The Witch's Tree

14 0 0
                                    

Er is een legende gaande in onze stad, een legende die helemaal teruggaat tot de koloniale tijd, een legende waarbij een vrouw met de naam Allison Gregory betrokken is.

Allison was een vrouw die in het late koloniale tijdperk in een klein dorpje in Delaware woonde, het was een vredige, stille stad, er waren nooit echt veel conflicten daar. Iedereen heeft gewoon een normaal leven geleid. Niemand kende Allison echt, ze was meestal zo'n stille vrouw, ze raakte nooit echt betrokken bij sociale zaken of iets dergelijks. Normaal gesproken was ze praktisch gesloten, ze zou gewoon in haar huis blijven en niet zo veel uitgaan, ze had nooit echt veel vrienden. In deze tijd was er al paranoia van heksen en kwade krachten, waardoor mensen veel onschuldigen uit angst hebben gedood.

Op een dag werd er op Allison's deur geklopt. Toen ze hem opendeed, was het een boodschapper uit een andere stad. Hij vertelde haar dat haar zuster, die in die stad woonde, ervan beschuldigd werd een heks te zijn en gedood te zijn. Allison was verbijsterd; ze kon niet geloven wat ze had gehoord. Dagenlang zou ze treuren om haar verloren zus. Toen op een dag stopte ze met rouwen. Ze hoorde maanden later niets meer. Er was geen teken van haar in haar huis of zoiets.

Het was tijdens deze maanden dat de stad, die haar zus doodde, in chaos raakte. Er was honger, burgers die ziek werden, sterfgevallen in de familie van de burgemeester. Een maand eerder werd de zoon van de burgemeester vermist en de burgemeester bestelde een volledige zoektocht naar zijn zoon, maar zonder overmacht. Weken later gingen de gewassen slecht, de grond werd behandeld met een vreemde, donkerpaarse vloeistof. Omdat alle gewassen verwoest waren, begon er hongersnood te ontstaan. Slechts enkele dagen later werden mensen ziek, met de dood van de geliefden van de burgemeester. Toen de lichamen werden onderzocht, bevatte de binnenkant sporen van deze paarse vloeistof.

De stad wist nu dat wat er gebeurde, gebeurde vanwege deze paarse vloeistof. De doktoren probeerden te onderzoeken wat het was, deden er testen op. Het bleek dat het bloed was, maar niet alleen bloed, het bloed van de zoon van de burgemeester, met een soort van mysterieuze elementen erin. Toen Allison's dorp hiervan hoorde, wisten ze dat het haar moest zijn, ze wisten dat ze deed het voor wraak.

Ze hebben haar deur afgebroken om haar in de kelder te vinden. Ze zag er vreselijk uit, haveloos, ze schudde heftig terwijl haar kraaloogjes naar de menigte keken. De dorpelingen merkten dat er allerlei verschillende soorten vloeistoffen en potjes poeder op haar planken lagen. Twee mensen betaalden toen bij Allison, ze sloegen haar op de grond, ze viel bewusteloos. In deze toestand bond de menigte haar vast en droeg haar naar buiten. Die twee mensen zagen iets bedekt met een laken op een bed, het laken was bebloed. Toen ze het laken optilden, was er het verminkte lichaam van de vermiste zoon. Zijn onderbuik sneed open, rituele tekens overal op zijn voorhoofd, zijn lichaam helemaal opengesneden en bedekt met bloed.

De menigte droeg Allison het bos in, de nacht was koud en donker. In het bos vonden ze een boom, zijn takken bloot, de schors zwart, het leek alsof er geen leven in zat. Ze namen nog een touw en bonden haar vast aan de boom, Allison en schreeuwden en worstelden zonder resultaat. De plaatselijke priester kwam naar haar toe, hij droeg een gezegende dolk. Hij hield het omhoog naar de hemel en zong heilige woorden. Toen het zingen voorbij was, hief de priester de dolk op en stak haar door het hart. Zowel Allison als haar geschreeuw stierven.

Vandaag de dag is er een legende die zegt dat, omdat de boom geen leven had, de geest van Allison de boom inging en er nu in slaapt. De boom wordt nu The Witch's Tree genoemd en iedereen die dit gezang zegt, zal haar geest bevrijden.

Heks ziel,

Nu voor altijd verloren.

Ik roep je nu op,

Allison Gregor.

Haar geest zal die persoon drie dagen achtervolgen, waarna ze sterven. Blijkbaar bevatten die lichamen sporen van een soort paarse vloeistof.

Creepy ghost story's dutchOn viuen les histories. Descobreix ara