Kap. 8 - TREST POKRAČUJE

606 52 13
                                    

Nový deň svitol skôr, než Nira vôbec stihla poriadne zaspať. Jednak musela neustále premýšľať nad svojou hlúposťou a jednak sa bála, že keď zaspí, bude sa jej opäť snívať ten prekliaty sen. Takže ráno o pol siedmej liezla z postele takmer po štyroch. Kruhy pod očami sa jej nepodarilo prekryť ani make-upom a popri Morenovej skupinke, ktorá sa stretla v spoločenskej miestnosti, prefrčala so sklonenou hlavou.

„Nira, vyzeráš hrozne!" poznamenala Angelina, keď sa po raňajkách stretli pred učebňou OPČM.

„Nemohla som spať," zamrmlala Nira potichu.

Angelina len pokrútila hlavou. „Mala by si na seba viac dbať. Pravidelný pohyb na čerstvom vzduchu, pravidelné jedlo a dostatočný spánok. Inak sa behom tohoto ročníka zosypeš. Ver mi, nebola by si prvá! Moju sesternicu z druhého kolena, museli pred MLOK-mi odviezť do svätého Munga. Nervovo sa zrútila. To fakt nie je sranda!"

„Ja viem, Angelina," ohradila sa Nira. „Nič mi nie je!"

„Nepovedala by som."

„Poďte dnu, žiaci!" zavelil odrazu hlas profesorky Umbridgeovej a uchránil Niru od ďalšej diskusie na tému: zdravý životný štýl.

Dvojhodinovka obrany bola navlas rovnaká ako minule.

„Odložiť prútiky, otvoriť knihy, rozprávať nebude treba," zatrilkovala profesorka, len čo dosadli do lavíc.

„Toto je fakt o ničom hodina," počula ako Alica za ňou potichu nadáva. V duchu s ňou súhlasila, ale práve teraz bola rada, že sa po nej nič nechce. Položila si hlavu na lavicu a až do konca hodiny spala. Nikto ju nerušil.

Na čarovaní ju Fred výnimočne nepodpichoval. Angelina ho zrejme upozornila na jej zlú náladu. George sa tváril súcitne.

Po obede prišla chvíľa, ktorej sa Nira najväčšmi desila. Čeliť po tom všetkom nahnevanému profesorovi elixírov. No Snape jej nočný výstup nijak nekomentoval. Na začiatku hodiny zozbieral ich písomné práce, Nire pritom nevenoval nijak zvlášť významný pohľad. Následne poklopal prútikom na tabuľu, kde sa v okamihu objavil postup prípravy dnešného elixíru.

„Bezosný spánok ste si naštudovali dopredu, takže od všetkých očakávam bezchybne pripravený elixír!" Jeho tmavé oči preleteli pohľadom miestnosť, pričom sa zjavne zámerne vyhli jej tvári. „Máte hodinu a pol, začnite!"

Nira sa pri príprave maximálne sústredila. Celkom aj zabudla na únavu. Nechcela dať Snapeovi zámienku, aby jej elixír mohol opäť vyhodiť. Keď pred koncom hodiny zátkovala flakónik so vzorkou, jej Bezosný spánok vyzeral presne tak, ako v popise. Snape ho tentoraz prijal bez komentára a bez jediného pohľadu.

„Dnes bol Snape akýsi tichý!" poznamenal Fred, len čo boli z dosluchu učebne.

Nira mlčala.

„Dokonca sa mi podarilo prepašovať trochu durmanového prášku. Mohli by sme ho skúsiť pridať do zamdlievačiek," pokračoval a spokojne si pohladil vrecko habitu.

„Zamdlievačiek?" nechápavo zopakovala Nira.

„Sú to naoko nevinné sladkosti, ktoré ti umožnia uliať sa z hodiny," usmial sa na ňu George, keď kráčali chodbou „Napríklad, keď si dáš zamdlievačku, zamdlieš, až dokiaľ ti tvoj kamoš nedá protilátku a obaja máte voľnú hodinu."

Nira neveriacky zamrkala. „To naozaj vymýšľate?"

„Chceme si otvoriť obchod so zábavným sortimentom," prikývol George a oči mu žiarili pýchou a nadšením.

Nira sa musela pousmiať. „Tak to vám držím palce."

„Nechceš nám pomôcť?" ponúkol jej Fred.

Smrteľné tajomstvo [HP FANFICTION]Donde viven las historias. Descúbrelo ahora