Kap. 21 - ÚTEK Z AZKABANU

541 46 23
                                    

Vianočné prázdniny nakoniec ubehli veľmi rýchlo. Než sa Nira spamätala, bola nedeľa, posledný prázdninový deň. Tak ako každý večer, aj dnešok trávila v duelantskej miestnosti. Od poslednej hodiny so Snapeom ubehlo niekoľko dní a ona poctivo trénovala, ako jej profesor nakázal. Kúzlo Thorax sa jej konečne podarilo ako tak zvládnuť. Udržala ho niekoľko desiatok sekúnd a energiu jej už nijak významne neodčerpávalo. Neprestávala ani trénovať útok na terče, i keď stále nevedela, ako to Snape robil s tým rozdelením mágie.

„Trénovali ste?" zaznel odrazu miestnosťou hlboký profesorov hlas.

Niru, ktorá sa práve chystala zablokovať odrazenú kliatbu, to rozhodilo tak, že ju trafila presne do brucha, až sa zapotácala.

„Zdá sa, že nie!" poznamenal Snape úsečne a pohol sa od vstupnej brány smerom k nej.

Opätovné stretnutie s profesorom elixírov Niriným vnútrom trochu otriaslo, no spamätala sa hneď, ako si uvedomila jeho slová. „Trénovala som každý deň, ako ste mi prikázali," ohradila sa okamžite pevným hlasom.

„To sa uvidí!" Snape zišiel po schodíkoch do stredu miestnosti a postavil sa proti nej. „Tak sa predveďte, slečna Benettonová!" ohnal sa prútikom a úderná kliatba vystrelila proti nej.

Nira automaticky pohla zápästím. V okamihu pocítila, ako jej známa elektrizujúca energia obalila telo. Snapeova kliatba do nej narazila. Cítila, že v tom mieste jej zavibrovala pokožka, no štítové kúzlo to vydržalo. Snape k nej vyslal ďalšiu a za ňou hneď ďalšiu kliatbu, ale ani jednej z nich sa nepodarilo zlomiť jej obranu.

Profesor sa narovnal. „Zdá sa, že Thorax ste naozaj trénovali," povedal vecným tónom, keď trochu sklopil prútik. „V súboji vám však len obrana stačiť nebude," dodal okamžite.

Nira sa tiež narovnala, elektrizujúca energia sa vytratila. „Povedali ste, že sa dá magická moc rozdeliť. Držať štít a súčasne útočiť."

Snape si ju skúmavo premeral. „A?"

„A neukázali ste mi ako to mám urobiť."

Profesor sa uškrnul. „Delenie moci je pokročilý stupeň mágie. Je treba sa k nemu prepracovať postupne. Teraz mi ukážte, ako ste pokročili v útokoch na terče!"

Nira sa zatvárila nespokojne, ale nehádala sa s ním. Keď sa Snape postavil bokom, otočila sa ku stĺpu a zaujala útočné postavenie.

„Modré terče!" prikázal.

Nira zasahovala modré terče, tak presne ako len mohla. Ani jeden neminula.

„Žlté terče!" vyhlásil profesor.

Urobila ako kázal. Tu a tam jej terč kliatbu odrazil, no Nira ju zakaždým zablokovala Protegom. I keď nebolo také účinné, na odrážanie jednotlivých kliatieb sa hodilo viac ako Thorax.

„Bráňte sa!" zvolal naraz Snape a z jeho prútika vystrelil červený lúč svetla. Nira sa v okamihu otočila, pohla zápästím a Thorax jeho kliatbu odrazil.

„Povedzte mi, prečo proti terčom používate Protego a proti mne Thorax?" zaujímal sa, keď sa opäť narovnal. Premeriaval si ju skúmavým pohľadom.

Nira sklopila prútik. Nad otázkou sa zamyslela. „Asi... keď čelím terčom, viem, čo od odrazenej kliatby môžem očakávať. No od vás... tým si nemôžem byť istá."

Len čo vetu dokončila, neušlo jej, ako Snapeov výraz stuhol. Zarazila sa, snáď sa neurazil.

„Dobre robíte, slečna Benettonová," vyhlásil profesor potichu, „najhorší nepriateľ je ten, ktorý vám bodne dýku do chrbta!" precedil pomedzi zuby odmeraným tónom. „Musím uznať, že za tie dva týždne ste urobili celkom významný pokrok. No so začiatkom vyučovania na vaše doučovanie nebudem mať čas a bolo by vhodné, aby ste sa moc často nepotuľovali okolo vstupu do miestnosti, niekto by si vás mohol všimnúť."

Smrteľné tajomstvo [HP FANFICTION]Kde žijí příběhy. Začni objevovat