3|Disorientaded

680 46 4
                                    

Sam Smith - the writing's on the wall (from spectre)
____________________

Het heksenrijk was bijna net zo groot als het feeënrijk en had iets minder bewoners, maar was toch rijker en welvarender dan het rijk van de feeën.

Dat kwam onder anderen door de waardevolle, historische boeken en objecten, de producten die het land maakte zoals kledingstoffen, waardevolle talismannen en de concerten en optredens die de getalenteerde heksen gaven in alle hoeken van Eudox.

Het heksenrijk werd vaak ook het land van de entertainers genoemd, omdat ze zulke creatieve wezens waren. Maar er werd niet alleen gezongen en gedanst, er werden ook prachtige magie voorstellingen gegeven die alle andere voorstellingen de grond induwden.

Er was nog een reden waarom het heksenrijk zo'n grote ontwikkelingspeil had en dat was jammer genoeg een dat verschrikkelijk illegaal is.

Al jaren lang probeerde de regering deze illegale acties te stoppen, maar dat ging niet zo gemakkelijk.

In het rijk zijn er een aantal heksen met heel weinig magische energie of geen magische energie. Magische energie heb je nodig om magie te beoefenen. Heksenmagie is van nature duister en werkt daarom niet altijd mee.

Soms als twee magie beoefende heksen met elkaar een kind krijgen, kan het gewoon zomaar eens zijn dat dat kind geen magie kan beoefenen.

De laatste paar jaren is het aantal niet beoefende heksen gestegen. Het zijn er niet drastisch veel, maar wel een hoop en deze heksen zijn op een methode gekomen om tijdelijk magie te kunnen beoefenen.

Je zou de manier waarop een magiër magie gebruikt kunnen vergelijken met een opslag. Als een magiër heb je een opslag die zich continu opvult met magische energie door de magische moleculen in de lucht. De opslag kan niet de hele tijd doorgaan, want je hebt maar een bepaald hoeveelheid ruimte in je opslag.

Des te meer je oefent en magische spreuken leert, des te groter je opslag wordt. Maar je kan jezelf niet overbelasten met magische spreuken, anders zal je opslag niet meer goed werken of kan het zelfs gewoon stoppen met werken.

Sommige opslagen zijn zo klein, dat het zelfs te veel is om ook maar een klein lichtbolletje te maken, de makkelijkste spreuk die er bestaat. Heksen met zulke kleine opslagen kunnen dus geen magie beoefenen. Maar er is een andere manier om magie te beoefenen.

Door wat energie van een ander magisch wezen door je lichaam te laten stromen kan je het wanneer je het nodig hebt gebruiken. Hoelang het duurt en hoe krachtig het is, licht eraan hoeveel je neemt.

Er zijn twee redenen waarom deze methode verboden is. Een is omdat de sensatie die je voelt wanneer je magische energie in je lichaam opslaat in plaats van in je opslag, heel heerlijk voelt en snel verslavend is.

Na een keer zal je hunkeren om meer en des te vaker je het doet, des te heftiger het wordt. Als een verslaafde zal je er alles aan doen om ook maar een klein beetje magische energie te krijgen.

Sommigen willen dat het langer duurt en nemen dan meer dan wat hun lichaam aankan, waardoor sommigen er zelfs aan overlijden.

De tweede rede waarom het verboden is, is omdat de magiër waarvan de energie afgenomen wordt zich heel slap en ziek kan voelen. Als er te veel in een keer afgenomen wordt dan kan de magiër zelfs om het leven komen.

Er zijn veel verschillende organisaties die dit achter de rug van de regering doen en Daphne Pylaris is door een van deze organisaties gevangen genomen. Ze ontvoeren meestal magiërs die verdwaald of heel arm zijn. Sommige magiërs, meestal heksen van de derde ring, laten zichzelf meenemen om geld te verdienen voor hun familie.

Eudox | boek 2 | Dawn Of SecretsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu