The Black Tabby Cat

3 0 0
                                    

The Black Tabby Cat

Vandaag was de dag dat hij bang was. Hij wist dat het extreem druk zou worden, en eerlijk gezegd wilde hij het uitroepen omdat hij al laat was. Zijn gedachten werden kort afgeleid door zijn zwarte tabby, rustig aan zijn benen pootend, klaar voor zijn ontbijt. Hij zorgde ervoor dat hij zijn schaal vulde voordat hij de deur uit rende en twee keer terugkeerde om te grijpen wat hij de eerste paar keer was vergeten. En hij was weg.

Hij slaakte een zucht van verlichting toen de laatste klant vertrok. Het was de beste verkoopdag van het jaar en ze gingen het duidelijk vieren. Hij had overwogen om naar huis te gaan, maar hij moest ook ontspannen. Hij had de volgende dag geen ernstige verplichtingen, dus hij kon zo laat blijven als hij wilde. Dus toen ze vroegen, stemde hij er gelukkig mee in om met hen mee te gaan.

Hij kon zijn ogen niet openen. Hij was nauwelijks bewust zoals het was. Hij sloeg lui in het rond totdat hij het alarm af kon zetten, voordat hij op zijn buik rolde en zijn gezicht begroef in zijn kussen. De deur kraakte toen zijn zwarte tabby naar binnen liep en op zijn rug sprong, waar het dicht tegen zijn hoofd opkrulde. De hete adem in zijn oor deed hem weer slapen.

De bel ging door. Hij kroop uit bed en begaf zich naar de voordeur. Het was zijn buurman, een vriendelijke vrouw van eind zeventig, die nog steeds werkte. Ze zat in haar pak en had een vuilniszak. "Oh, heb ik je wakker gemaakt? Ik dacht dat je nu normaal was. '

'Dat ben ik meestal,' zei hij grimmig. "Maar ze laten me vandaag vrij hebben."

'Nou, ik vind het verschrikkelijk om zo vroeg in de ochtend zo slecht nieuws te brengen,' zei ze, terwijl ze zijn hand klopte, 'maar toen ik thuiskwam, heb ik gisteravond je lieve tabby overreden. Ik kwam meteen naar je toe om het je te vertellen, maar je was niet thuis. '

Hij staarde haar een paar seconden aan, voordat hun zwijgen werd verbroken door zijn voetstappen.

Creepy ghost story's dutchWhere stories live. Discover now