3. "Nethorllte" tu ochranku!

1.7K 143 32
                                    

Chlápek od kontroly si nás změřil pohledem. Všichni byli v civilu, ale Thor prostě ne, když jde na vlastní film, přece bude v asgardským, ne? Egoista jeden překrásnej.

,,Prosím vás, kolikrát budu dneska říkat, že potřeštěný cosplayery v převlecích na film odmítáme vpustit!" zavrčel muž za pultíkem a podrážděně zakoulel očima.

Thor mlčky zvedl Mjolnir. Ozvalo se uširvoucí hřmění a náhle byla ve stropu díra jako blázen. Kladivo zajiskřilo od blesků, které se od něj táhly jako oslnivé modré provazce do nebes i do stran. Pak Thor pomalu spustil ruku k pasu a záře pohasla. ,,Přijdu vám jako potřeštěný cosplayer?" zeptal se mile, poplácal muže s otevřenými ústy po rameni a zavedl nás do setmělého sálu.

,,Impozantní," okomentovala jeho příchod Aria. ,,Akorát by mě zajímalo, jak vysvětlíš tu díru ve stropě." ,,Žádná tam není," uchechtl se Thor a přátelsky bouchnul Lokiho do ramene. ,,To byla jen hodně dobrá iluze. Na rozdíl od ostatních nemám přílišné sklony k ničení budov." Dali si vítězného placáka.

Steve plácl Sis přes ruku, která se nenápadně kradla do obřího papírového kyblíku plného božsky voňavého šunkovo-sýrového popcornu s extra posypkou. ,,E-e," zavrtěl hlavou nesouhlasně. ,,Neznáš to pravidlo o jezení popcornu v kině? Až promluví první postava ve filmu?" Sis se zašklebila.

,,Já se přiznám, ochutnal jsem, myslím, že mi trochu posypky zbylo na rtech," ozval se Bruce pobaveně. ,,Paráda," zavrněla Natasha a jala se ochutnávat. Vida, tak ta manželská postel na ně má přeci jen pozitivní vliv.

Než skončily všechny upoutávky na filmy, k našim sedadlům přiběhlo asi dvacet osm fanoušků s prosbou o fotku a podpis. Tony je poctivě všechny házel na instastories společného Avengers profilu. Fanoušků tu bylo podstatně míň než v Americe, takže se jim mohl pořádně věnovat a obě strany si to náležitě užívaly.

Pak konečně ztemněl i zbytek světel a film začal. Všichni jsme se napjali, dokud nepromluvil vypravěč, načež jsme se jako banda hladových šakalů vrhli na popcorn. Lucy předtím duchapřítomně navrhla, že bysme jich měli koupit pro každého jeden kyblík, protože kdyby jich bylo míň, ještě by mohli přetočit Civil War na jiný film. Vyprávěl by o boji mezi jednotlivými Avengery a jmenoval by se třeba Avengers: Zkáza s extra posypkou. Prostě trhák.

První část filmu mi byla volná. Mimozemšťané, no a co? Pak přišel na scénu Loki a to jsme se ho jali s Pandou - a Thorem - objímat a litovat. Jemu samému to bylo úplně volný, až na tu Odinovu dost zlou urážku, při které se celý nahrbil jako podrážděná kočka. ,,Měl jsi právo leda na smrt, tam na tom promrzlém kameni!" Steve musel Thora hodně přesvědčovat, ať po plátnu nehází blesky.

A pak už to šlo. Blonďatý asgarďan poskakoval na sedadle pokaždé, když byla bojová scéna, dobrá hláška, nebo když tam prostě byl, takže si ty dvě hodiny filmu poctivě odsportoval. Litovala jsem jeho sedačku.

Ronili jsme slzy nad Lokiho bravurním hereckým výkonem - Tony to okomentoval tím, že musí být určitě příbuzný s Messim - a pak vesele poskakovali radostí, když se odhalil. Bruce s Natt hráli zajímavou hru jménem ,,Když se olizují Thor s Jane, dej si pusu taky". Natasha navíc prohlásila, že si někdy opravdu musí pokecat se Sif, a Clint strávil film tím, že využíval moje rameno jakožto plyšáka na spaní. Cítila jsem se jako nejšťastnější věc ve všech devíti světech.

