BÖLÜM 35

2K 236 25
                                    

"Zamanı geldiğinde bir çaresine bakacağız artık." diye cevapladım Forneus'u. Sonra bu umutsuz durumdan çıkardığım sonucu onunla da paylaştım: "Ama bunları bana anlatman çok iyi oldu, bunun için sana teşekkür ederim."

"Rica ederim." dedi kibarca. Sonra anlatmaya devam etti: "Diğer kısma gelecek olursak, yani operasyonun Zamoran'daki bölümünden bahsediyorum, ve sürekli kötü haber veriyormuşum gibi olacak ama ne yazık ki burada da bazı küçük sorunlar var."

Forneus konuşurken aynı anda yavaş adımlarla odanın içinde dolaşıyordu. Hiç bir tepki vermediğimden olsa gerek, son cümlesinden sonra biraz duraksadı ve başını hafifçe kaldırarak sordu: "Maya orada mısın?"

"Evet buradayım." diye yanıtladım onu. Sonra şakacıktan takıldım: "Ama böyle kötü haberler vermeye devam edeceksen her an gidebilirim haberin olsun."

Bu sözlerimi küçük bir tebessümle karşıladı ve anlatmaya devam etti: " Bütün aşamaları geçip buraya kadar geldiğinizi varsayıyorum. Bu andan itibaren operasyonun devamını ben gerçekleştireceğim, yani sizi karşılayacak ve Nika'ya kadar ulaşmanızı sağlayacağım, özet olarak böyleydi değil mi?"

"Evet aynen öyle."

"Tam olarak buraya ne zaman gelmeyi planlıyorsunuz?"

"Mümkün olan en kısa zamanda... Ama bu Charles'ın işini ne kadar sürede yapacağına bağlı tabii ki. Bunu onunla konuşmadık ama konuşsak da net bir cevap veremezdi sanırım. Yani oradaki bilgisayar sisteminde bir sorun yaşar mıyız, sisteme ne kadar zamanda hakim olur, virüs yazılımını ne kadar sürede üretebilir bunları bilemiyorum. Bir de şu Raptor belası var tabii. Seni düşündüren nedir tam olarak?"

"Ne midir?" diye çıkıştı. "Maya oradan çok iyi göremiyorsun sanırım. Tamam şu anda kendi odamda olabilirim ama buradan çıkamıyorum ve bu hapis durumum ne kadar sürecek onu da bilemiyorum. Ultor'un söylediklerinden anladığıma göre dışarıda oldukça hareketli şeyler oluyor..."

"Mordad planlarını uygulamaya koydu o zaman. Yani çoktan saldırı için düğmeye basılmış ve son hazırlıkları tamamlamaya çalışıyorlar bence." diye araya girdim.

"Evet olabilir." diyerek onayladı ve devam etti: "Böyle bir kargaşada benim meselemin gündeme geleceğini sanmam. Babamla görüşmek istediğimi Ultor'a söyledim ama bu ne zaman gerçekleşir bilemiyorum. Hem zaten Ultor benim bu durumda olmamdan zevk alıyor. Beni burada olabildiğince uzun tutmak için elinden geleni yapacaktır. Yani sonuç olarak da burada kapalı kaldığım müddetçe size yardım edemem."

"Oradan çıkmanı sağlamalıyız bir şekilde."

"Íşte bu imkansız. Bu oda, üsteki güvenlik seviyesi en yüksek odalardan biridir. Babamın ve Ultor'un odası da statūsū nedeniyle öyledir. Kapı ve duvarlar kalın ve son derece dayanıklı özel alaşımlı malzemelerden uretilmiştir. Ayrıca gördün mü bilmiyorum ama giriş çıkışlar yüz ve retina taramasıyla gerçekleşiyor ve bunu da Nika kontrol ediyor. Ultor benim giriş çıkış yetkimi iptal etmiş ve onun yerine de kendini yetkilendirmiş. Bu nedenle dışarıya kapıdan çıkma şansım yok anlayacağın."

"Şeytan diyor kopar Ultor'un kafasını göster Nika'ya." dedim sinirli bir ifadeyle.

Forneus bu çıkışıma önce gülümseyerek karşılık verdi.

"Ciddi değilsin değil mi?" diye sordu arkasından.

"Öylesine söylemiştim ama şöyle düşününce de pek kötü bir fikir değilmiş aslında." diye cevapladım onu.

KADER YAZICIWhere stories live. Discover now