31.rész

112 13 2
                                    

Június 18

Másnap délelőtt a srácok is megérkeztek és egy gyors idegenvezetés után, csináltak mindenkinek kávét, amit a nappaliban fogyasztottunk. A nagyapja széke üresen állt, ő maga odajött hozzám, a derekamat átkarolta, az állát a vállamon nyugtatta.

-Igazán nem értem miért jöttetek ennyire hamar, ha holnap lesz.
-Azért Anne--Andy meggyőzően nézett rá, legalábbis szerintem-- mert ha holnap hajnalban keltünk volna, nem biztos, hogy időben érkezünk.
-Meg fáradtan kevésbé tudtunk volna koncentrálni.
-Jinxx...
-Igazam van nem?
-De. Az van.
-Végül is, igazad van Jeremy. Kértek valamit még? Enni, inni?
-Anne? Hol vannak a poharak?
-Nagyon jó fiúk vagytok ti. Nem értem miért nem tudják ezt mások is. Pedig nagyon jó lenne ám...
-Andy egyszer levágatta a haját teljesen kopaszra és odadta egy rákos rajongónak.
-Mindez szép és jó, de Jake, tetkóink vannak. Mindebből azt következtetik a tetoválatlanak...
-Hé! Attól hogy nincs tetkóm, nem jelenti azt, hogy máshogy ítellek meg titeket mint a többiek.
-...hogy rosszak vagyunk, miközben valótlant állítanak. Ezzel nem fényezni akarom magam, vagy magunk, csak annyit mondani, hogy nincs igazuk.
-Mindez eltörpül az mellett, hogy valaki részegen hülyeségeket beszél...
-Mivel jobb az, ha valaki részegen akarja megdugni a másikat?
-Jake, Ashley hagyjátok abba a veszekedést.
-De csak élcelődtünk Jinxx.
-Élcelődjetek csak, Ashley mindig a bajt csinálja részegen.
-Khmm... Srácok?
-Sophi? Kell valami?
-Nagyon semmi, csak beszédem van Jinxxszel.

Miután felmentünk a szobánkba Jinxxszel, helyet foglaltam az ágyon és rámutattam a székre, amire leülhet. Ő elegánsan a földre ült velem szemben, ujjait összefonta, állát megtámasztotta rajta, kifújta a levegőt majd kinyögött egy mondatot.

-Igazad volt.
-Asszony?
-Az!
-Akarsz erről beszélni?
-Beadta a papírokat amit el kellene minnél hamarabb intézni.
-Váltok. Mennyi évet tudtatok együtt?
-Egyetlen egy kibaszott évet.
-Fuhuuu. Ez...szar.
-Eléggé.
-Akarsz valamit még mondani? Ha nem, akkor kitartást, tuti találsz egy másik barátnőt.

Megöleltem, majd lebaktattam nappaliba ami konyha is volt egyben. A felállás csak annyiban változott, hogy Jake a mosdóból jött ki. Jinxx leült az egyik székre és elsüllyedt a gondolataiban. Miután realizáltuk, hogy nagyon nincs mit tennünk, mindenki elpárolgott a vendégszobákba. Utoljára Ash maradt lent, én a lépcsőfordulóból néztem, mit is szeretne csinálni. Ajkát kinyitotta, mintha mondani akarna valamit, majd becsukta. Végül felkelt és elindult az istálló felé, követtem őt, de semmit nem csinált azonkívűl, hogy bemászott a karámba és leült a földre. A fekete mén, Mephisto odabaktatott a férfihez, akit ritkán láttam szomorúnak, fejét odatuszkolta és behunyta a szemét. Én csak álltam ott, majd bementem az istállóba és felszerszámoztam Harrist.

-Jössz te is?
-Miért ne mennék?
-Nem tudom.

Felpattant Mephistora és játszi könnyedséggel irányította mellém a lovát. Mindig tud valami újat mutatni, annak ellenére, hogy lassan egy fél éve ismerjük egymást. Az egészben csak annyi a rossz, hogy ő idén fog végezni, míg én jövőre fogok.
Egymásra néztünk, szemében csak nagyon halványan pislákolt a jellegzetes tűz, majd egyszerre lőttünk ki a poros földúton ki az Isten háta mögötti területekre. Volt valami szomorú a vágtában... Tudtam, hogy a problémák elől próbál elmenekülni, nem túl sok sikerrel. Amikor megálltunk valahol, egyenesen ült a lovon és tekintetével engem keresett.

