[SVE] I'm a fucking side character

1 0 0
                                    

Jag hade precis hunnit dra upp täcket och lagt mig tillrätta när mamma öppnade dörren. Och ställde sig vid mina fötter och sa godnatt, skickade en släng kyss mot mig och klappade mig på benen. Det stack när hon tryckte på de små sår som låg så tätt om varandra. Men mycket mer än att le kunde jag inte göra. Följande dag kunde jag känna kylan. Allt kändes som om det hade skitigt sig, bara ush. Det var ingen trevlig natt. Allt gråtande gjorde mig utmattad lagom till att jag skulle gå upp.

Jag styrde mina ben mot den lilla skogen vid ängen. Det träd som jag hade spanat ut och suttit under många gånger stod stadigt som det alltid gjort. Jag knöt den väl inövade knopen och fäste repet i en stadig gren. Ryggsäcken med alla brev i lade jag i ytter facket på ryggsäcken som jag ställde vid trädet. Jag skickade ett sista meddelande ut på facebook.

"Ha det bra allihopa :)"

Jag log smått och ändrade min text under min profil.

"I'll see ya'll at ma funeral"

Kommenterade jag mitt i en konversation i klasschatten.

"Come visit, l'm at the graveyard if you need me :)"

Hoppas att någon kom, tänkte jag. Mer än så behövde jag inte göra. Jag var nöjd, den blå kalla himlen lyste klart och morgon frosten glimmrade lätt. Jag satte huvudet genom loopen och hoppade framåt, med ens var jag borta.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jag vaknade till av att mitt alarm som jag hade snoozat ringde igen. Gäspade, men föll nästan direkt tillbaka ner på kudden. Så trött jag var, utmattad och sliten. I köket slängde jag ost på en macka och började äta medans jag drog jackan över ärmarna och skorna över fötterna. Tomt och tyst, förutom min andning när jag tuggade mackan, jag slängde upp ryggsäcken på ryggen och låste dörren efter mig. Halvt raskt började jag traska mot busshållplatsen. Det var inte direktbrottom såg jag när jag glänste ner på klockan. Så jag saktade ner.
Buss, tåg, tåg igen och så gå en bit. Efter en timme var jag framme i skolan. De sex våningarna var lika höga som alltid och flåsades kom jag upp till den högsta. Genom folkmassan trängde jag mig och kastade blickar vart jag än råkade krocka. Men tillslut var jag framme vid mitt klassrum.
Läraren ställde sig längt fram, det verkade konstigt, hon stod bara och betraktade klassen. Det var fortfarande mumlanden. Jag hörde ett litet klick, bara tyst och hängande. Inget mer hände på ett ögonblick innan hon plockade upp ett svart rektangelformat föremål och riktade det mot mig. Då insåg jag; det var inte min lärare. Ingen vikarie heller, bara en mordisk jäkel. Pistolens skott flög mot mig och jag flinade smått. Skottet träffade i ryggen eftersom jag hade vänt mig om för att plocka upp något ur min väska och bara kollat framåt igen. Jag försvann, pooof. Som i ett magitrick.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

När alla hade kommit in och suttit sig började läraren med sin vanliga monotoniska röst med uppropet. Jag svarade snabbt och räckte upp handen och hon bockade av mig. Vi plockade fram skolböckerna och datorerna på hennes order och började läsa texterna på läromedlet på datorn. Händelselöst och tråkigt som in i helvete. Nästa lektion var idrott, teori som tur. Bara muskellära, namn på muskler vad de olika musklerna gjorde och i ett desperat försök att vara rolig slängde vår lärare in lite så kallad "rolig fakta" Ingen skrattade såklart men det var sjukt tvingat. Brandlarmet gick och i vanlig långsam takt började alla gå ut. När man öppnade dörren vällde rök in, panik uppstod. Det var varmt och brände på huden. Jag gormade att alla skulle ner på marken och snart kröp vi ut ur huset ut på skolgården. Rök och eld kastade sig våldsamt ut ur fönsterna när de exploderade ut av värmen. Sirener hördes tyst och snart var brandkåren där. Jag tittade upp och något föll, de ramlade ut från ett fönster och jag skrek. Försökte hoppa bort men hann inte. Den stora biten brinnande massa föll över mig och jag försvann ur medvetande. Det luktade bränt kött och brandmännen släckte bråtet. Men jag var redan död, helt borta. Man kunde knappt urskilja en kropp.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Brandlarmet gick och alla elever rafsade ihop sina ägodelar och började gå ut. Dörren öppnades och vi hasade oss ut på skolgården, ställde upp klassvis. Det var fullt på skolgården och mycket prat. Snart kunde vi lufsa in igen när rektorn gett klartecken. En övning, igen. Skoldagen flöt på som vanligt efter det och jag gick hem vid halv fem då vi slutade. jag genade genom skogen och snart var jag hemma. Det var soligt ute men jag orkade inte göra mycket. Scrollade igenom alla sociala medier på mobilen med musik på i bakgrunden. Inte mycket

A Fragment Of My ImaginationWhere stories live. Discover now