Kap. 20 - STAROBYLÝ A VZNEŠENÝ DUELANTSKÝ KLUB Z POŽEHNANIA MERLINOVHO

623 53 22
                                    

Na druhý deň ráno sa zdalo, že mračná zavelili ústup a slnečné lúče konečne zasvietili na zasneženú krajinu pod sebou. Len čo sa Nira zobudila, na stole objavila kôpku darčekov v rôznofarebnom baliacom papieri. Pretrela si oči a pustila sa do vybaľovania.

Od Margaret a Johna dostala balíček nečarovskej kozmetiky, najnovší parfém od Chanelu, vlnenú čapicu, rukavice a šál s malým lístkom, na ktorom stálo:

V televízii vraveli, že na Anglicko sa ženie studená fronta. Dobre sa obliekaj nech neprechladneš!

M&J

Albus sa evidentne vrátil k tradičnému darčeku. Zo zlatého baliaceho papiera na ňu vykukla kniha Kliatby a protikliatby, pokročilá obrana. Vzhľadom k tomu, ako veľmi nechcel, aby sa učila obrannú mágiu, bol to zaujímavo zvolený darček.

Od Angeliny dostala najnovšiu publikáciu Metlobal v priebehu vekov a z balíčka od Alice na ňu vypadla veľká krabica fazuliek každej chuti.

Posledný darček bol od Georgea. I keď bol papier trochu nakrivo, zjavne si s ním dal veľkú robotu. K darčeku bol priložený list:

Nira,

v prvom rade sa ti chcem ospravedlniť, že som na Vianoce neostal v Rokforte ako som ti sľúbil. Neviem, či si počula, ale otec mal v práci nehodu. Podrobnosti ti poviem, keď sa stretneme, no vyzeralo to zle. Naozaj sme sa oňho báli, ale zdá sa, že sa z toho dostane.

S Fredom neustále pracujeme na našom pláne s obchodom. Už sme sa predbežne dohodli na mieste a zrejme to klapne. Verím, že ho čoskoro otvoríme.

Dúfam, že si Vianoce v Rokforte aspoň trochu užívaš a čerpáš nové sily do ďalšieho roku. Naozaj ma mrzí, že nemôžem byť s tebou, sľubujem, že ti to vynahradím. Myslím na teba a posielam ... (však vieš :)).

Veselé Vianoce.

George

Nira bola rada, že pán Weasley bude v poriadku, no pri pohľade na poslednú vetu posmutnela. Mala Georgea rada, ale stále si nebola istá, či k nemu dokáže cítiť aj niečo viac než priateľstvo. Naproti tomu, jeho city k nej sa zdali byť jasné.

Siahla po krabičke, čo bola priložená k listu a roztrhla baliaci papier. Vypadol na ňu balíček ulievacích maškŕt. Bola k nemu priložená malá kartička, ktorá obsahovala popis, čo ktorá maškrta robí a v spodnej časti bolo pripísané:

PS: Viem, že si na štúdiu zakladáš, ale keby si sa niekedy chcela uliať... :)

---

Doobedie opäť strávila vonku prechádzkou po rokforstskom pozemku a poobedie venovala štúdiu zaklínadiel používaných v dueloch. Na dnešnú hodinu so Snapeom bola veľmi zvedavá. Zdalo sa jej neuveriteľné, že s tým napokon súhlasil.

Keď o šiestej klopala na dvere jeho pracovne, nemohla sa zbaviť nervozity.

„Poďte ďalej," ozvalo sa zvnútra, na čo Nira potlačila kľučku a vošla dnu. Snape už na ňu čakal opretý chrbtom o svoj pracovný stôl, ruky prekrížené na hrudi.

„Zavrite dvere," prikázal a keď tak urobila, narovnal sa. „V prvom rade si vyjasníme jednu vec. Ako ste povedali, Dumbledore nechce, aby ste sa cvičili v útočnej mágii. Rokfortské steny majú oči a uši a ja nechcem čeliť nepríjemným otázkam, či už od Dumbledora alebo kohokoľvek iného. Budete si počínať tak, aby sa o našich hodinách nikto nedozvedel. Je to jasné, slečna Benettonová?"

„Jasné," prikývla Nira.

„Dobre teda," povedal Snape a odstrčil sa od stola, „v tom prípade..."

Smrteľné tajomstvo [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now