                                    

Zdalo sa, že Zina nemá záujem sa s ňou opäť stretnúť zoči-voči. Nech už jej Snape urobil alebo povedal čokoľvek, poctivo sa jej vyhýbala. O spomínanom profesorovi sa to žiaľmerlin povedať nedalo.

„Slečna Benettonová, ostaňte tu," vyhlásil Snape nekompromisne po pondelňajšej hodine elixírov, keď si všetci balili veci.

Nira neprotestovala, čakala to, i tak sa však neubránila povzdychu. Daphne a Victor strelili spýtavým pohľadom jej smerom, no nechali ju s profesorom samú.

Snape za posledným študentom zavrel dvere, zabezpečil ich sériou niekoľkých zaklínadiel a potom prútik namieril na Niru. Tá ostala strnulo sedieť na stoličke, len naňho vydesene hľadela.

„Ako ste sa dostali von?" spýtal sa tichým mrazivým hlasom, z ktorého jasne zaznievalo nebezpečenstvo.

Nira si tento rozhovor v mysli niekoľkokrát predstavovala. Musela však uznať, že žiadnu vierohodnú historku nevymyslela.

„Odomkla som si," šepla potichu. Nehýbala sa. Jej oči preskakovali z konca Snapeovho prútika na jeho tvár a naspäť.

„Ako?" profesor sa k nej o pár krokov priblížil, prútikom na ňu neprestával mieriť.

„Prosím, sklopte svoj prútik," šepla, keď sa jej oči zahľadeli do jeho.

„Odpovedzte mi!"

„Pomocou zámočníckych nástrojov," priznala.

Snape trochu sklopil prútik, no stále neschoval. „Zámočníckych nástrojov?" zopakoval pochybovačne. „Neklamte!"

„Neklamem vám. Neviem, ako to funguje, no dá sa tým spôsobom obísť kúzelná pečať, ktorá ostane neporušená," vysvetlila potichu.

Snape si ju nedôverčivo premeriaval.

„Chceli ste... chceli ste mi vymazať pamäť?" šepla Nira takmer nečujne.

Profesor sa väčšmi zamračil. „Stále to mám v pláne!" zavrčal.

„Prosím, nerobte to."

„Prečo by som nemal?"

„Bola som hlúpa," odvetila úprimne.

„Prečo hovoríte v minulom čase?" odvrkol nevrlo.

Nira jeho otázku ignorovala a pokračovala: „Myslela som si, že sa temným kúzelníkom ubránim. Myslela som, že proti smrťožrútom mám značné šance. Zinara Hamiltonová ma však veľmi rýchlo vyviedla z omylu. Pokiaľ ma o tieto spomienky pripravíte, opäť budem na začiatku. Namyslená a hlúpa, presvedčená o dokonalosti vlastných schopností."

Snape sa chtiac-nechtiac zatváril prekvapene, dobrú chvíľu na ňu bez slova hľadel. Napokon však prútik úplne sklopil. Nadýchol sa, no než už chcel povedať čokoľvek, rozmyslel si to. Prútikom zamieril na dvere, ochranné kúzla na nich sa stratili a samé sa trochu pootvorili. „Budem vás sledovať, Benettonová!" vyhlásil a pokynul jej, že má odísť.

Nira nič nepovedala, vzala si tašku, vytratila sa z učebne so sklonenou hlavou.

---

Toto je nanič! Pomyslela si, keď po tretí raz Angelina zmeravela. Bola streda večer a v Núdzovej miestnosti práve nacvičovali zabraňovacie zaklínadlo. S Angelinou sa vystriedali.

DA je fajn, ale k skutočnému boju to naozaj nestačí! Uvažovala ďalej medzi prestávkami, keď zaklínadlo prestalo pôsobiť. Angeline to vlastne šlo celkom dobre, zrejme pre ňu dnešná hodina nebola úplnou novinkou. Prvý pometlobalový tréning začali opakovaním odzbrojovacieho a miznúceho zaklínadla. Potom im Harry ukázal zabraňovacie zaklínadlo. Až doteraz bola Nira s priebehom hodín spokojná, no nič už nebolo také ako pred tým. Potrebovala učiteľa! Skutočného učiteľa, ktorý ju pripraví na skutočný boj. No jediná osoba, ktorá prichádzala do úvahy, s tým určite súhlasiť nebude.

Smrteľné tajomstvo [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now