Találkozás

681 49 0
                                    

(Takara)

Gyönyörű tavaszi napra virradt Tűz országa és annak rejtek faluja Konoha is. A szél kellemesen és lágyan fúj; az ég kék, egy felhő sincs rajta; a cseresznyefák ágain kis rügyecskék jelennek meg, melyek hamarosan rózsaszínbe öltöztetik az egész erdőt. Mondhatnánk, hogy ez egy gyönyörű nap; semmi és senki nem tudja elrontani ezt a csodálatos tavaszi reggelt... Na, ja... Kivéve, ha teszünk róla, hogy ez a nap katasztrófába torkolódjon!

A mai nap van Konoha-ban a Chunin vizsga, mely minden egyes Shinobi nemzetnek a legfontosabb vizsgája. Itt dől el, hogy a frissen végzett genin-ek megérettek e arra, hogy eggyel feljebb léphessenek a ranglétrán. – Ha engem kérdeznétek, én azt mondanám, hogy felesleges, hiszen egy igazi Shinobi, csak akkor válik Shinobi-vá, ha megtapasztalja a dolgokat. Ez a vizsga édes kevés ahhoz, hogy a fiatal ninja megismerje a világunk működését... Na, mindegy... Nem az én életem, nem az én bajom! – Mindenek előtt az idei Konoha-i chunin vizsga tartogat egy kis meglepetést a Konoha-iak számára, ami nem kis műsort fog rendezni a faluban; ezért is jöttem el ma Konoha-ba! Az egyik volt szövetségesünk, Orochimaru tervez egy támadást Konoha ellen, hogy megszerezze a Hokage posztot és végre megkaphassa azt, ami jár neki. – Most csak az ő szavaival élek; nekem édes mindegy, hogy ki a Hokage, hiszen nekem csak egy ellenségem van, akit akkor teszek el láb alól, amikor én akarom. – Visszatérve a Hangrejteki Orochimaru történetére... A fickó eléggé ügyesen irányítja a szálakat, olyan szinten, hogy minden úgy történik, ahogy ő akarja. A tudása előtt megemelem a kalapomat és elismerendő; bár maga Orochimaru kicsit kétszínű alak, hiszen pár évvel ezelőtt szépen hátba támadta Itachi-t, csak azért, hogy megszerezze a Sharingan szemeit. Mondanom sem kell... Pain azonnal kicsapta a szervezetből.

A mostani terve pedig neki is és nekünk is kedvez, hiszen pánikot kelt Konoha-ban, ami arra add lehetőséget, hogy felmérjük az itteni Jinchuuriki, a Kilencfarkú Rókadémon erejét! A fiatal szőke fiú 3 évvel fiatalabb nálam és állítólag az apám tanítványa... Mondanom sem kell... Alig várom, hogy megvívjam velük a végső csatát, hiszen két legyet üthetek egy csapásra! – Orochimaru inváziója megkezdődött, s ezt onnan tudom, hogy a falu felől fekete füst száll a levegőbe, plusz a három, gigantikus óriáskígyót sem nehéz észrevenni a távolból. Hogy sokkal több mindent lássak, a fákon, ágról-ágra ugrálva közelebb kerültem a faluhoz és elkezdtem figyelni az eseményeket. Érdekes kis harc alakult ki a faluban, hiszen Orochimaru oldalán álltak a Homokrejteki Shinobi-k is, akik valami miatt el akarták pusztítani Konoha-t. Hogy mi miatt, az ránk nem tartozik... Viszont vigyáznom kell, hiszen, ha a Homokrejtekiek meglátnak engem itt, Akatsuki köpenyben, azonnal arra gondolhatnak, hogy Orochimaru falaz nekünk, hogy elrabolhassuk az Ichibi-t, azaz az Egyfarkú Farkasdémont. - Tény... tervben van az elrablás, de Pain még túl korainak tartja. - Igaz, Orochimaru már nem nekünk dolgozik, de a buta, csőlátású Shinobi-k ezt hihetik, ami árt nekünk, Akatsuki-soknak, hiszen nehezebb lesz emiatt dolgoznunk.

Viszont nem bírtam ki, hogy ne nézzem végig azt, hogy Orochimaru hogy tesz keresztbe a falunak, ami annyi fájdalmat okozott nekem. Megfogják tapasztalni a fájdalmat és rájönnek, hogy milyen rossz érzés az, ha valakinek tönkretesszük az életét! Az omladozó város és csata hangok már kezdenek unalmassá válni, így úgy döntöttem elkezdem felkutatni a Kilencfarkút, hogy figyelhessem az erejét, hiszen Pain... Ezért küldött ide, hogy felmérjem a kölyök képességét. A fákon ugrálva hamar elértem az aréna külső harcterét, ahol a vizsgát figyelő főnemesek éppen genjutsu alá vannak helyezve. Gondolom az itt lévő Homokrejteki Shinobi-knak az volt a feladata, hogy megöljék a főurakat, ezzel is odavágnának Konoha-nak külpolitikai szempontból. Most néhány Homokrejteki és Konoha-i harcol egymás ellen; felfigyeltem közülük kettőre: Az egyikük egy fekete hajú, a pólóján egy Uchiha kláni logót viselő fiú volt, aki nagy valószínűséggel Itachi kisöccse lehetett. – Emlékszem, pár nappal ezelőtt Kisame mesélte, hogy itt jártak, hogy megnézzék Sasuke-t, és, hogy felmérjék a Konoha-i jonin-ok felkészültségét. Az apám is a célpontjuk volt és állítólag Itachi rendesen odatett neki a Tsukuyomi-val, ami egy Sharingan technika. Bármennyire furán hangzik, még örültem is neki, hogy egy kicsit szenved, hiszen megérdemli! Megölte az anyámat, és éppen ezért nem ismerek neki kegyelmet! – És igen... Ő volt a másik ember, akin megakadt a szemem. Semmit sem változott; ugyanúgy chunin mellényt és egy egyszerű alá öltözetet visel és az arcát továbbra is a maszkja takarja. A fejpántját most rendesen a homlokán hordja, hiszen használja a Sharingan szemét, ami nem olyan nagy szám, amilyennek a világ tartja.

A bosszú a fegyveremWhere stories live. Discover now