-Itt vagyok, mit szeretnél?
-Legszívesebben? Nem tudom... Talán a szobámban kuksolni és soha vissza nem menni Los Angelesbe. De ott vagy te, a suli és a banda is. Nashvilleben meg az APFI meg...
-A tetoválószalon. Azt hiszed nem néztem utána ezeknek amikor kisebb voltam? Mindig is arról álmodtam, hogy majd felkeresem a kis szalonodat és...csináltatok egy tetkót ha már ott vagyok.
-Azt szinte bármikor meg tudom neked csinálni.
-Igazán?
-Igazán. Tudod mit nem értek?
-Nem.
-Azt, hogy miért pont engem választottál, Amikor Tudod, hogy mit csináltam, gyakorlatilag azóta, amióta beálltam... tudod te minek. Meg aztán ott vannak a pengék is, a hangulatingadozásaim is... Miért pont én?
-Azért mert kezdetek kezdetétől szimpatikus voltál számomra és minden faszságod ellenére tetszettél. Meg inspiráltál, a puszta léteddel. Szerinted miért vettem annak idején egy Cort-ot vagy egy Ibanezt? Nem tudom.

Mephisto mellé irányitottam lépésben Harrist és a kantár felett áthajoltam, hogy megcsókoljam, majd kacsintva neki egyet, elkezdtem előtte vágtatni. Pár pillanat múlva fej-fej mellett futott teljes erejéből a két patás, néha egymásra néztünk, végül megfordultunk és ezt hazáig csináltuk. Ash vágtájában volt valami rejtett büszkeség, ami csak még szebbé tette a látványt számomra. A megérkezés mégjobb volt, mert a ló gyakorlatilag mind a négy lábát megvetve állt meg, hatalmas port kavarva az udvaron. Ash kinyitotta a karán ajtaját, amin Mephisto magától poroszkált be. Én bevezettem a lovat az istállóba és dolgom végeztével a férfi keresésére indultam. Nem jutottam messzire, ugyanis ott állt az istálló ajtajában, immáron megkönnyebbülve talán, szerintem.

-Soha nem mutattam meg, hogyan kell leápolni egy lovat lovaglás után. Hogyan?
-Egyszerű. Megfigyeltem ahogy te csinálod. Nem volt nehéz dolog.
- De mikor volt már az, több mint fél éve?
-Igaz, de Nem egetrengető feladat megfogni a kefét és lecsutakolni. Volt valami a vágtádban...valami keserű és...
-Igen, volt, többek közt az is. De éppen ezért mentem veled vágtázni, mostmár jobb.

Fejével biccentett egy aprót, majd elindultam be a házba. Ha nem azért, hogy a szobába menjek, akkor azért, hogy megfürödjek az egyetlen fürdőben. Ami nem ment úgy ahogy terveztem, hanem volt egy kis társaságom Ash személyében. A férfi most minden hátsó szándék nélkül egyszerűen beállt mellém zuhanyozni. Mindeközben mindenről is beszéltünk, hogy mi legyen ha végeztünk a sulival, maradjunk a srácokkal, vagy költözzek Nashvillebe Ashez. Hol tervezek dolgozni majd egyszer, mik a terveim a jövővel kapcsolatban. Később vacsora után egy jó ideig a plafont fürkészte, amin egy aprócska repedés volt az ajtó környékén. Az ajtó mellett nemsokkal jobbra egy szekrény volt és egy polc, ami alacsony volt, de cserébe az egész fal mentén húzódott. Itt megtalálható volt egypár könyv, az első gitárja, egyéb dolgok, többek közt érmek és kupák, egy kissé lapos labda, sőt egy ezer éve nem használt korcsolya is. A másik oldalon egy ruhásszekrény, egy tükör valamint egy csomó rajz és poszter.

-Te mit tervezel a jövőddel kapcsolatban Ashy?
-Nem tudom. Magamat ismerve minden szarságba belemegyek. Ha valami értelmeset találok ki? Az csodálatos lesz. Valószínűleg a bandával dolgozok és ha az a rész le van tudva, az APFI és a szalon is ott van. Meg egy csomó mindent amit nem tudok biztosra.
-Hát jó, én támogatlak, minden olyanban ami nem hülyeség, legalábbis szerintem.

Odabújva motyogtam a nyakába, miközben igyekeztem átölelni a lábammal a lábait. Majd egy lágy csók után behunytam a szemem és elkényelmesedtem a felsőtestén. Szorosan átölelt, majd átfordult, úgy hogy a kezét párnának tudtam használni.

Saviour [Befejezett]Where stories live. Discover now