Kapitel 19

1.1K 66 5
                                    

Matteus och hans två så kallade livvakter stod på trottoaren mittemot restaurangen. Jag himlade med ögonen och gick dit.
"Stilig herre, vad har du för dig inne på en lyxrestaurang?" retades Matteus.
"Jag är på dejt" svarade jag. Matteus skrattade.
"Jaså? Med vem då?" mumlade han hånande.
"Din flickvän" sa jag och log tillgjort. Matteus flin sjönk. Han svalde hårt och hans knogar spändes, redo att slå ut tänderna på mig. Jag putade med underläppen mot honom.
"To soon?" mumlade jag retsamt. Matteus svingade sin knytnäve mot mitt ansikte och den träffade mig rakt på kinden. Jag flinade och masserade min käke med min hand.

"Var är Alec?" mumlade Matteus.
"Jag vet inte, hemma?" sa jag frågandes. Jag kunde inte avslöja att Alec var här, då skulle Matteus förstå att det var fler här som vi brydde oss om.
"Hans bil är här?" svarade Matteus.
"Min bil startar inte och Alec visste att jag behövde en bil ikväll till min dejt så jag fick låna den" förklarade jag, stolt över mig själv över att ha lyckats komma på en så bra ursäkt på så kort tid.
"Apropå det, min dejt väntar där inne, så kan du berätta varför du är här? Jag har inte tid med kallprat" sa jag och slängde en blick mot restaurangen för att försäkra mig om att Alec eller Nicole inte hade kommit ut för att leta efter mig.
"Inget särskilt, jag vill bara meddela att vi ger oss inte så lätt. Snart är det er tur att få lite stryk. Förbered er" sa Matteus hotfullt.
"Vet du, jag tvivlar på det. Till skillnad från ditt gäng så befinner vi oss inte på samma ställe, alla tillsammans, varje sekund av dygnet. Så lycka till att hitta oss" sa jag stöddigt. Matteus flinade.
"Hur tror du att jag hittade dig nu? Vi har stenkoll på varenda en av er. Och du har rätt, ni är aldrig tillsammans, men vem har sagt att min plan är att slå er när ni är tillsammans?" sa han och log nöjt. Jag svalde hårt. Matteus och hans livvakter lämnade mig kort därefter. Jag hatade att han alltid fick sista ordet.

Jag suckade innan jag vände mig om och gick över vägen. Precis utanför restaurangen stannade jag och tog upp min cigarettpaket. Jag tog ut en cigg, placerade den mellan mina läppar och tände den. Frustrerat tog jag ett djupt bloss medan jag drog handen genom håret. Varför gav jag mig in i detta?

Dörren till restaurangen öppnades och ut kom Nicole. Jag gav henne en frågande blick och hon log svagt.
"Jag ville bara se om du var okej, du har varit borta länge" sa hon försiktigt och kom fram till mig. Jag blev varm inombords men mitt leende blev till ett lurigt flin.
"Aww, du gillar mig" retades jag. Nicole höjde på ögonbrynen. Jag skrattade och placerade mina händer på hennes höfter. Hon såg ner på min högra hand där jag höll ciggen, farligt nära hennes kappa.
"Elda inte upp mig, snälla" bad hon. Jag skrattade och blinkade åt henne.

"Tack för att du följde med ikväll. Det har faktiskt inte varit helt bedrövligt" viskade Nicole. Jag skrattade. Vi stod nära varandra. Våra blickar var djupt fästa vid varandras.
"Detsamma. Jag trodde det skulle vara mycket tråkigare att vara tredje hjulet, och speciellt med dig" sa jag ironiskt. Nicole log innan hon knöt armarna runt min hals och kramade om mig. Jag bet mig i läppen. Varför betedde vi oss såhär? Alec såg oss inte. Vi gjorde det inte för att reta honom, så varför gjorde vi det?

Precis lägligt, eller snarare raka motsatsen, kom Alec och Leia ut från restaurangen. De stannade upp när de såg oss innan de sakta kom gåendes mot oss.
"Kan ni två sluta kladda på varandra?" muttrade Alec och himlade med ögonen. Men han drog inte bort mig från Nicole, han stannade inte för att se till att vi gjorde som han sa, han blev inte rasande. Utan han gick förbi oss, han gick till bilen, hand i hand med Leia, utan att bry sig om att jag och Nicole, praktiskt taget, klängde på varandra.

Nicole skrattade mot min bröstkorg. Hon drog sig ur min famn och började gå efter Alec och Leia mot bilen. Jag skakade på huvudet med en fnysning innan jag fimpade ciggen och anslöt mig vid hennes sida.

•••
Kommentera vad ni tycker om boken!! Vad tycker ni om Alec och Nicole?
Puss & kram <3

gängkrigetWhere stories live. Discover now