SeokJin

25 4 0
                                    

Pomaly nastával večer. Chalan stále spal a ja som pred bytom zatiaľ urobil oheň, aby sme sa zahriali a počkali naňho spoločne. Snáď nebude veľmi rozrušený. Namjoon šiel na nočnú na benzínke, takže som tu zostal s Taem, ktorý sa radšej ako byť doma, skrúcal na zemi blízko ohniska, v ktorom sa hrabal paličkou. 

Yoongi sa nezaujato díval pred seba do tmy. Asi premýšľal. V jeho očiach sa odrážali plamienky. Pomaly mi zaľahlo v ušiach. Nastalo ticho a v tom pohltení vlastnými myšlienkami som nepočul ani praskanie ohňa, ani Taeho hrabanie, ani cvrkot cvrčkov v tráve opodiaľ.

 Nastalo ticho a v tom pohltení vlastnými myšlienkami som nepočul ani praskanie ohňa, ani Taeho hrabanie, ani cvrkot cvrčkov v tráve opodiaľ

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


"Kto ste...?" 

Hlavou som trhol po chvíli k dverám, odkiaľ sa ozval tichý, nesmelý hlas. I cez žiaru ohňa som spoznal chlapca, ktorého som pred pár hodinami držal v rukách. Už sa prebudil. 

Chalani tiež reagovali pohľadom upútaným na chlapca, Taemu vypadla palička do ohňa. Postavil som sa pomaly. 

"Ja som Seok Jin... tamto...," ukázal som na Yoongiho a následne na Taeho, "je Yoongi. Priniesol ťa sem z ulice. A toto je Taehyung. Poď... je tu teplejšie." 

Naznačil som voľné miesto na dreve vedľa mňa a Yoongiho a sadol som si späť. Chlapcove oči postupne opúšťal strach, ako sa k nám približoval a opatrne si prisadol. 

"Volám sa Jeon Jungkook," na jeho perách sa zahral jemný úsmev, "ďakujem ti Yoongi." Kook sa trochu predklonil, aby sa na úctu mohol pozrieť Yoongimu do očí. Nebol jeden z tých, ktorému na tom príliš záležalo, no nechcel chlapca vyľakať a prekvapivo úprimne sa usmial.

 Nebol jeden z tých, ktorému na tom príliš záležalo, no nechcel chlapca vyľakať a prekvapivo úprimne sa usmial

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


"Ďakujem... nejaký archaizmus?" zasmial sa potichu Yoongi. Ľudia sa ho totiž skôr báli, než by mu ďakovali. Preto sa mi zrazu zdal Kook akosi... výnimočný. 

Chlapec sa tiež spolu s Taem zasmial. 

Keď sa k nám Kook konečne trochu dostal i dušou a zvykol si, zistili sme, čo sa vlastne stalo na ulici. Bol som úprimne skutočne prekvapený a nie milo. Už sám bez Namjoona som ho k nám prijal, čo mu nakoniec neprekvapivo vôbec nevadilo. 

Kook si na nás zvykol. Mal som pocit, že Yoongi mu jeho činom najviac pristál na srdci, no on nie je veľmi spoločenský, a tak stále, ak na Kooka nemal zrovna náladu, som mu navrhoval rôzne tréningy, aby sa jeho kondícia zlepšila... aby v škole nemal už toľko problémov. Darilo sa to. 

Chalan sa nakoniec na mňa lepil skoro každou chvíľkou, i keď jeho city k Yoongimu nekončili. Pobehoval za mnou skoro ako psík. Bolo to milé. Často sme mu pomáhali. Vlastne ako doteraz... Všetci piati sme držali spolu, nech už to bolo akokoľvek zlé.

 Všetci piati sme držali spolu, nech už to bolo akokoľvek zlé

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Nepriestrelní - Spojenie ciest (BU 2)Where stories live. Discover now