#9

91 7 2
                                    

Zuchtend zet ik mijn wekker af. Het is zaterdag Olivia! Waarom heb je die niet afgezet? Ik moet niet eens werken. Ik rol met mijn ogen en draai me om in bed, te moe om op te staan maar te wakker om te blijven liggen. Problematisch. Mijn gedachten gaan automatisch naar Niall als ik mijn vergrendelscherm zie. De foto die we hebben getrokken toen we backstage waren op hun concert staat erop ingesteld. Hij kijkt met een lieve glimlach naar de camera terwijl ik hetzelfde doe. Zijn haar ligt geweldig, zoals altijd en zijn ogen reflecteren het licht van de lamp die boven ons hing. Zijn helder blauwe ogen. Engel. Ik besluit om me wat op te frissen in de douche en dan eens te gaan wandelen in de stad. Ik heb nog eens een nieuwe outfit nodig. Als ik na een kwartiertje de douche uitkom droog ik me snel af en maak ik me volledig klaar om te gaan. Skinny jeans, zwart t-shirt en een zwarte hoodie. Ik neem mijn spullen waarna ik naar beneden ga. Ik kijk verbaasd als ik Diana in de zetel zie zitten en ga bij haar zitten.

"Waarom ben jij zo vroeg wakker?" Ze kijkt me met een glimlach aan en toont me haar gsm scherm. Ik lees een bericht van Louis en glimlach naar haar.
"Ga je?" Ze haalt haar schouders op en leest het bericht nog eens. Ik vraag me af hoe lang ze hier al zo zit.
"Ik weet het niet, ik wil wel maar ik vraag me gewoon af waarom hij mij daarbij wilt hebben." Ik knik.
"Je kan het hem toch vragen?" "Is dat niet onbeleefd?" Ik lach zacht.
"Als je het lief vraagt niet." Ze knikt. "Goed punt." Ik neem een glas water en drink het leeg waarna ik nog een appel eet en mijn schoenen aantrek. Ik eet wel iets in de Starbucks.
"Wat ga je doen?" "Ik ga winkelen, wil je mee?" Ze bijt nadenkend op haar lip en knikt waarna ze haar jas en schoenen aandoet en met me mee komt. Eenmaal in de Starbucks bestellen we beiden een broodje en een thee en gaan we aan een tafeltje zitten. We beginnen weer over het bericht van Louis maar stoppen als ons eten komt. Niemand hoeft te weten dat ze met hem praat.
"Hoe staat het met Chelsea? Valt ze je nog lastig?" Ik schud mijn hoofd. Ik ben zo blij dat ze me niet meer lastigvalt, ze heeft het me vaak zeer moeilijk gemaakt maar kijk, ik ben er nog.
"Nee, niet echt. Soms nog wat gemene commentaar op foto's maar die verwijder ik gewoon." Ze knikt met een zucht.

De bel rinkelt als teken dat er een nieuwe klant is. Automatisch kijken de meeste mensen om, zoals wij. Niall stapt binnen met dat ene roodharige meisje aan zijn zij geplakt. Ik bijt op mijn lip en draai mijn hoofd weg. Het is geweldig hem te zien maar met haar aan zijn zijde knaagt er toch iets aan me. Ik hoef het gewoon niet te zien. Ik eet het laatste stukje van mijn broodje op en drink dan mijn lauwe thee op waarna ik mijn spullen begin te pakken.
"Olivia, Diana! Hey!" We kijken verrast om naar Niall en begroeten hem dan met een kus op zijn wang. Zijn zwarte gescheurde skinny jeans staat hem prachtig en zijn blauwe tanktop toont zijn lichaamsbouw perfect. Elke keer opnieuw stokt mijn adem in mijn keel als ik hem zie. Hij is zo perfect in mijn ogen.
"Hey Niall." zeggen we synchroon. Het roodharige meisje naast hem kijkt ons met een bitchface aan. Haar armen zijn over elkaar geslagen voor haar borst, haar make-up is veel te donker voor haar bleke huidskleur en haar kleding plakt aan haar lichaam alsof het haar tweede huid is. Ach ja, ik ken haar niet dus mag niet oordelen.
"En Carol." voegt ze oogrollend toe.
"Hey." zeg ik lief. Ze trekt haar wenkbrauw op waaruit ik afleid dat we niet bepaald gewenst zijn. Ook goed.
"Wij gingen net vertrekken, jullie kunnen hier wel zitten als jullie willen. Het was fijn je te zien Niall. Nog een fijne dag verder." Hij kijkt ons verward aan.
"Blijven jullie niet nog even? Het is al een tijdje geleden." Diana kijkt me aan en schudt dan haar hoofd.
"Neen, sorry ik moet straks nog mee met Louis naar zijn kappers afspraak." Niall knikt glimlachend.
"Geen probleem, veel plezier samen. Hopelijk tot snel dan maar." We knikken waarna we naar buiten gaan en enkele winkels binnen stappen.
"Die Carol had ook een bitchface zeg." zucht ze terwijl ze wat door t-shirts zoekt. Ik knik schouderophalend.
"Ik wil niet echt oordelen over haar maar ja, dat had ze inderdaad." Diana schud lachend haar hoofd.
"Oh Oli toch, je bent te goed voor deze wereld." Ik lach zacht en neem een kleedje vast dat mijn aandacht trekt. Bordeaux met een kleine decolleté en open delen aan de zijkant. Ik neem het in mijn maat en stap dan verder met Diana.

"Wel, ze had zelfs een grotere bitchface als Chelsea als je het mij vraagt." Ik grinnik.
"Mogelijk." Ze kijkt me grijnzend aan terwijl ze me port met haar kapstok.
"Je mag heus wel voor je mening uitkomen hoor Oli, besides ik ben het maar." Ik volg haar knikkend en neem nog een skinny highwaist jeans, enkele mooie topjes en een trui, van de jongens afdeling want die zitten beter, waarna ik de kleding ga passen en het na een tijdje ga betalen. Ik ga met Diana mee naar de kapperszaak waar ze met Louis had afgesproken rond half drie en wacht daar, samen met haar, op hem. Ze was te zenuwachtig en wou dus niet alleen op hem wachten. Als hij na een kwartiertje wachten aankomt met een beanie op zijn hoofd en een zonnebril voor zijn ogen kijk ik Diana grijnzend aan.
"Ik ga dan maar eens, veel plezier." Louis komt bij ons staan en knuffelt ons één voor één.
"Ga je weg Olivia ?" Ik knik.
"Ja, ik wachtte gewoon zodat Diana niet alleen zou zijn." Hij knikt.
"Je mag gerust blijven als je wilt?" stelt hij voor. Ik glimlach bij het aanbod maar sla het af omdat ik weet hoeveel hij betekend voor Didi en ze haar tijd met hem wel verdient.
"Graag maar ik heb nog veel werk te doen, een andere keer zeker." Hij knikt goedkeurend en knuffelt me dan weer als afscheid waarna ik naar huis ga en wat begin op te ruimen.

I can't do this anymore ft Niall Horan [onregelmatige updates]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu