5. Stevis, Hawktair, co bude příště?!

1.5K 112 44
                                    

Sis ráno probudil potlačovaný smích a cvakání foťáku. Nechápavě rozevřela oči a zamžourala přímo do kamery Tonyho mobilu. Odsunula svého obřího plyšáka Verno-

Počkat.

Vernon zamručel nespokojeným ospalým hlasem a přitáhl si ji zpátky do objetí.

,,Nechci nic říkat, ale víc pedofilní vztah jsem ještě neviděl." ozval se Clintův hlas. ,,Že se nestydíš, kapitáne," dodal přehnaně zklamaným hlasem. Sis najednou zcela procitla. ,,Hej! Co máš proti Vernonovi? No tak je to obří plyšovej hroch, no a co? Spím s ním od sedmi let!" Poslední věta vyvolala obrovský výbuch smíchu.

,,Stevie! Ty mě podvádíš? Přísahali jsme si věčnou lásku, a ty už na mě šest let kašleš?!" přehrával zdrcení Tony a dramaticky padl na kolena šermujíc rukama. Ozvala se další vlna smíchu. Sis totálně nic nechápala. ,,A kdy bude svatba? Můžu vám jít za družičku?" zajímal se cukrovým hláskem Clint, dokud po něm napůl spící hnědovláska nemrštila polštář. Pak se odhodlala podívat vedle.

Jo, samozřejmě že ležela vedle Steva a doteď ho k sobě tiskla místo Vernona, který na ni upíral zhrzený pohled z podlahy.

,,Uh, já... Já... Já..." začala divoce koktat a rudnout. Prudce se odtáhla, ale tím pádem se skulila z gauče. Před pádem ji zachránily právě Stevovy ruce, když se muž s pískovými vlasy vymrštil a přitáhl ji zpátky. Na to, že do té doby spal a cosi mumlal o lítajícím bažantovi, slušný výkon.

,,Vyhlašuju soutěž o nejlepší jméno shipu!" zachechtala Lucy a přidržovala Ariu, aby nespadla na zem smíchy. ,,Sisteve!" vyhrkla Panda. ,,Prd. Stevis." opravila jsem ji a už vymýšlela fan art a fanfikci. Steve zasténal a zajel si rukama do vlasů. ,,Kdybych věděl, že se budete tak culit, asi ji nechám spadnout."

,,Fajn, vy bando úchylná!" přehlušil pak náš smích. I v mé galerii se skvělo pár zbrusu nových fotek, jak Steve tiskne tvář do Sisiných vlasů a moje kamarádka zase k jeho svalnaté hrudi. Pomalu jsme se ztišili.

,,Eh, my... Já... No, není vůbec čemu se smát!" snažil se udržet si autoritu přísným hlasem. ,,Nevím, na co vaše zvrácené mysli přišly, ale..." zadrhl se. Jaksi nevěděl, co říct. ,,Um. Blehm. Snídaně." Sis na nás zamžourala. ,,Kolik je hodin? Jak dlouho tu stojíte? Kolik máte fotek???"

,,Půl jedenácté, tak dvacet minut a... Asi šest set." Dívka složila hlavu do dlaní. ,,Bohové všech devíti světů, co jsem komu udělala... Omluvte mě, jdu umřít do koupelny." Zvedla se a zamířila do sprchy. Steve taky vyskočil. ,,A já se jdu utopit do bazénu. Nazdar," vyhrkl, lapl čisté tričko - zase se štítem - a vyrazil ke dveřím. ,,Copak, vy spolu nejdete do sprchy?" podivil se Bruce. ,,Drž hubu, Bruci!" zaznělo rozčileně ze skleníku.

,,Language!" zazpívali jsme sborově sladkým hláskem a vítězoslavně se rozesmáli. Ozvalo se šplouchnutí, které postříkalo až okna do obýváku. ,,Já věděl, že mu to jednou vrátím," zasyčel radostně Tony a hledal nejlepší fotku, kterou pošle Furymu.

Nasnídali jsme se ve veselé náladě. Dnes jsme byli k nádobí zotročeni já, Clint a Panda. Lukostřelec umýval, já utírala a Panda uklízela. Naše myčka totiž zase stávkovala. Šudlala jsem jeden talíř utěrkou, přitočila se ke Clintovi a tiše zašeptala: ,,Ještě že nás Loki nepráskl."

Nikdo nebyl připravený se dozvědět, že když se mi zdála noční můra, udělali jsme to samé, co ti dva.

,,Já se v tý myčce trochu pošťourám." navrhl Tony a už si rozkládal hračky- pardon, nářadí - po kuchyni. Dvě hrdličky si šly házet na zahradu se Stevovým štítem jako s frisbee, holky smolily fan arty na Stevis a já se usadila s hlavou opřenou v Lokiho klíně na gauči, kde jsme uspořádali čtecí kroužek. Za chvíli se k nám přidal i Bruce. Z kuchyně se linulo Tonyho veselé pobrukování.

,,Hele, asi bych měl přeparkovat to letadlo." koukal zamyšleně z okna Clint a poťukával si šípem o bradu. Doufala jsem, že to není ten vybuchující. ,,Jako, máme jen štěstí, že sousedi se hned potom, do zjistili, že tu bude samotnejch pět puberťaček, zdejchli na dovolenou," uchechtla se Panda schoulená na pohovce.

,,Mám návrh, Clint s Brucem poletíme hledat nějaký volný místo v lese, kde by to letadlo mohli nechat, a my tam půjdeme po svejch. Fajn?" navrhla Tasha. ,,Okeey, myčka opravená! A souhlasím... Hele, nemůžu trochu protáhnout Iron Mana?" ozvalo se z kuchyně.

O půl hodiny později už výprava vyrážela do lesa, hledat vhodné místo pro uschování letadla. Jen já, Sis a Steve jsme zůstali doma a na uvolněném dvoře si házeli se štítem. Vzhledem k tomu, že mi házení - na rozdíl od lukostřelby, Clint na mě byl včera pyšný - moc nešlo, kolikrát jsme museli vibraniový disk páčit z cihlové zdi. Ehm.

Lukostřelec zručně pilotoval letadlo vzhůru. Bruce seděl na sedačce vedle něj a listoval knihou. ,,Všechno v pohodě, Starku?" zamumlal Clint dotaz do sluchátka v levém uchu. ,,Jo, krásnej výhled." ozvala se klidná odpověď a agent se pousmál. ,,To teda. Hele, než tam dorazí ti couralové pod náma, uděláme ještě vyhlídkový kolečko, ne? Využijem příležitosti," navrhl. ,,Že váháš," přijal Tony.

Clint naklonil letadlo mírně doleva a začal opisovat široký oblouk nad krajinou. Lesy střídaly pole, jako zelenožlutá deka prošívaná šedou nití silnic. Bylo tu krásně, pomyslel si. Žádné bludiště z oceli, betonu a šedivých mraků z továren.

A pak se ozvala ohromná rána, která otřásla i letadlem.

,,Co to bylo?!" vyhrkl Bruce a znepokojeně se nachýlil kupředu. Clint se zamračil a zkousl si ret. Tenhle zvuk znal až nepříjemně důvěrně. Otočil řízení a přidal na rychlosti.

,,Starku? Tasho? Otočte to. Mám pocit, že to tu někde vybouchlo roztomilostí." zavelel do sluchátka a svištěl směr Milonice.








Huhuuuuu! Už se to začíná rozjíždět! Co myslíte - jsou Stevis s Altair v pořádku? A vůbec, co se podle vás stalo?

Pište mi vaše názory do komentářů!

Avengers v ČR [FF]Où les histoires vivent. Découvrez maintenant