my burden

35 1 0
                                    

Jeho asistentka šla spolu s ním před námi míříc k té největší skupině lidí a asistentů v této tělocvičně... Vypadalo to, jako by každý pacient měl svého osobního zdravotního asistenta, který mu pomáhá s jeho tělesným postižením a jak to tak vypadá, tak muž osobní zdravotník bude právě tady doktor Gray. Neviděla jsem na něm nic špatného, a tak mi ta domněnka nepřišla ani tak špatná, jak jsem očekávala.

Šel přímo k nim, a když si ho všichni všimli, tak včetně doktorů se na něj všichni usmáli jako na uvítanou.. Takže nejspíš jen tady Theo ho neměl v lásce.. Pravděpodobně velice oblíbený chlapík v téhle budově a bratranec mého nejlepšího přítele ho prostě nemá v lásce.

Za to mé pocity z něj byly zvláštní.. On v prvním dojmu úplně exceloval, ale co je doopravdy zač se ukáže časem... Možná se za tu dobu postavím na stranu Thea, i když z úplně jiných důvodů než má on. Mě nijak neohrožoval v tom, že by po něm šli muži, kteří se líbí mně.. U mého společníka to už bylo ale něco jiného.

"Co se ti na něm tak moc nelíbí?" zeptala jsem se, když jsme z povzdálí sledovali, jak se Sebastian baví s těmi nejmladšími pacienty tady.. Malá holčička s blonďatými copánky a límcem okolo krku se smála nejspíš nějakému vtipu, který ten doktor vyřkl.. Vypadalo to tak nevinně, že mi až přišlo klišé, že jsem si o něm myslela, že by mohl být úplně někdo jiný, než jakého jsem si představovala. Skoro až jsem i zapomněla, proč jsem se na to Thea vůbec ptala, když to byl úplně v pohodě chlap.. Tedy od pohledu určitě ano!

"Ano, to říkají všichni, protože na ně vždy zapůsobí na první pohled a to ani nic nemusí říkat.. Ale nesuď knihu podle obalu.." povzdechl si. Jako by o tom ani mluvit nechtěl. Příčilo se mu to, šlo to poznat a to jsem ho ani vidět nemusela. "Pod tou slupkou něhy a starostí o své pacienty se objevuje hodně povýšený a sebestředný člověk, kterému záleží jen na sobě.. Není jako třeba já nebo paní Whitová.." na chvíli se odmlčel.. A já poslouchala.. Sakra, že já byla jak na trní, když přestal mluvit.. Chtěla jsem vědět pravdu.. Já to potřebovala znát.. I když to říkat nechtěl, i přes to, že mu to bylo proti srsti, já to z něj dostat musela! Za každou cenu.. "Dělá to jen pro peníze Bonnie.. A kdo taky ne, že?" uchechtl se. Sakra nepřestávej, dostáváme se do nejlepšího! "Ale u něj je to jiné.. Nemá k tomu citový vztah, jako většina zaměstnanců tady.." zamyslela jsem se nad jeho slovy. Bylo v tom něco silného.. Nemohla jsem ale říct co. "Kdysi.. Když ještě nebyl fyzioterapeut, tak se živil tím, že odstraňoval zhoubné nádory a sebemenší náznaky rakoviny, které byli potvrzené, že jsou připraveny na vyjetí... A on.. To co on udělal Bonnie.." už nemluvil tak nahlas.. Jeho hlas byl čím dál tím nižší.. "Kvůli tomu, že to dělal jen kvůli penězům mu na operačním stole zemřelo třináct lidí.. Za jeden měsíc.." zastavilo se mi srdce z jeho oznámení, když to řekl.. Když se konečně vyslovil.. Asi jsem přestala dýchat, nevím.. Z té noviny.. Z toho nového poznatku o doktorovi, který měl léčit mě.. To ale neměnilo nic na tom, že on zabil třináct nevinných lidí.. Bylo mi z toho na zvracení. "Nevím, jestli to dělal naschvál.. Ale i když se ti operace nepovede, tak z toho máš pořádný balík peněz."

Zahleděla jsem se na tu osobu, o které mi tady Theo celou tu dobu mluvil a zhnusila se mi představa, že by mě měl léčit on.. "Proč to ale nedodělal? Řekl jsi, že i když se operace nevyvede, tak dostane hodně peněz, tudíž dostane ještě víc, když se snažit bude.." nepoznávala jsem svůj hlas. Mluvila jsem s maximální tichostí už jen kvůli tomu, že jsem z toho chlapa byla vyděšená. Naháněl mi husí kůži. A tu já z lidí nikdy neměla, ale tohle bylo moc i na mě. Nová pravda o doktorovi s několika licencemi byla venku a já tam jen tak seděla a dívala se na něj, jak se baví s ostatními kolegy, jako by se nikdy nic nestalo, jako by vůbec nevěděli, co ten muž udělal.. A já to věděla, znala jsem pravdu, i když teprve krátce..

Under The Light SkyWhere stories live. Discover now