22.

6.3K 166 3
                                    

"Jsi v pořádku Abby?"

"Ehm, cože?" Odložila jsem složku a vrátila se nohama zpět do reality. Při pohledu na mé jméno ve složce Justina Biebera mi udělal žaludek několik kotrmelců.

"Hele, kdy ti dali tenhle případ?"

"Nedávno, protože ho chtěli dát tobě. Klient si prý vyžádal přímo tebe, ale jelikož ty už máš na krku tolik případů a navíc lidí stojící frontu na tebe, tak dali tenhle případ mě. Opravdu ti nic není? Složku jsem dostala teprve dnes, ještě jsem neměla možnost se na to podívat."

"Samozřejmě, že si vyžádal mě ten bastard." Mumlala jsem si pro sebe.

"Říkala jsi něco?"

"Ne, vůbec ne."

"Opravdu ti nic není?"

"Jsem v pořádku. Jen mě překvapil ten seznam obětí."

"Říkám psychopat." Zlato, kdybys jen věděla. Díky bohu nám už číšník donesl naše objednávky a zdvořile nám popřál 'Dobrou chuť'. Po zbytek večera jsem na to už nemyslela. Lily mi povídala o svých svátcích na Floridě u rodičů. Je novopečená teta a sama si brzy přeje dítě.

***

"Hele, ten případ vypadá zajímavě. Myslíš, že bych si to mohla půjčit? Ráda bych se na to podívala."

"No chtěla jsem dnes to vše přebrat a zjistit něco víc."

"Prosím Lily."

"Tak dobře. Musíš mi to vrátit do příštího týdne. Dobře?"

"Děkuji." Zaplatily jsme a každá jsme před restaurací nasedly do svého taxíku a odjely k sobě domů. Dala jsem řidiči požadovanou částku a vystoupila jsem ven. Manhattan. Snila jsem jako dítě, abych tu mohla žít. Můj byt byl v té nejvyšší budově a to ve dvacátém patře. Večer i ráno mám krásný výhled na New York.

Hodila jsem klíče na skříňku v předsíni a sundala si kabát

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hodila jsem klíče na skříňku v předsíni a sundala si kabát. Svou kabelku s dokumenty jsem dotáhla do své pracovny. Posadila jsem se za stůl a vytáhla své dokumenty. Musela jsem ještě sestavit složku pro Ryana, protože je absolutně neschopný, ale pro dobré jméno jeho rodiny a skvělý vztah mezi našimi rodiči to musím udělat. Naše rodiny jsou si blízké po generace. Dokonce mě chtěli za něj provdat, ale já mám svoji hlavu, než abych strávila zbytek svého života po boku tohoto tupohlava. Hádám, že i Harvardská univerzita se dá snadno podplatit.

Když byla jeho složka připravena, tak jsem se vrhla do svých dvou případů. Výpovědi svědků nebyly zrovna dvakrát užitečné, ale dalo se z toho něco vymyslet. Z mrtvého manžela jsem pomocí výpovědí udělala šíleného muže, který se bezhlavě vrhl na ženu, co se jen ubránila tím, že ho zabila. Sice to tak nebylo, ale stává se to dnes často. Lehčí případy na mě padnout konec konců nemohly.

Klučina prodává drogy. Chtěl místo sebe poslat svého spolužáka do nápravného zařízení, ale nepošlu jedno dítě místo toho druhého. Kdepak. Jeho spolužák mu totiž předával drogy, ale i on musel mít nějaký zdroj. Taky, že ano. Zdrojem byl devětadvacetiletý muž. Tudíž, ani jeden z chlapců nepůjdou do nápravného zařízení, ale jejich zdroj si půjde sednout do basy.

Sepsala jsem si vše, co přednesu před soudem. Jelikož jejich zdroj si také našel právníka, bude to slovo proti slovu. Jen škoda, že si nenašel někoho lepšího, protože Cindy Blossom je jen právnička s namalovanou pusou. Působí chytře a mazaně, ale tam to končí. U slova 'působí'.

Byla jedna hodina ráno, když jsem měla už vše dokončené. Složky jsem srovnala a svou kabelku jsem zvedla, když na mě vykoukla ještě poslední složka. Úplně jsem na ni zapomněla. Podívala jsem se na hodiny a přemýšlela, zda má ještě cenu se v tom nějak prohrabávat, když musím za pět hodin vstávat do práce.

Nu což. Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek.


Julia

Inside The PrisonWhere stories live. Discover now