#Kavuşma

520 117 13
                                    

"Günaydın.."

  Cevap dahi verememiş öylece bakakalmıştım yüzüne.Kendimi toparlayınca bende ona "Günaydın" dedim.Kafamı kaldırınca eli kucağına düştü.Ellerimi yüzüme kapatarak ovdum suratımı.Sersemliğimi atlatıp sandalyede geriye yaslandım.Güldüğünü görünce hem şaşırmış hem de sevinmiştim.

  "Ne oldu?"

  Kafasıyla ileride bir yeri işaret edince dönüp baktım.Bana pencereyi işaret etmişti ve dışarıda gökyüzü zifiri karanlıktı.Neye güldüğünü anlamıştım.Günaydın derken aslında benimle alay ediyordu ve ben de sersemlikle ona karşılık vermiştim.

Mira

  Uykulu sesiyle bana cevap vermiş ve yüzünü ovmuştu geriye yaslanıp.Onunla dalga geçtiğimi bile anlamamıştı.Ben kendimi tutamayıp kıkırdayınca sormuştu hemen neye güldüğümü.Anlaması için başımla pencereyi işaret etmiştim.Dönüp bakınca kaşları çatılmıştı.Ben suratına yine o sert ifadeyi takınmasını beklerken o gülmüş ve beni şaşırtmıştı.Sadece 3 saniye süren gülüşüyle beni etkiledi.Sonrasında hemen toparlandı ve ayağa kalktı.

  "Alay edebildiğine göre iyileşmişsin."

  Tam cevabını vermek için ağzımı açmıştım ki eğilip alnımdan öptü.Ben ise öylece kalakalmıştım.

  "Beni çok korkuttun Güzelim..Sen dinlen ben doktorunla konuşup geleceğim."

  Tam gitmek üzereyken elini yakaladım. Durdu ve dönüp gözlerimin içine baktı. İçimdeki korku az da olsa dinmişti ama.. "Hakan kapıda Güzelim korkma ,hemen geleceğim." İstemeye istemeye de olsa gözlerimi yumarak cevapladım..

 
  Kapı açılınca o yöne döndüm korkuyla fakat Rüzgar'ı görünce rahat bir soluk verdim. O kenara çekilince arkasından gelen Süreyya Hanım'ı görebilmiştim. Kalkmaya yeltenince canımın acısıyla suratımı buruşturup dişlerimi sıktım. Rüzgar hemen ileri atılmıştı fakat ben sırtımdaki müthiş acıya gözlerimi yumup doğrulmuştum yattığım yerde..

  "Hoş geldiniz.."

  "Geçmiş olsun kızım."

  "Sağolun.."

  "Mira.."

  "Efendim?"

  "Sana birini getirdim."

  Kesilen nefesimle birlikte gözlerim hemen kapıya dönmüştü..

  Onu gördüğüm an hızlandı kalp atışlarım.Sanki ölüydüm de onu görünce yeniden nefes almaya başladım.Titreyen dudaklarımı durdurmak için ısırdım.'Allahım lütfen bu da bir rüya olmasın yalvarırım..'

  Ellerimi uzattım oğluma ve o da kucağıma attı kendini.Onu kollarımla sıkıca sardım.O mis kokusunu içime çektim defalarca.Yanaklarını, gözlerini, alnını, çenesini , yüzünün her yerini öptüm göz yaşları içinde. "Anne.." dediği an kendimi tutamamış ve tıpkı küçücük bir çocuk gibi ağlamaya başladım omuzlarım sarsıla sarsıla..

  "OĞLUMM.."

ÖZGÜRWhere stories live. Discover now