BÖLÜM 39

1.9K 235 17
                                    

"Ne yapacağız Maya?" diye sordu Forneus karamsar bir ses tonuyla.

"Dur bakalım, hemen ümitsizliğe kapılma." diyerek sakinleştirmeye çalıştım onu. "Sonuçta bir planımız var ve onu uygulamaya koyacağız. Ama maalesef Mordad, savaşa hazırlık sürecini beklediğimizden çok daha hızlı bir şekilde tamamlayacak gibi görünüyor. Saldırıya geçmesi an meselesi yani. Dua edelim de hazırlıklarımızı tamamlayacak kadar vaktimiz olsun."

"Bunu öğrenmek dua etmemize etmemize gerek kalmayabilir." diye cevap verdi Forneus ve hiç beklemeden Ultor'a yöneldi:

"Peki bu Octopus'u ne zaman yerleştirmeyi planlıyorsunuz?"

Ultor tam olarak bilmediğinden olsa gerek soruya kendisi cevap vermek yerine, Octopus'un içinde bulunduğu cam tüpün yanında gururla duran uzmana, konuşması için izin verir gibi hafifçe başıyla işaret etti. Uzman önce Aden'in yanında bulunan kan değişim cihazının dijital ekranına baktı, arkasından da soruyu yanıtladı:

"Bu denek için kan değişim işlemi yaklaşık iki saat içinde tamamlanacak. Beklenmedik bir komplikasyon gelişmezse hemen işleme başlayabiliriz."

Forneus merakla sordu: "Peki ya diğerleri?"

"Diğerlerinde de durum hemen hemen aynıdır." dedi görevli.

Bu cevap üzerine Ultor'un sinirleri birdenbire gerildi ve karşısındaki uzmana bağırarak sert bir şekilde azarladı. Bu arada merak ettiğimiz sorunun cevabını da vermiş oluyordu.

"Hemen hemen de ne demek oluyor doktor? Kardeşlerin bu gece ne olursa olsun Bioneva'ya ulaşması lazım. Yarın saldırıya geçeceğiz ama sen hala belirsizlik içeren cümleler kuruyorsun!"

Doktorun yüzü bir anda kıpkırmızı olmuştu. "Özür dilerim efendim yanlış ifade ettim." dedi korkuyla. "Denekler bir önceki görüşmemizde belirttiğim saatte yolculuğa hazır hale gelecekler."

Tıp uzmanının cevabıyla Ultor'un gerginlik seviyesi normale dönmüştü ama bu sefer de hem Forneus'un hem de benim tansiyonum tavan yapmıştı.

Demek Mordad yarın saldıracaktı! Planımızı bu kadar dar bir zaman aralığında uygulamak zorunda kalacağımızı hiç beklemiyordum. Özellikle de on sekiz yaşıma girmeden bu saldırının başlayacak olması, kazanacağım yeni güçlerimi kullanma ihtimalini tamamen ortadan kaldırmıştı. Açıkçası hiç dile getirmesem de içten içe bu duruma epeyce bel bağlamıştım. Öyle sanıyorum ki arkadaşlarım da kazanacağım yeni yeteneklerim sayesinde elimizin çok daha güçlü olacağını varsayarak biraz daha rahattılar. Ne yazık ki bu avantajı tek bir günle kaybediyorduk.

Tamam, Burdon kardeşlere yapılacak uygulamaların tamamlanmasına daha zaman vardı; doktorun dediğine bakılırsa kan arıtma işlemi en az iki saat daha sürecekti, sonra da Octopus'un yerleştirilmesi ile ilgili süreç başlayacaktı. Cihazın yerleştirilmesi, programlanması aktive edilmesi falan derken buradan da zaman kazanacaktık. Ama yine de bu tür bir plan için zaman çok azdı.

Bütün bu işlemlerden sonra Bioneva'ya transfer işlemleri başlayacaktı. Onlar Bioneva'ya vardıklarında karşılaşacağı durum ne olurdu, tohumları uygun noktalara ekmeleri ne kadar zaman alırdı, bunların cevabını Mordad bile tam olarak veremezdi. Ama Ultor'un 'Saldırı yarın olacak.' demesi, bu konuda büyük bir aksilik beklemediklerini gösteriyordu. Yani er ya da geç yarın bu iş olacaktı! Tahminime göre yarın sabah olmasa bile en fazla öğle saatlerine kadar vaktimiz vardı ve biz daha Burdonların evine ulaşmayı bile başaramamıştık. Öncelikle bu sorunu çözmem gerekiyordu ve aslında bunu yapmakta geç bile kalmıştım.

KADER YAZICIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin