20. December

311 29 14
                                    

Dagens julesang: "Santa Claus Is Comin' To Town" - Jackson 5 

"Du er sgu forelsket"

Josefines synsvinkel

"Hvornår har du tænkt dig at spørge Marcus, om han elsker dig?" spurgte Benedikte.

"Ej, stop dig selv," grinede jeg: "jeg kan da ikke bare gå hen og spørge, om han elsker mig. Det ville da være for underligt."

"Jo, du kan, og han ville svare ja."

"Stop! Hvem ville gøre sådan noget?" spurgte jeg: "eller du kunne måske godt finde på det. Det kunne jeg faktisk godt forestille mig."

"Hvis jeg havde været lige så sikker i min sag, som du er i din, så ville jeg da helt sikkert gøre det."

"Har du egentligt nogen, du godt kan lide?"

Hun kiggede ned i jorden, mens vi gik rundt ude i sneen; på vej hen til de juletræer, vi skulle kigge på. Benedikte var gået med min familie ud for at finde et juletræ. Hun ville gerne bruge alt den tid med mig, hun kunne, fordi min måned i Norge snart var forbi.

Mine forældre stod og studerede et træ, som de måske gerne ville have. Det så ret pænt ud, men mit fokus var på Benedikte, der havde fået helt røde kinder. Den direkte pige med de smarte og komiske kommentarer, viste nu en helt anden side af sig selv.

"Måske," svarede hun smilende.

"Ej, kom nu," sagde jeg: "du kan vel godt fortælle mig, hvem det er! Hvis jeg kender ham, kunne jeg måske være din wing woman!"

"Det er broren til ham, du elsker," sagde hun næsten så lavt, at jeg ikke kunne høre det.

"Martinus?" spurgte jeg, og hun nikkede.

"Ja," svarede hun: "jeg har altid været vild med ham, jeg ved bare ikke, hvad jeg skal gøre."

"Du skal bare vise ham, at du godt kan lide ham," sagde jeg: "inviter ham hjem til dig. I har jo kendt hinanden i årevis gennem din bror."

"Det kan jeg da ikke," sagde hun: "så vil min bror da bare drille mig helt vildt."

"Plejer du ikke at være ligeglad med det?"

"Jo... men ikke, når det kommer til drenge og kærlighed."

Jeg smilede og kiggede ligefrem. Benjamin, Martinus og Marcus kom gående hen mod os. Marcus kinder var helt røde af kulden. Martinus smilede, og Benjamin spillede lækker.

"Hey!" sagde Benjamin: "hvad laver I her?"

"Mine forældre er ude for at finde et juletræ," svarede jeg. Benjamin gav mig elevatorblikket. Det var lidt ubehageligt.

"Jamen, så kan vi to måske lige tage en lille tur sammen?" sagde han og kiggede mig i øjnene. Jeg kunne mærke panikken stige hastigt inden i. Benjamin havde helt sikkert ikke pæne tanker i hovedet, når han sagde sådan noget. Jeg kiggede panisk på Marcus, og han kogte allerede indeni. Han ville tydeligvis ikke have, jeg skulle nogen steder med Benjamin.

"Nej," sagde Marcus til Benjamin: "jeg sagde, du skulle holde dig fra hende."

"Slap af," sagde Benjamin: "hvorfor må jeg ikke tale til hende? Hun er ikke din kæreste... eller tager jeg fejl?"

"Vi er ikke kærester, men du skal holde dine fingre for dig selv," sagde Marcus og gik hen til mig. Han lagde hurtigt en arm om mig og trak mig ind til sig. Jeg lagde armene om livet på ham og lagde hovedet ind til hans krop. Benjamin begyndte pludseligt at smile.

"Slap af, bro," smilede han: "jeg mente det faktisk ikke. Jeg ville bare se, hvordan du ville reagere. Jeg har lige fået bekræftet det, jeg havde mistænkt. Du er sgu forelsket."

Marcus blev helt rød i hovedet, og Benedikte samlede hurtigt en snebold og kastede den i hovedet på Benjamin. Det her skulle bare afværges, inden det gik hen og blev for pinligt. Benjamin samlede hurtigt noget sne op og tyrede det i hovedet på Benedikte, og så brød helvede ellers løs. Alle kastede med sne på alle. Det var som at være fem år igen, og det var skide sjovt. Benjamin puttede sne ned i nakken på mig, så jeg skreg. Med det samme kom Marcus løbende og hoppede op på hans ryg, så Benjamin endte med næsen i sneen.

"Han beskytter dig," sagde Martinus: "det er altså vildt sødt."

"Jeg tror også, der er andre, der gerne vil beskyttes af en stor stærk Gunnarsen," sagde jeg og blinkede til Martinus. Han skævede hurtigt over mod Benedikte, og han pegede diskret for at sikre sig, at det var hende, jeg mente. Jeg nikkede som svar.

Så gik han over til hende og lagde armen om hende. Hendes kinder blev igen helt røde, og jeg stod bare og stirrede på Marcus og Benjamin, der sloges i sneen. Da de var færdige, børstede Marcus sig af og trak mig stille til side, så de andre ikke kunne høre, hvad han åbenbart ville sige til mig.

"Vil du stadig gerne på date med mig i morgen?" spurgte han stille.

"Ja, selvfølgelig," svarede jeg: "hvorfor spørger du?"

"Jeg ville bare gerne være sikker på, at du stadig havde lyst."

"Marcus, du er dum," smilede jeg.

Han kiggede generet ned i jorden. Han smilede svagt. Det var ret sødt. Han så ud, som om han ikke vidste, hvor han skulle gøre af sig selv. Sådan havde jeg aldrig oplevet ham.

"Jeg var nok bare bange for, at du ville ombestemme dig," sagde han: "jeg vil bare så gerne være sammen med dig, og jeg er nok bare hele tiden nervøs for, at du ikke gider mig. Jeg ved, jeg har været en idiot, og jeg håber ikke, at du ser skævt på mig for mine tidligere dumheder. Jeg har prøvet alt, hvad jeg kan, for at ændre mig. Jeg håber bare, det er godt nok."

Jeg smilede til ham og trak ham ind i et kram. Han lagde hovedet ned til mig, så vores ansigter var helt tæt op af hinanden. Jeg kyssede hans kind og nussede ham i nakken. Han strammede grebet om mig og gravede sig bare tættere ind til mig.

"Du behøver ikke være bange," hviskede jeg: "jeg vil også gerne være sammen med dig, og jeg har lagt mærke til din indsats for at ændre dig. Jeg er glad for, at du indså, at din tidligere væremåde var forkert."

"Det er jeg også," svarede han: "jeg indså, hvor meget jeg egentligt ikke havde lyst til at være det, jeg havde gjort mig selv til."

"Det er jeg glad for," sagde jeg: "for jeg kan meget bedre lide dig, som du er nu."

Inden han slap mig, gav han mig først et kys på kinden, så et på tindingen og to på panden, og så gik vi hen mod de andre. 

------------------------

Jaja, så Benedikte er vild med Martinus...

Marcus vil have Jose :))

Og Benjamin prøver hele tiden af score Jose....

Det er altid godt med lidt december-drama xD

Rigtig glædelig 20. december!

Håber, I har og har haft en fantastisk dag.

Kun 4 dage til jul!!!! IHHHH!

Spørgsmål: Kan I lide Ris a la mande eller er det bare "puha"?

- Mathilde <3

Snowflakes ft Marcus og Martinus og JRBell (Julekalender) | ✔Where stories live. Discover now