39|Founding day!

338 30 54
                                    

Benny Blanco - Eastside ft. Khalid, Halsey
____________________


Die volgende dag was het een feestdag voor de bewoners van het heksenrijk. Vandaag was de dag dat het heksenrijk zovele jaren geleden was opgericht, mede dankzij aan de machtigste heks die er ooit heeft bestaan, Pandora.

Pandora werd zeer geëerd door de heksen en eigenlijk werd ze wel door heel Eudox gerespecteerd.

Niet alleen heeft ze het heksenrijk opgericht, maar ook heeft ze de bewoners van Eudox een hele lange tijd geleden geholpen om de gevaarlijke, kwaadaardige tovenaar Kay, die de wereld onder zijn duim wilde houden, te vernietigen.

Vandaag was dus de jaarlijkse dag dat de heksen van het heksenrijk vierden dat hun eigen rijk opgericht was. Voorheen leefden ze tussen de feeën en paar overgebleven tovenaren. De tovenaars hadden in het algemeen geen enkel probleem met de heksen, maar de feeën daarintegen waren zeer discriminerend.

Nu nog steeds was er spanning tussen de twee rijken en eerlijk gezegd wachtte iedereen gewoon op dat ene moment dat een van de twee grote rijken een fout zou maken en de woedende oorlog eindelijk zou uitbreken, maar gelukkig was dat nog niet het geval.

Op deze feestelijke dag werden de straten volledig versierd met slingers en lampionnen en ander pracht en praal. De bomen kregen mooie lichtjes en de taak was aan de kinderen om elk dier dat ze konden vinden te laten betoveren, waardoor hun vacht mooie neon kleuren zouden geven! Het was het leukste onderdeel voor de jongeren van het heksenrijk.

De markten waren dan ook helemaal klaar voor de feeststemming en hadden alle hapjes en benodigdheden klaar om te verkopen voor de hongerige kopers.

Het was vroeg in de ochtend toen de warme zonnestralen van de felle ochtend zon de slaapkamer van Daphne en Kuana binnen schenen. Een van deze stralen scheen recht op daphne's gesloten ogen en ze woelde even in haar zachte, heerlijk liggende bed voordat ze loom een voor een haar oogjes opende.

Ze keek even verward om zich heen, voordat ze herinnerde dat ze in het grote, beroemde huis van de familie Dim aan het verblijven was. Nooit in haar hele leven had ze ooit gedacht dat ze in het zachte bed van een van de gastkamers van de familie dim's beroemde huis zou overnachten.

Maar goed, ze had ook nooit verwacht punt oren te krijgen en glinsterende ogen met alle kleuren van de regenboog.

Na nog even lekker gelegen te hebben, zat ze rechtop in haar bed en strekte haar lichaam ver uit terwijl ze diep gaapte. "Ook lekker geslapen zo te zien", hoorde ze Kuana's ochtend stem zeggen en ze keek om naar de heks die rechtop in het bed zat.

Daphne keek haar grijnzend aan voordat ze met haar ogen naar de kamer signaleerde en Kuana knikte onder de indruk.

"Dit bed voelt als wolken gekust door duizend eenhoorn engelen", zei Kuana terwijl ze terug in het dikke kussen neerplofte en Daphne lachte naar de zeer accurate beschrijving.

Even later, nadat de dames zich gewast en aangekleed hadden, liepen ze hun kamer uit en liepen de gang uit naar de trap. Daphne en Kuana hadden die nacht daarvoor gloednieuwe kleren gekregen van Danie, die precies goed deed aan de stijl van de heksen. Comfortabel, maar kleurrijk.

Daphne had ondertussen haar lange, bruine lokken door Kuana laten vlechten, die zeer goed was in de vissengraat en zelf had ze haar haar in een hoge knot gewikkeld, waardoor er hier en daar een paar schattige krulletjes, die maar niet op zijn plek wilde blijven, uitstaken.

Beneden aangekomen liepen ze meteen door naar de eetkamer van het huis, waar de bedienden hun hadden verteld naartoe te gaan wanneer ze wakker zouden worden.

Eudox | boek 2 | Dawn Of SecretsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu