Kapitel 16

1.1K 64 10
                                    

Senare den kvällen, när jag låg i soffan och såg på någon tråkig film med pappa, så plingade min mobil till. Jag tog upp den ur fickan och såg ett sms från ett okänt nummer. Med ett leende gick jag in på konversationen eftersom jag förstod att det var Nicole. "Tack<3" hade hon skrivit. Jag log större. "Erkänn att du letade upp mitt nummer och använde Alec som ursäkt för att få en anledning att ha mitt nummer?" skrev jag och flinade. "Dummaste jag hört, raderar ditt nummer nu" svarade Nicole. Jag skrattade till för mig själv. "Förneka hur mycket du vill, mig lurar du inte" skrev jag innan jag la ner mobilen i fickan igen. Pappas blick låg på mig. Han hade ett lurigt leende på läpparna som fick mig att höja på ögonbrynen.
"Vem får dig att le sådär mycket?" frågade han lurigt. Jag himlade med ögonen och försökte dölja skrattet.
"Är min son kär?" frågade pappa. Jag skakade häftigt på huvudet.
"Nej, herregud" protesterade jag. Kär var jag absolut inte.
"Men det finns någon speciell tjej?" fortsatte pappa fiska.
"Kolla bara på filmen" sa jag och log tillgjort mot pappa. Han började skratta och gav sig. Jag log och himlade med ögonen innan även jag vände blicken mot teven.

Tio minuter i åtta kom jag fram till skolan dagen därpå. När jag gick förbi parkeringen såg jag Alecs bil som precis parkerade. Mins steg ändrade riktning. Både Alec och Nicole klev ur bilen vilken gav mig en imponerad blick.
"Wow, nu snackar vi brother of the year på riktigt" sa jag skämtsamt till Alec när jag var framme vid dem. Alec himlade med ögonen. Med ett flin gick jag fram till Nicole. Hon stängde bildörren bakom sig och lutade sig mot bilen. Jag närmade mig henne och fick henne att pressas mot bilen. Mitt ansikte närmade sig hennes och långsamt förde jag mina läppar längs hennes hals, till hennes öra.
"Du svarade inte på mitt sms igår kväll" mumlade jag i hennes öra.
"Jag raderade ditt nummer" mumlade Nicole retsamt. Jag fnös till.
"Och du tror att jag ska gå på det?" mumlade jag roat.
"Ursäkta? Håll dig fucking borta från min syster, herregud" utbrast plötsligt Alec. Han drog tag i min arm och tvingade mig bort från Nicole. Jag och Nicole började skratta vilket fick Alec att muttra irriterat.
"Alltså vad är det som är så kul med att låtsas vara så sugna på varandra?" frågade Alec medan vi alla gick mot skolans ingång.
"Din reaktion" svarade jag och Nicole i munnen på varandra. Alec skakade på huvudet med en suck.

"Förresten, Alec" sa Nicole när vi hade kommit in i skolan och precis skulle gå skilda vägar. Både jag och Alec stannade upp och vände oss mot Nicole.
"Leia fyller ju år imorgon och hon vill att båda vi äter middag på restaurang med henne" fortsatte Nicole, hon lät inte så väldigt entusiastisk, men det kunde jag förstå med tanke på att hon skulle bli tredje hjulet.
"Ja, hon snackade om det" svarade Alec och bet sig i läppen.
"Babe, är jag bjuden?" frågade jag, mest på skämt.
"Eh, ja? Vem skulle annars vara min dejt?" svarade Nicole ironiskt. Jag skrattade medan Alec bara skakade på huvudet.
"Ni två är äckliga" muttrade han innan han gick sin väg.

Nicole harklade sig vilket fick mig att vända tillbaka blicken mot henne. Hon bet sig tveksamt i läppen.
"Kan du följa med på riktigt? Om du är med så har jag i alla fall någon att vara tredje hjulet med" sa hon och log försiktigt. Om det var vad hon sa eller om det var hennes urgulliga leende eller både och kunde jag inte bestämma mig för, men något fick mig att le.
"På ett villkor" sa jag och mitt leende övergick till ett flin. Nicole såg fundersamt på mig.
"Ta tillbaka mitt nummer" sa jag. Nicole skrattade och räckte fram handen. Nöjt tog jag tag i den och vi skakade.
"Deal" sa hon.
"Deal" svarade jag. Eftersom vi hade skåp åt olika håll så skildes vi åt, båda med ett leende på läpparna.

Alec stod lutad mot mitt skåp och väntade på mig. Så fort jag såg honom så svalde jag hårt och försökte dölja mitt leende.
"Är du trög i skallen eller vad är problemet?" muttrade han. Jag flinade medan jag öppnade mitt skåp och tog ut böckerna som jag behövde inför lektionen.
"Nicole bjöd in mig på middagen imorgon" sa jag, endast för att reta Alec lite extra. Alec suckade högljutt innan han gick sin väg.

•••
Kommenteraaaa!!
Puss & kram <3

gängkrigetWhere stories live. Discover now