7

5.9K 295 16
                                    

Dneska to chce odvahu. Poprvé, po třech letech uvidím Shawna. On mě možná taky, i když mě asi nepozná. No to je jedno, ale chápete, ne? Oblíkla jsem si jak jinak než černé věci, ale pak jsem si něco uvědomila. Proč se skrývat? Stejně mě nikdo nepozná! Taky můžu jednou ukázat trochu sebe, a ne jen ty XL mikiny... I když, co kdyby mě poznal? Radši si vezmu mikinu, pro jistotu.. Vzala jsem si batoh s věcma do školy a vyšla jsem. V budově jsem byla autem za pět minut a chtěla jsem jít ke skříňce, ale najednou mě strhnul dav. Asi padesát lidí se cpalo kolem Shawna, kterého ochraňoval bodyguard. Jestli to takhle bude pořád, upřímně mu nezávidím. Schovala jsem se za skříňky a stáhla si kapuci více do čela.  Nakonec jsem se ale díkybohu ztratila v davu, takže jsem mohla v pohodě jít do třídy.

Když jsem vešla, málem jsem ohluchla. Všichni se bavily Shawn tohle, a Shawn tamto. Jen jsem si nasadila sluchátka a vypla mozek. Asi jsem přeslechla zvonění, protože mi někdo rázně poklepal na rameno. Vyndala jsem si sluchátka a učitelka, která stála u mojí lavice zopakovala větu.

,,Slečno, vnímáte? Probíráme nejzákladnější věci, takže, do jaké hudební skupiny patří klavír?" Zasmála jsem se, tohle jsem nečekala. Vždyť to vím tak.. Od 5 let?

,,Do strunných klávesových?" řekla jsem s lehkou ironií v hlase.

,,Fajn" vyštěkla, asi nebyl moc spokojená, že to vím, což je ironie, protože to ví skoro každý. ,,Tak mi můžete říct, kam patří třeba varhany?" zeptala se posměšně. Moc dobře ví, že se řadí do více skupin. Aspoň jí setřu.

,,Dost lidí tvrdí, že patří mezi dechové a klávesové, ale odborně se řadí mezi vícehlasé aerofony" řekla jsem s lehkým úsměvem. Sice jsem moc dobře neviděla učitelčinu reakci, protože mám do půl obličeje kapuci, ale její vzteklé funění učitelky a hihňání po třídě mě utvrdilo, že je asi naštvaná.

,,Příště dávejte pozor" vyštěkla po mě a odkráčela ke katedře. Cítila jsem na sobě všechny pohledy, ale oni viděli jen lehce ironický úsměv a kousek nosu. Po chvíli je to asi přestalo bavit, takže zase začali vnímat učitelku, nebo si něco šuškat.

Konečně zazvonilo a já skoro vyběhla ze třídy. Ani nevím proč, mám teď volnou hodinu. Žáci se totiž píšou, na jaké hodiny chtějí, takže mi to vyšlo takhle. Napadlo mě, jít do zkušebny, včera jsem obvolala pár lidí, kteří mi tam měli přesunout moje nástroje, hlavně klavír, takže jsem se tam vydala. 

I met you (part 1)Where stories live. Discover now