Kapitel 30

1K 54 18
                                    

Alec svalde hårt. Han vägrade vända blicken mot mig. Jag suckade djupt för mig själv och drog handen genom mitt svarta, lockiga hår. Visst hade Matteus lite rätt i det han sa, men han överdrev och hittade på en hel del. Det var inte alls så illa som han fick det att framstå. Men jag tvekade på att Alec skulle förstå det. Matteus flinade. Han kände av den tryckta stämningen och förstod att han hade lyckats med sin plan, att förstöra mellan mig och Alec för att försvaga vårt gäng.

Efter några sekunder så flög Alecs knä upp mellan benen på Matteus så att han föll ner på knä. Alec fortsatte att slå på Matteus, slag efter slag, trots att han redan låg ner på marken. Jag antog att han tog ut sin frustration på Matteus, för det var i alla fall inte för min skull. Till slut låg Matteus och kved medan han spottade blod. Men trots det hade han ett flin på läpparna.
"Rör du eller någon i ditt gäng Nicole eller Leia så dödar vi dig, kom ihåg det" mumlade Alec innan han tvärt vände ryggen om och gick sin väg. Matteus gav mig en sista blick som visade exakt hur nöjd han var, innan jag vände mig om och skyndade mig efter Alec.

"Jag kan förklara" utbrast jag när jag anslöt mig vid Alecs sida. Alec skakade på huvudet utan att möta min blick. Hans steg var snabba och bestämda. Han var inte på bra humör.
"Var det han sa sant?" frågade han sammanbitet. Jag svalde hårt.
"Var det sant, Alec?" upprepade sig Alec irriterat eftersom jag inte svarade.
"Delvis. Får jag snälla förklara min version, snälla?" utbrast jag vädjande. Alec stannade upp. Han fnös till och drog handen för munnen. Jag tog tillfället i akt att berätta min version.
"Som jag sa till dig när jag bad om skydd så var jag en del av Matteus gäng, men när de började ge sig på oskyldiga människor så ville jag dra mig ur. Men det fick jag såklart inte. Jag var frustrerad så jag hittade första bästa tjej som jag förförde och vi låg, båda var med på det, jag tvingade henne inte. Inte förrän efteråt fick jag veta att det var Matteus flickvän sen några veckor tillbaka, som han hade hållit hemlig för oss. När jag fick veta det så tog jag tillfället i akt och hotade honom med det för att få lämna gänget. Så han lät mig lämna, men bara för att kunna ge sig på mig. Så de höll på att ge sig på mig hela sommaren och till slut gjorde de det här ärret och det var droppen. Då bad jag dig om skydd. Dels för att jag inte ville skadas mer, men mest för att jag vill visa för dem att det dem håller på med, att ge sig på oskyldiga människor, inte är okej" berättade jag, rakt och ärligt. Men Alec verkade inte nöjd. Han skakade på huvudet.
"Tror du att det gör saken bättre, Edin? Att du efter att du legat med Matteus flickvän utnyttjade det och henne för att få som du vill? Och som om inte det vore nog så ljög du för mig? Det enda jag bad dig om var att vara ärlig, men inte ens det kunde du göra. Hur ska jag kunna lita på dig? Hur ska jag kunna ha någon i mitt gäng, i min närhet som har betett sig som du har gjort?" utbrast Alec irriterat. Jag skakade på huvudet. Han överreagerade. Det var tyst i några sekunder innan Alec suckade. Han mötte för första gången på länge min blick.

"Jag trodde jag kunde lita på dig. Du skulle berätta allt för mig, det var dealen, men det första du gjorde var att bryta den. Du ljög för mig. Jag skyddade dig för att jag trodde att du var oskyldig, jag trodde att du var en bra kille. Jag lät dig dejta min syster för att du var en bra kille, Edin" sa Alec och jag kunde höra besvikelsen i hans tonläge.
"Jag är en bra kille, Alec" försökte jag, men Alec bara skakade på huvudet.
"Jag vill att du gör slut med Nicole" sa Alec och min kropp blev plötsligt tung som en sten. Tårarna var närmare än aldrig förr och min kropp började darra. Jag skakade förtvivlat på huvudet.
"Du kan inte göra så, Alec" viskade jag.
"Jo, jag sa till dig att du fick dejta henne på ett villkor, att du inte drog in henne i gängkriget. Men nu är hon indragen, Matteus vet allt om henne och Leia. Jag vill att du gör slut med Nicole och inte vistas omkring varken henne eller mig. Det är dig Matteus vill åt, och han kommer göra vad som helst för att få dig, vilket innebär att skada folk som står dig nära. Så snälla, hitta på en ursäkt, gör slut med Nicole och håll dig borta" svarade Alec menande. Jag började stamma för att kontra med något, men jag fick inte fram orden.

"Om du verkligen älskar henne, Edin, om du verkligen är en bra kille, så låter du henne gå" sa Alec. Jag hatade att han hade rätt. Sakta nickade jag medan mina tårar rann ner för mina kinder.

"Samla dig innan du kommer in igen. Du får hitta på någon ursäkt och göra slut med henne ikväll, men inte ett knyst om allt som just hände" sa Alec strängt innan han försvann in genom restaurangens dörrar.

•••
Wooooow... drama drama drama.. Kommer Edin göra slut med Nicole? Vill ni att de ska göra slut? Kommentera vad ni tycker!!!
Puss & kram <3

gängkrigetWhere stories live. Discover now