Když film skončil, všechen popcorn byl snězený a papírové kyblíky jsme vylízali dočista od té výborné extra posypky. Že to byl jeho film, Steve Thorovi dovolil mrštit s jeho kelímkem o zem a zařvat ,,Další!", po čemž mu Loki nabídl dobrou polovinu svého popcornu. Mít takového bratra, ještě ho prosím, aby mi vládl!

,,Kam teďka?" zajímal se Tony. Opět byl oblečený jako nějaký puberťák - černá mikina, sluneční brýle, kapuce přes ležérně rozcuchané vlasy a seprané džíny. Podle toho, jak mu kolem krku visela Panda, bylo jasné, že nejsem jediná, podle koho takhle vypadá zatraceně dobře.

,,Já navrhuju nejlepší zmrzlinu v okolí." prohlásil Clint, který mě zrovna vozil za krkem. ,,Juchů!" vypískla jsem, když nadskočil a rozběhl se dokolečka. Taky bych ho chtěla za staršího brášku. Do háje, chci je všechny!

A tak jsme vyrazili směr nějaká kavárna. Cestou na nás vybaflo tak patnáct šestnáct fanoušků, což bylo celkem v pohodě, když si vezmete, že v Americe Avengers pomalu nemůžou vylézt ze Stark Toweru. Se všemi se poctivě vyfotili a pak jsme zapadli do krásně vyhlížející kavárny.

Hrála tu tichá uklidňující hudba a Bruce pochvalně zamručel. V kavárně to vonělo čerstvě mletou kávou a horkým karamelem. Ohromující kombinace. Bylo tu něco jako kóje - nízké stolky na zemi s malou lampičkou, okolo kterých byly volně poházené polštáře a byly obklopené neprůsvitnou vzorovanou látkou jako stany, které se daly libovolně rozhrnout a zase zatáhnout.

Posedali jsme do jedné z těch kójí a téměř hned za námi přicupitala maličká stará paní. Měla prošedivělé vlasy a tvář vrásčitou od samých úsměvů.

Vybrali jsme si - já zvolila lákavě vyhlížející latte s příchutí karamelu - a paní zase odcupitala. Bruce se zahrabal do své polštářové nory a myslím, že si na chvíli zdříml. Ve spánku vypadal překvapivě roztomile, jak k sobě tak tiskl jeden polštář jako plyšáka a tichounce si něco mumlal.

Za chvíli už jsem upíjela slaďoučké latte a smála se Tonyho vtípkům, které začal trousit pro pobavení. A Loki s Thorem začali hrát novou hru jménem ,,Nacpi tam jméno". ,,Tahle hra vypadá sice úplně nelokicky, ale věřte mi, je to sthoršná zábava," zachechtal se blonďatý asgarďan a upil ze svého obřího kýble kafe. Vyprskli jsme smíchy.

,,Přestaň je thorllit," zasupěl mezi řehotem Clint a ukázal na Sis, která chytila záchvat smíchu a právě se válela po Stevovi a Natt hýkajíc smíchy. ,,S-teve nic nenattěláš," pokrčil rameny Bruce. ,,Nebuď takový brucoun," šťouchla do něj rozesmátá Aria. ,,To-ny ze mě děláš srandu, já a bručoun?" zvedl v hraném údivu obočí.

,,Nevím, jestli mě tohle štítve nebo altí." prohlásila zamyšleně Panda a usrkla ze svého kafe. Zachechtala jsem se.

Cítili jsme se jako jedna velká rodina. Ta nejšťastnější mezi všemi devíti světy. Ale tohle štěstí mělo brzy skončit.


Nová kapitola is hereeee! Momentálně rozmýšlím pokračování Kneel before me a taky, jestli v příští kapitole rozjedu zápletku, nebo ještě počkám.

Víte co? Napište do komentářů, jestli chcete ještě tyhle nic-se-neděje kapitoly, nebo jestli má na scénu přilézt záporák. XD

Avengers v ČR [FF]Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang